sokağa çıkma yasağı var ama caddelerde radar var ? :)
Printable View
sokağa çıkma yasağı var ama caddelerde radar var ? :)
Sokağa çıkma yasağı var ama çalışanlar dışarıda. Bende radar yiyenlerdenim :)
ben sadece köpeğimi sitenin çevresinde gezdirmek için çıkıyorum, ara sokaklarda bile trafik var, insanlar yazlık modunda çıkıp takılıyorlar dışarda...bu ortamda virüs 18bine indiyse vallahi bravo...
Önceki gün İstanbul Kartal a aracımı almak için gittim Otobüs le.
Beni arkadaşım aldı dat-dat lı bir araçla .
Dat-Dat olmasa asla çıkamazdık Dudullu Dan Kartal a ne trafik ne trafik.
İstanbul-Balıkesir arasını Full karadan döndüm. Yollarda 15 saniyeliğine boş kalmadı önüm yada arkam.
Mahallede çocuk eksik olmuyor. Gece 11-12 dinlemiyorlar. Geçen gün baktım biri arabasını yıkıyor. Yanında 3-5 kişi çaylı sohbet ediyorlar
Polisi aradım. Önceki aramalarımda gelmemişlerdi bu sefer hızlı geldiler. Polis ne yapıyorsun? diye sordu ekip otosundan, çocuklar oynuyor ben de temizlik yapıyordum dedi. Polis ihbar diyip gitti. Aynı kişiler ertesi gün arabasının lastiklerini söküp jant temizliği yaptılar.
Ben tek yaşıyorum. Neredeyse markete bile çıkmıyorum. İhtiyaçlarımı biriktirip toplu alışveriş yapayım diye bekliyorum. Sanki bir tek bana yasak varmış gibi geliyor.
ankarada israili protesto için Atatürk bulvarında ki köprü dolusu insan kıç kıçaydılar ve yasak olduğu halde nasıl geldiler acaba çok merak ettim :D :D
an itibariyle tüm Türkiye dışarda.
Evet arkadaşlar şimdi hep beraber isral kahrolsun diyoruz ve hepsi kahroluyo.
israili kahredelim derlerken,Türkiye'yi hem maddi hem manevi kahredecekler haberleri yok.Sonra neden bitmiyor hastalık? Ülkede en büyük hastalık 'akıl' hastalığıyken covid değil bitmek,azalmaz bile aw.
Toprağını satan filistin, ermeni soykırımını destekleyen filistin, türkistanlılara zulüm yapan çini destekleyen yine filistin ama bizimkiler filistinci alkışlıyorum bu beyinsizleri şimdi bağırıp çağırıp filistini geri alırlar sabaha ;)
ilk defa bugun cevirme icinde cevirmede detayli kontrole girdim, e devlet ciktisi gerekli mi diye sordum, hayir tc soyleyin biz sistemden goruyoruz dedi, istemedi.
Calisma bilgisinde sirket unvani insaat ve lojistik oldugunu gorup mu direk yolladi yoksa gercekten ellerindeki sistemde izni var yok yada bir bilgi varmi emin olamadim ama cok net olarak soyledi
beşiktaş maçı'da seyircili oynanmış bu nasıl iş anlamadım
Bu ne saçma bir yorum? Ne kadar abuk subuk saygısız konuşuyorsunuz ya siz?
Forumun içine ettiniz her yerde bir sivrilme çabası, alakalı alakasız her konuda ileri geri konuşmalar...Heryerde bir muhalefet herkese laf yetiştirme marjinal olma tripleri...
Bu ara maşallah ardınız arkanız kesilmiyor.
Ben de 42 yaşındayım, bu forumda bol bol vakit geçiriyorum. Bence şu anki haline üzül sen 46yı beklemene gerek yok.
Kendinden 10-15 yaş büyük insanlara nasıl konuşacağını bu saatten sonra öğretemeyiz ama forumda saygısızlık, densizlik yapanlara senle bir akım başlatıp güzel tatiller vermeye başlayacağız.
