İnsanlar cidden komik...
Sara mera yada kuş gribini hatırlayın....
Basit önlemleri alin,zaten %95 oranında korunucaksaniz...
İnsanlar cidden komik...
Sara mera yada kuş gribini hatırlayın....
Basit önlemleri alin,zaten %95 oranında korunucaksaniz...
Önlem alın, yaşayanlara bakın, hükümetlere güvenmeyin
Ben burada 8 paket tuvalet kağıdı alın demiyorum, bu duruma düşersek diye sıkıntı çekmeyeceğiniz kadar plan yapın, panik olmayın ama rahat hiç olmayın, sizin rahatlığını bir başkasının kalp rahatsızı annesini-babasını öldürebilir(belki de sizin) ve kesinlikle bizde geç kalıyoruz, italya da artık hastanelerde savaş durumu gibi hasta seçiyorlar ve yaşama ihtimali daha yüksek olan insanları tedavi etmeyi tercih ediyorlar
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
dükkandaki tek korunma yöntemim eldiven.
zaten ortalıkta boş,pek insanda yok
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Amerika Avrupa uçuşlarını 1 ay durdurdu.
Nba da lig askıya alındı. Utah Jazz Takımında oynayan Rudy Gobertteki testler pozitif çıkmış ve 2 gün önce basın toplantısında virüsle dalga geçip bütün medyanın mikrofonlarına dokunmuş.
Takım arkadaşı olan Mudiay'da virüsü kapmış.
virus henuz 40 yaş altı ''kronik akciger ve solunum yolu rahatsızlıgı olanlar hariç'' kimseyi öldürmemiş. ancak uzmanlar viruslerin cok akıllı ve surekli mutasyona uğradığını anlatıyor. O yuzden ben gencim bana birsey olmaz dememek lazım.
tez zamanda kurtulalım su illetten inşallah.
Polo gti 2.43.85 best
Octavia vRS 2.38.40 best
Polo gti 56.8 best ''korfez''
Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
Bulut Elektrik
benim takıldığım nokta virüs vs değil, zihniyet... virüs değil bu zihniyet öldürecek bizi, yandaş gazeteler hala 'yok İtalya kepenk kapattı, yok Almanya panikte yok falanca öldü de cenazesini kaldıran yok!' modunda, yahu kardeşim, bu virüs eninde sonunda girecek zaten bütün dünyaya sana 15 geç girdiyse bu senin başarın değil, belki yanlış bilgilendirmen belki yanlış bilgilendirilmen, o kadar!!! vay Türkiye uçuş yasağında olmamasına rağmen Amerikan gazetesi İstanbul'u koymuş bugün onunla uğraşıyoruz, artık dünya bile güvenli değil bırak Türkiye'yi, acilen bir bilinç nakli gerekli siyasilere yoksa yarın İtalyadaki gibi günde 100 ölü verirsek 'dış mihrakların yaydığı virüs sebebiyle vatandaşlarımız ölüyor, akıllı olun, büyük resmi görün!' masallarına da hazırlıklı olun...
E Akit malı dün Twitter'da "CHP'li Eren Erdem virüsü getirdi" diyor. Adam mesaj atmış "la olum manyak mısınız benim yurtdışı çıkış yasağım var" diye![]()
Bugün yine Akit'ten bi mal, DEVA partisi deva olacak mı derken uğursuzlukla geldi falan diyor![]()
Beyinlerine tükürdüklerim...
Dün markete beyaz peynir almaya oradan da eczaneye pişik için krem almaya uğradım. Büyük marketlerin reyonları büyük ölçüde boşalmış, eczacı hanım ise tanzim satışı yapmış gibi yorgundu. Rebelh ile aynı yönde ve fikirde olduğum için yaklaşık 20 gün önce olası bir karantina ya da vakaların artma durumun göz önünde bulundurarak 1 aylık gıda vs + saklaması ve maliyeti düşük olduğu için 2 ay idare edecek kadar kuru gıda (makarna, bulgur, pirinç vs) aldım (market yerine online sipariş kullandım)
Rebelh ve benim gibi düşünenler bu kadar alışveriş yaparken kimsenin ruhu duymadı çünkü panik yapmadan alım yaptık. Aradaki sürede firmalar çok rahat üretim ya da tedariklerini yapmıştır zaten. Dün markete gidip aradığını bulamayanlar muhtemelen 2-3 gün içinde aradıklarını bulacak. Yapılan açıklamalarda gıda vs stoklarının yeterli olduğu söylenmişti sanıyorum sadece dağıtımla ilgili sıkıntılar var şimdilik.
Olası bir karantina da ben tekrar kontaminasyon riskinin çok daha yüksek olduğu bir zamanda alışveriş yapmak zorunda kalmayacağım. Olası kararla beraber yine bu tarz alım olacak (o zamanda manyak mı bunlar karantinaysa aç mı kalacağız mq diye sövülecek) ancak sonrasında tedarik ne kadar hangi malzemede normale döner kestiremiyorum çünkü üretim mutlaka azalacaktır.
Şuandaki sıkıntıyı yaratanlar hesap kitap yapmadan, ön görüsü olmayan panikle hareket eden hatta panik alışverişinde bile hesap kitap yapmadan alım yapan kesim. Mevcut durumda aklı başında insan gider peyder pey 2 haftada kimsenin ruhu duymadan çok rahat stoğunu yapabilir şuanda. Bence 1-2 aylık ihtiyacını çok önceden alanlara değil de 6 aylık ihtiyacını bir günde yığmaya çalışan kişilere saldırmak lazım.
bana göre bu tür stoklar sürekli yapılmalı,ne zaman ne olacağı bilinmiyor
illa bir felaket olmasına gerek yok bence.
o değilde dün markette stok yapan birini gördüm adam gitmiş peynirden 10 kutu almış. ulan zaten en fazla temmuza kadar saklayabilirsin manyak.
turbocuk istiyoruz
dün şok marketten geçerken bende durdum bikaç parça bişey alayım dedim önümdeki 2 teyze ile adam 2 araba tuvalet kağıdı 1 araba salam sosis sucuk 1 araba makarna almışlar tam 20 dk falan bekledim arkalarında bu arada yaşları 75 üzeri teyzeye dönüp sizde sağlam *** varmış dememek için kendimi zor tuttum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)