Airbag tamiri tutkal,japon ve macun ile oluyor airbag açılırsa yüzün biraz tutkal olabiliyor , değişimi de gidiyorsun sıfır airbag alıp takıyorsun böyle oluyor aradaki fark
Printable View
Airbag tamiri tutkal,japon ve macun ile oluyor airbag açılırsa yüzün biraz tutkal olabiliyor , değişimi de gidiyorsun sıfır airbag alıp takıyorsun böyle oluyor aradaki fark
Passat'ı satacak arkadaşa Allah kolaylık versin umarım alanın da satanın da memnun olacağı bir alışveriş olur ama paranın kıymetli olduğu böyle bir devirde bu kadar işlemli arabayı satmak zor. Hayırlısı olsun...
Airbagleri patlamış, değişmiş araba nasıl kusursuz olabiliyor.
Arkadaşlar araba pert ağır hasarlı arkadan kıç geçirdik motor bitik şanzıman arızalıydı 5 ileri polonunkini taktık.Yolda görseniz 2005 değil 85 model sanırsınız km de 900 bindi biz 200bine çektik
Arzu eden olursa çakıyla falan takasa girerim neyse ki forumda beni tanıyan 3-5 kişi çıkar
Cümleten hayırlı akşamlar
Abi ilan başlığı kusursuz arayanlara,ilanın içine bi giriyorsun comolokko. Hergün onlarca ilan görüyorum bu şekilde bir miktar kulak çınlatıyorum. Forumdan da bu şekilde ilan çıkması hoş değil
Airbag orijinaliyle değiştiyse sıkıntı değil ama torpidonun değişmemesi, kaplama veya tamirat yapılması sıkıntı bence.
Passat ilanı hakikaten can sıkan cinstenmiş.
Lakin şu değişen işinde eksperlerin büyük bir tutarsızlığı mevcut. Kimi kurumsal firma, orijinal ve sökülüp de boyanan parça için ''sök-tak ve boyalı'' yazıyor. Bazı firmalar ise en ufak şüphede dahi ''değişen'' yazıp geçiyor. Bilhassa Golf gibi parçası bol araçlarda aynı renk hatasız çıkma parça bulmak mümkün. Bu hususta satıcının lehine veya aleyhine hata yapılmış oluyor.
En iyisi serviste onarım görmüş araç almak galiba. Değişmeyecek parçayı da değiştiriyorlar ama içinizde şüphe kalmıyor en azından.
Aslında bu konuda bizim yanlışımız mevcut.
Sök-tak (Araç hasar almış. Parça üzerinde düzeltilemeyip + görünmeyen yerlerin kontrolü için açılmış olabilir.) Söküldükten sonra takılan parça değişse nolur değişmese nolur. :) Biz ülke olarak şu değişen parça varsa araç çöp olmuştur takıntısından kurtulmalıyız.
Bu sök tak son donemde zirve oldu. Sökülüp orj parca takiliyorsa duzeltilmis macunlanmis parca yerine tabiki yenisi takilsin. Sacmalik
Vallaha sanayide hep görüyorum. Sistem hep aynı aslında. Demiri gerdir, yamulduysa düzelt, çok önemsiz bir şeyin bizim ülkemizde bu kadar önemli olması da enteresan. Arkadaşım ingilterede. Son dönemde araba falan al sat yaptı. Bakımlı ve düzgün olduğu takdirde tavan dahil değişebilir diyor. :)
şöyle bir mantık var ; az hasarlı bir parça düzeltilebilir ve haliyle darbeside , kazasıda hafiftir.
-ki bu mantıkta doğrudur.
ama bu mantığa oturacak senaryoyu yaratmak içinde bokunu çıkartıyorlar.