Bugün kontrol ettiğimde aşı çıkmış bana , yarın ilk dozumu olacağım. Biontech randevusu aldım.
Bugün sabah ilk doz biontech oldum, öğretmen olarak görev yapıyorum.
Kol ağrısı harici birşey yok şuan, kaldı ki neredeyse herşeye alerjim vardır.
Randevu alıp aşı olmaya gitmeyenler için sözüm yok, bu meret gitmez bu ülkeden :D
Ben de bu ayın başında yaptırdım Biontech. Akşam 10 da yaptırmıştım, gece uyuyana kadar bi ağrı falan yoktu. Ertesi gün iğne vurulan kolumun, omuzdan dirseğe kadar olan kısmında ciddi bi ağrı olmuştu ama sonraki gün uyandığımda geçmişti. 2. doz daha berbat yapıyormuş. bakalım nasıl olacak. ben de hazır yaptırma fırsatı varken yaptırdım. ilk aşı çıktığında, ileriki yan etkileri bilinmediğinden biraz karşıydım ama görünen o ki ilerde zorunlu olacak ve zorunlu olursa sıra almak için yada tedarik konusunda sorun yaşanır diye yaptırdım.
Arkadaşların biraz önce WhatsApp'da uyarmasıyla kontrol ettim, sabah bakmıştık bir şey yoktu, şimdi 40 yaş (net doğum tarihi bakılmaksızın yani doldurmamışsanız bile) limitine inmişler galiba, randevu çıkıyor E-Nabız'da..
Hiç duyurusu falan da olmadı. Yalnız bu ara Sinovac yok diyorlar, gerçi olan tanıdıklar da oldu yakın zamanda ama bilemedim.
Yarın netleşir herhalde, haydin randevuya :)
Çarşamba günü sorguladım aşı yok dedi ertesi gün tekrar sorguladım cumartesi günü randevu aldım.Çok hafif bir kol ağrısı var. Sorgulama yapınca sistemden tc ye göre açılıyor olabilir aşı vulurulmak istiyen varsa deneyebilir.
Dün ilk doz Biontech aşısını oldum, aşı saatinden 20 dakika önce hastanedeydim ancak yaklaşık 1 saat bekledim çünkü 6 kişi olmadan aşıyı açmıyorlar.İlk 1-2 saat çok fena uyku bastırdı , hafif bir kol ağrısı oldu.Şuanda bir sıkıntım yok.Allah uzak tutsun.
18 martta pozitif olduğum için 15. Eylülden öncesine aşı randevusu vermiyor bana
Meslek icabı iki dozu da bitirdim 20 gün kadar önce.. ikisinde de hafif bi kol ağrısı yaptı sadece. Umarım en kısa zamanda tüm ülkemiz aşılanır ve bu illetten kurtuluruz.
ne kadar dikkat etsemde sonunda beni de buldu..öğlen test yaptırdım saat 4 de mesaj geldi pozitif diye..inşallah ölmeden atlatırım :)
aşı herkese açılıyormuş galiba, Mhrs kilitlenmiş.
şuan bana da aşı çıktı.Herkes girip alsın randevusunu bir an önce.Geçmiş olsun
ben de yapayım dedim de sms ile doğrulama kodu gönderiyor o gelmiyor. doğrulayamadığımdan yapamıyorum bakalım ara ara deneyeceğim.
Turizm çalışanı olduğum için aylardır öncelikli gruptayım ama bakalım ne zaman açılacak 6 diyorlar ama daha erkende çıkabiliyormuş sanırım.
Baktım bugün bana da çıkmış.
Dün gece sisteme bolca sövüp, tam vazgeçmişken uyumadan önce bir kez daha deneyeyim dediğimde alabildim bugüne randevu, 3-4 km uzaktaki bir hastaneye, öğleden sonra 5G'ye geçişimi tamamlayacağım :hahaha: