Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
Bu ara başka bi salgın var, klima mikrobu gibi, herkes onu oluyor.
Çocuklarda da adenovirüs/norovirüs benzeri bir şey çıkmış, 2-3 sene önce pandemi öncesinde de olmuştu yazın. Kusma-ishal olabiliyormuş çocuklarda.
Büyüklerdeki muhabbet bahar nezlesi veya grip semptomları gibi. Ateş yok. Veya 1-2 gün maksimum. Kalanı hafif ciğere indirme, iltihaplı balgam ve sinüs dolması falan.
Bende yalnızca yarım gün halsizlik ve ateş yaptı, gece acayip bir terleme ile attım, 1 haftadır burun akıntısı öksürük, gıcık, vs şeklinde geçti. Yeni yeni %100 hale geliyorum.
Korona mı oldun test yaptır falan dediler ama ters bi durum görmediğim için gitmedim. İlk gün terle atmasaydım gece gidecektim. Sonra hanım aynı şekilde oldu, ama onda halsizlikle birlikte eklem ağrıları olunca (hoş, grip olunca da oluyor), teste gittik, negatif...
Hanım zaten negatifi görünce ertesi gün psikolojik olarak bile kendine geldi :)
İzmir'de arkadaşın annesi babası, başka bi arkadaşın kendisi de aynı şekilde hasta olmuş. Doktor faranjit gibi bişey bu demiş. Ama belli ki bi salgın var, ancak bu da henüz ne haber oldu ne de dillendiriliyor.
Bir de bu işe uyuz oluyorum, korona bağımsız...
Çocuk hasta olduğunda çok gördük. Mesela anlamsız bi hastalık oluyor, çocuk garip tepkiler veriyor falan (inatçı ateş, saçma bi mide bulantısı vs gibi), ulan ne oluyor diyoruz korkuyoruz, hastaneye veya doktoruna koşuyoruz. "Haaaa evet bu bilmemne olmuş, son 2 aydır böyle, salgın var"... E ulan AMG, bunu duyuran eden bi mekanizma yok mudur, mal mısınız? İlla hastaneye gidince, doktorla konuşunca mı bilecez bunu?