çamurluk mendil gibi buruş buruş olmuş , düzeltip macunu basıyorlar , ne oluyor gün sonunda ? DEĞİŞMESİ GEREKECEK KADAR BÜYÜK BİR DARBE ALMADI ;)
araba noldu ? UFAK KAZALI.
laaaan...
böyle bir durumu içine sindirmeyip ; - kardeşim ben macun istemiyorum bütün parçaları değiştirin diyen adamdan , değişenli araba alınır.
benimde başıma şöyle bir olay geldi ,
araba bi türlü düz gitmiyordu, en son dedilerki travers değişecek.
sanayide 131351 kişi akıl verdi ; abi yok değiştirme çektir, yok ordan hüplet burdan gümlet , yok bilmem ne, kimseye anlatamassın, şöyle taklalı derler, böyle yatmalı derler.
gittim renoya , yatırdım 1 hafta orda , dedim abiler verin travers siparişi sıfırını takın.
taktıklar ok gibi oldu , bütün dertlerim bitti.
aracı satarken
alıcı geldi , cevirdim direksiyonu en sağa bak dedim orda yeni travers parlıyor.
aaa noldu dedi , dedim böyle böyle..
ben bunu çektirmedim , kaktırmadım , pompayla düzeltirtmedim , hüplettirmedim.
gittim yetkili servise sıfır parça ile değiştirdim.
aklında varsa soru şu yetkili reno serviste yapıldı sorabilirsin.
adam abi en iyisi yapmışssın dedi , arabanın gerisine bakmadılar bile...
Hadi ters psikoloji yapayım, örnek adam göstereyim :)
Mersin'deki kuzenime X3 baktım 2 tane, ilk baktığım araba bu, araç sahibinin abisiyle buluşuk ekspere gittik, ıvır zıvırla hiç işleri olmayacak çok düzgün bir insandı. Araba da ilk sahibinin, tek kişi olarak ist-bursa arası kullanmış, boyasız hatasız ve pırıl pırıldı. Benim içime sindi ama elimizde raporu olsun yarım iş yapmayalım dedik, sol arka kapı boyalı, sağ arka kapının boyası da orijinal ama biraz daha kalın çıktı, değişme falan yokmuş. Heralde arka tamponu boyadılar boyarken kapıya vernik attılar. Onu yazmamış ama zaten önemsiz bence de. 130 çıkacağına 200 çıkması dert değil
Olur da ilan satılırsa diye olması gereken örnek açıklamayı ekleyeyim:
BMW / X3 / 20i sDrive / M Sport / ilk sahibinden satılık orjinal ozel karbon siyah sahibinden.comda - 954838953
Bir diğer baktırdığımız araç da şu; bu da "NOKTA HATASIZ" mesela, ekspertize girdi, kaput vidalarıyla oynanmış. Ayar yapıldı tahmini var boya çıkmıyor ama gün sonunda kıllandı kuzen. İlan detayı aynı halen. Sahibi de diyor ki "borusanda yapmışlardır almadan önce, ben aldıktan sonra bir şey yapılmadı"Alıntı:
araç istinye borusandan alınmış olup tüm bakımları orada yapılmıştır. Araçta sol arka kapıda boya çıkmısştır. Aracın ilk sahibiyim ve aldığımdan beri arabaya rutüş bile yaptırmadım fakat yapılan expertizde sol arka kapı boyalı çıkmıştır. Konu ile ilgili araç istinye borusan da da expere girrmiş olup oradada sol arka kapı boyalı olduğu onaylanmıştır. Konu ile ilgili istinye borusan hiçbir sorumluluk almayıp istinye borusandan araç aldığınızda araçlarınızı expere sokmanızı tavsiye ederim.
İki araçla yaşadığım tecrübeden sonra Borusan'dan araba alırken 2 kere bakmak gerektiği kesinleşti. :D
He bu arada 770'e bırakıyor bu beyaz araç.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...28884007/detay
şu sök tak ya da ayar konusu gerçekten değişik bir mevzu, kardeşimin arabayı alırken yaptırdığımız ekspertizde boya değişen gözükmeyen kaput ve ön çamurlukta sök tak 1 kapıda da ayar işlemi çıktı. arabamızın nesi var nesi yok şeffaf bir şekilde müşteriye söyledik, adam kalktı ankaradan geldi böyle ekstra şeyler çıkınca ister istemez güven sarsılır bence, ama neyseki samimiyetimize inandığı için bir sıkıntı olmadı. fakat gerçekten zor bir durum göğsünüzü gere gere söylediğiniz şeylerden farklı şey çıkması insanı yerin dibine sokuyor
Kardeşim arabanın darbe - sürtme fotosu var mı? Var
Araba yetkili serviste orjinal parça ile mi değişmiş veya onarılmış? Evet
Bakarım sürtmüş kapı değişmiş, yok direk boyalıymış yok kapı içi boyalıymış ooo vuuu buuu demenin bir anlamı yok. Kazanın fotoları var ise ve seni bozmuyorsa o durum gerisi hikaye.
