hocam çok geçmiş olsun, en kısa zamanda hem ailen hem de sen iyileşirsin inşallah...
Printable View
Benim telefon numarasinin eski sahibide pozitif cikmis, gece 01:25 te mesaj geldi.. sabahtan beri saglik bakanligi vs bir suru birim beni ariyor. Galiba cember baya daraldi artik..
Corona artısı dolar gıbı yukselıyor
cok dıkkat etmek gerek
havalar sogumaya basladı vaka sayısı yıne cok arttı :(
Kış geliyor ve hastalık daha da kötü olacak gibi, eşim sağlıkçı ve kış ile birlikte influenza hastalarıda artacak onlarda da ateş gibi semptomplar var, covid mi influenza mı ayrım yapana kadar sağlıkçıların canı çıkacak diyor. Her zamankinden daha sıkı tedbirler almak gerek bence
Çember daralıyor, bizim baldız da pozitif çıktı. Çevremde maske, dezenfektan, ortamlardan uzak vs durma konusunda en dikkatli kişiydi.
Eşimi ve annesini de karantinaya aldılar, zaten thy personeli olduğu için riskli gruptaydı uçuşları direk alındı.
Ben de akşam tekrardan test yaptıracağım. Eşimin de sonucunu bekliyoruz.
Geçmiş olsun ya... Peki bu süper dikkat edenler nasıl niye hasta oluyor ya? Sakınan göze çöp batar hesabı mı, yoksa bi yerde farkında olmadan kaçıyor mu iş? Atlanan bişey mi var ki?
Arkadaşın eşi hamile, 1 ayı falan kaldı, çalıştığı bankada 2 kişide görülmüş, haliyle hepsini teste almışlar o şubede... Arkadaşı da almışlar eş durumundan. Bakalım inşallah bir şey çıkmaz.
Psikopata bağladık ateş ölçüyoruz paso diyor.
Evet bu arada influenza da gıcık ve semptomlar benzer. Nasıl ayırt edecekler, influenza olan korkacak korona oldum diye falan filan bir sürü hikaye.. Ooof of, ölmeden şu virüsün bittiğini bi göreydik ya...
Bir de şimdi bi kitle çıktı, "efendim bu hafta sokağa çıkma yasağı ilan edecekler, tam 29 Ekim'i, 10 Kasım'ı buldular" diye. Ya arkadaş, ne yapacaktın, 29 Ekim'de Bağdat Caddesi'nde Cumhuriyet Yürüyüşü mü yapacaktın? 10 Kasım'da ne yapıyordun, Anıtkabir'e ziyarete mi gideceksin? Törene mi katılacaksın?
Hasta millet ya, herkes ruh hastası...
ben şunu anladım, izim bakanın bütün tahmini yazın bu hastalık kurur, kendiliğinden düşer, o zamana kadar kalan sağlar bizimdir... hatta 30 Ağustosta tek günlük karantina sırf yazın sıcağında kaynaşmayalım diyeydi günle bir alakası yoktu!!!! yahu şimdiki veriler hani o kısılmış haliyle ne olduğu belirsiz haliyle, martta nisanda pozitif çıkan veriye geldi neredeyse, çözüm? çarşamba bilim kurulu toplantısı...
Kaçırdığını sanmam, dezenfektanı içebilecek yapıda hassas biri. Hatta corona vs hiç bu olaylar olmadan bile kalabalık bi ortama girdiğinde dezenfektan falan kullanan biri.
Bağışıklık mı daha zayıf oluyor ne oluyor bilmiyorum, bu şekilde birçok insan var.
Garip şekilde eşimi karantinaya alıp beni almadılar ve işte çalışıyorum şu an. Sistemde saçmasapan açıklar var. En azından eşim negatif çıkana kadar bana da karantina uygulanmalıydı. Hiçbir şey yapmadıkları için mecbur işe geldik. Belki de eşim pozitif şu an ve ben de risk grubundayım. Ama filyasyon ekibi gelene kadar ona test için bile dışarı çıkma dediler ben dışarıdayım. O pozitif çıkarsa ben de 14 gün karantinaya gireceğim.
Okulda bir öğrencide çıkınca bize de test yapıldı. Dün gece pozitif olduğumu öğrendim.Herhangi bir belirti yok bende.
Eve geldiler, eşim ve oğlumdan da örnek aldılar, bekliyoruz sonucu.
Orada mantık dışı bir algoritma var abi :)
Bir örnek de ben vereyim.
Daha TR’de vaka açıklanmamışken kendini karı-koca eve kapatan
Sadece getir ve sanal market kullanan
Yemek ve çayda kullanacağı suyu dahi damacadan kullanan zihniyet.
Sonuç: Kız Tifo oldu. :S
Yahu nereden bulaş oldu anlayan olmadı.
Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin
Bugün ilk belirtilerim çıkalı 12. , pozitif çıkalı 6.günüm.
sürekli maske takan,cebimde küçük kolonyalar ile gezen biriydim.Hatta arkadaşlarım dalga geçiyodu,çıkar şu maskeyi aq burda bari takma diye.
ama gelin görün ki,bir şekilde bulaştı.Gram fikrim yok nereden bulaştığına.gittiğim ettiğim yerlerde kimsede yok.Ben eve söylediğim siparişten olduğunu düşünüyorum.Tek aklıma gelen o.İki gün üst üste canım hamburger çekti ve sipariş ettim.
Ben daha önce oldum onu heralde yaa falan diyenler var genel olarak.İleri seviye yaşayan biri olarak söylüyorum,Corona olsaydınız banko anlardınız,bu öyle basit bişey değil:)
O günlük vakalar falanda külliyen yalan,2-3 gün hastanelere gittim(özele bide he) o kadar çok vaka var ki,yok öyle 2000 falan:)
Aslan gibi adamlarsınız,maske takmayıp,amaan boşver ya diyenler,kedi gibi miyavlarsınız yapmayın.
Herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,dikkat edin kendinize abiler,kardeşler.
Çağırmak gibi olmasın ama, haziran ayında 23 gün sehir dışında 3 yada 4 yıldızlı otellerde kaldım(Ankara, Adana, Antalya, İzmir, Bursa ve bazı küçük iller) birsey olmadi.
Ağustos sonu Eylül ortalarına doğru yine 12 gün sehir dışında otellerde kaldım(neredeyse aynı sehirlerde) yine birsey olmadi.
Şimdide 10 gündür dışarıdayım ve 1 hafta daha dışarıda olucam yine birsey yok. Sadece maske takıp ara sıra dezenfektan sıkıyorum. Bir yerden gelecek ama nasil gelecek korkmuyor değilim.
Çok geçmiş olsun :( Umarım eşinde ve oğlunda sonuç negatif çıkar da sıkıntısız atlatırsınız.
Yahu ne saçma iş, senin de karantina da olman gerekiyor. Çok geçmiş olsun, umarım sıkıntısız şekilde atlatırsınız.
Çok geçmiş olsun, umarım kısa sürede atlatırsın.
Ben artık çift maske ile dışarı çıkıyorum. ActiveX, deepfresh, maratem, selpak antibakteriyel ve kolonya ile geziniyorum. Marketten aldığım şeyler silinebiliyorsa onları da siliyorum. Senden bin beter kıvamdayım.
Dışarıdan sipariş verdiğimizde de eşim gıdayı paketten çıkarıp bir tur daha fırında ısıtıyor. Az önce börek geldi, kendisi fırında bilmem kaç derecede bir tur daha ısınıyor. Bizde belki kendimizi böyle kandırıyoruz bilemiyorum ama bu şekilde eşimin kafa çok rahatlıyor. Poşetler ve börek kabı direkt çöpe gidiyor.
Yakında suyu da önce bileşenlerine ayırıp ardından tekrar birleştireceğim korkuyorum kendimden.
Çoklu alıntı işini beceremiyorum dostlar, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Herkese geçmiş olsun diliyorum umarım herkes en kısa zamanda sorunsuz şekilde atlatır.
geçmiş olsun hepinize. rusyada vaka sayıları çok yüksek ama etrafımda kimse de yok. türkiyede rakamlar çok düşük ama bir sürü tanıdık eş dost akraba yakalandı. yani tesadüf mü bilemiyorum.
Dun üsküdar devletin bahçesinde beklerken yoğunluktan covid testini dışarda yapıyolardı.getir de çalışan kuryeler 4 5 kişilik gruplar halinde 25 30 kişi test yaptırdı.dışarıdan sipariş vermekte mantıklı çözüm değil.
Oğlanın okulda muhasebe bölümünü kapatmışlar niye çünkü herkes birden corona olmuş. Oysa okul tüm önlemleri aldığını söylüyordu, du, du, du (yankı yaptı)
Ha bu arada bildiğimiz, öğrendiğimiz kadarıyla da 1 öğretmen şu an corona pozitif. Bir öğretmenin de annesi corona pozitif ama aynı evde yaşadıkları için muhtemelen öğretmende pozitif oldu çünkü geçen günkü ve bugünkü dersin yerine başka öğretmen geldi.
çok endişeliyim, sapır sapır hasta oluyoruz, 7 aydır evdeyim nerdeyse, proje yapmayı bırakın teklif dahi vermiyorum... günlük sayılar artık birşey ifade etmiyor benim için, sonuçta ne kadar yayıldığını görüyorsunuz, hala akşamları 'inşallah mücadeleyle yeneceğiz, bizden güçlü değil vs!' laflarından başka bir 'tedbir' yok... 29 ekim sokağa çıkma yasağı gelir şimdi, sakın haaa aman bunun 29 ekime denk gelmesinin 'tesadüf'ten başka bir anlam ifade etmediğini iyi bilin... 30 ağustos sokağa çıkma yasağı 3 eylül Giresun mitingi gibi...
Corona basladigindan beri cevremde ki vaka sayisi ilk defa bu kadar artti. Ayda 4-5 kisi duyardim. Haftalik 7-8 kisi oldu. Sayilarda artmadigina gore hep benim cevreme denk geliyor sanirim.
Herşeyin gizlendiği artık alenen ortada.
Biz zaten hiçbir zaman inanmamıştık da inananlar da dönmeye başladı.
Günde 2000 hasta olması imkansız, 100 katı falan olduğunu düşünüyorum ben.
Bu arada bizimkini evden çıkartmıyorlar ama hala filyasyon ekibi de gelmedi.
abi benim teşhiş konulalı 8 gün oldu,daha banada gelmediler hahahahahah.gittiğim doktor tanıdık olmasa,bana direk kendisi vermese ilacı ben hala ilaç bekliyorum işte:)bugün aramışlar 184 ten,işte filyasyon ekibi geldimi? sizi aradılarmı falan.Dedim kimse aramadı beni ablacım,ölüme terk edildim burda.Sorsan TÖRKİYE GORONADA ÇOK EYİ..Hassktrn..
Bizim de hanımı biri aramış okul müdürü mü ne, evde misiniz kurallara uyuyo musunuz falan filan?
Giydirmiş bizimki de, ama filyasyon falan hala giden gelen yok.
Bu akşam telefonu evde bırakıp hastaneye teste götürcez onu, evde bebek var ben hergün işe gidiyorum bari kendimiz öğrenelim negatif mi pozitif mi...
Bu oclarından hayır yok.