Haa satıcı hikaye anlatıyorsa kanıt yoksa o zaman ilgilenmem. Ben kaydı kuyu olmayan boyasız araba da almam mesela.
Ya tabi şimdi biz böyle diyoruz da, bir de sonuçta sürücülerin-müşterilerin büyük çoğunluğu bilinçsiz, yapılanlardan haberi yok. Bir de böyle bir şey var.
Örneğin adam önden vurmuş bi yere, veriyor servise tamir edilsin diye, servis de nasıl çakarız hesabı her tarafı değiştiriyor, adam sanıyor ki sadece yamulan kaput değişti. Veya benzer şekilde kaput boyanması lazım, adamlar renk tutsun bilmemne olsun diye bütün etrafına gezdiriyor boyayı verniği... Söylemiyorlar da. Nasıl olsa müşteri anlamıyor ya... Sonra adam sadece kaputta bir şey var sanırken bi bakıyor her taraf boya :) Hadi anlatsın bu adam şimdi.
Zaten bu noktada insanların samimiyeti anlaşılıyor, kırk takla atan adamla gerçekten haberi olmayan bir şekilde anlaşılıyor sanıyorum.
Bir ara Octavia'mız vardı, babam sonrasında bi C serisi buldu, onu almak için satıyor bir kaç yaşında 50 bindeki arabayı.. Birisi geldi arabaya bakıyor, işte efendim boya yok, şu yok bu yok, farlar buhar yapıp leke yaptığı için garantiden değişti vesaire. O noktada dayı biraz kıllandı ki o arada anlamsız sorular sormaya başladı. İşte şu oldu mu bu oldu mu, bakımları ne zaman yapıldı, soruyor ama kanıt yok veya gerçekten bakmak-sorgulamak yok. Hee dedim bu abi almayacak.
O arada da babam anlatıyor işte şurası şöyle burası böyle, güzel araba cart curt, en son "yani sıfır tekrar alma imkanım olsa yine alırım" gibi bir cümle kurdu, adam zaten kıllanmış, "e o zaman niye satıyorsunuz?" dedi :D Ya başka araba buldum onu alacağım falan diyor babam ama ortam çok alem oldu o anda :D
O aklıma geldi, bu da böyle bir anımdır :)
borusana özgü bir durum değil aslında hemen hemen bütün markalarda olan bir durum. normal şartlarda satarken belirtilmesi ve fiyatın ona göre düzenlenmesi gerekiyor ama bazı bayiler yapıyor bazıları yapmıyor. araç lojistikte çalışanlar bilir gemi, tır, depo hasar çizik vs durumlarda işlem yapılıyor araçlara ve bayilerde yapılan işlemi biliyorlar.
+ olarak volvo s40 bakmıştık zamanında ilk sahibinden arabayı soktuk expere tavan boyalı çıktı arabanın başka hiç bir yerinde başka işlem yok. sahibi çıldırdı vermem zaten dedi arabayı bayi ile mahkemelik olacaktı en son naptı bilmiyoruz.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...31731433/detay
Dün bu araca ekspertiz yaptırdım.
Galerinin 4 ay önce sattığı sahibiyle gittik ekspertiz yaptırdık.
Ön sol şase
Ön sol podye
Arka bagaj havuzu
Arka sol şase
Tümü işlemli çıktı, kaputta da sök tak var dedi ekspertiz. Satıcı aracı alırken ekspertiz yaptırmamış galerinin dediklerine göre satın almış. Sağolsun ikiletmedi ekspertiz ücretini geri verdi helalleşip ayrıldık. Galeri ile tanışıklığı olduğu için aracı geri vermiş.
Araç şimdi tekrar ilana girmiş fakat 3 parça boya 2 parça lokal yazıyor sadece, şase ve podyeden bahsetmemiş hiç. Araca niyetlenenler bu durumu bilsin, benim gibi başka birinin de zamanı çalınmasın.
İlan kalkarsa diye ekran görüntülerini paylaşıyorum.
ibnfk50.png
e3k5yrx.png
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...58254031/detay
Bu araç için edirneye gittim aracın sol tarafın boyası parlak durmuyor çok kötü boyanmış, neyse onu görmezden gelelim dedik ekspere soktuk sağ perde airbagi yerinde yok kesilmiş açıldıktan sonra sahibi de eksper raporunu gösterdi sağlam yazmışlar
Ben ekspere soktuktan sonra değiştirdi allahtan aynı ilçedeki ekspere götürecektik sonradan o kadar geldik bilindik yer olsun diye Keşan otorapora götürdük yoksa habersiz şekilde alacaktık biz de aracı işin kötüsü airbag boş şekilde Instagram post by OTORAPOR-KEŞAN • Oct 4, 2021 at 9:26am UTC
Videosu da burada paylaşmışlar
Hayır almamıştım araçta hasar kaydı yoktu ayaküstü perde airbaglere bakmak kolay olduğu için baktık dediler
Sahibinden saçmalıkları da bu ara fiyat yükseltmek moda oldu aşağıdaki iki araç içinde yaşadık bunu
İlandaki araç 176 binden ilana girdi konuştuk araç başında fiyat konuşuruz diyerek bilgi aldık kapattık 1 2 saat sonra 179 bin yaptı fiyatı aradığımızda 178 verdiler vermedim 179 olur dedi gitmekten vazgeçtik
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...57435684/detay
Bu araç ile 1 saat önce konuştuk 178 bin fiyatı vardı yarın bakmak için konuşuldu şuan ilan 187 bin tekrar arayıp 178 den bakmayı kabul ederse bakacaz
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...69446119/detay
İlanlara bakmadım ama ilanlar yayına gireli 1 gün vs ise 4-5 kişi arıyor çoğusuda galerici yada al satçı araç sahibide ulan demek fiyatı ucuz tuttuk diye hemen fiyat yükseltiyor. Bu arada bizde bir araç baktık tavanda ufakta olsa boya çıktı anlaşamadık daha eve dönmeden fiyatı 10 bin yukarı çıkardı arkadaş exper raporunu vs güncellemedi ilanda tahminen tekrar eksperde çıkarsa bu olay indirim yaptım diye aklında olan fiyata vericek
İlanlar yeni sürekli ilan bakıyoruz şuan ilandakiler istediğimiz gibi çıkmadı veya bize uymuyor yeni ilan düştükce arıyoruz , hani fiyat yükseltir tamam kabul biz anlaşamayınca yükseltir oda kabul ama araca bakmak için sözleştikten sonra yükseltmezsin en azından sizinle eski fiyattan konuştuk gelin bakın der insan ben öyle yapardım karşımdaki insandan da bekliyorum ama yok insanlar araba satışı konusunda garip hallere girdiler borsa hissesi satar gibi coin bozdurur gibi davranıyor 1 2 bin daha yüksek satma derdinde
Piyasayı bu hale getiren zaten kendi insanımız. Sadece araba ev değil herşeyde aç gözlü bir milletiz başka bir sektörden örnek vereyim kumaşçıyı aradım bir gün fiyat aldım o dönemde son 5 aydır fiyat sabitti ama ben garanti olsun diye hem arayıp fiyat soruyordum hemde hazırlasınlar beklemeyim diye her neyse Küçükçekmeceden Cevizlibağa gidene kadar kumaşa 50 kuruş zam geldi :D Atölyecim son bir sende işçiliğe %30 zam yaptı bu arada zamma eyvallah ama bu zammı işçisine yansıtmıyor işçi yine aynı maaşa çalışıyor. Herkes bir altını ezme peşinde
Bu sefer ki ifşaya internette denk geldim. Nasıl toplamışlar change mi yapıldı acaba?
Aksaray'da bariyerlere carpan otomobildeki anne ve oğlu hayatını kaybetti - Son Dakika Haberleri
Fındıklı icinde, ikinci el satılık 2016 Volkswagen Passat 1.