Haklısın evet katılıyorum ama söylediğin gibi. Adam/kadın metroda bir hapşıruyor ne ağzını kaptır ne bişey. Ben istediğim kadar temiz olayım, onun olmadığı ne ***** işte :(
Printable View
Dükkanlar açık ama toplu taşıma kullanan personel bile araçla gelmeye başladığı için. Perpa dışı ziyaretçi azalmış durumda. Biz 2. kattayız zaten 8. kat gibi hareketli değil. Bende ofis dışında olmadığım günlerde toplu taşımayı tercih ediyordum trafik durumundan dolayı. Hafta başından bu yana toplu taşıma kullanmamamız için şirket havuz araçlarını servis olarak kullandırıyor. Evden çalışma imkanım var benim ama muhasebe ve depo kısmı evden doğal olarak çalışamadığı için toplu bir karar almak istiyorlar.
Bankalar da kapandı ise bugün yarın bizde haftanın belli günleri sadece sevkiyatlar için ofise gideceğiz gibi duruyor. 2-3 ay ve sonrası çok zor geçecek.
bu kriz bitince vergi sağacakları firma kalmayınca ne yapacaklar, en fazla donumu da alırlar işlerine yararsa! hakedişler zaten ödenmiyordu eh iş bitimi de yapamayacağız bu şartlarda, ödemelerimizi nasıl yapmamızı bekliyor ki devlet? Aralık ayında bitti şantiyeler ortalama 150 kişi çalıştırdım İstanbulda 3 şantiyede, ayda 350-500bin tl para ödedim, çok şükür şimdi bu kadar adam bana 1 ay binse 500bin tl olacaktım nasıl vereceğiz? hadi işçiden yırttık algıdan vergiden nasıl yırtacağız şimdi? dünya kadar malzemeci para bekliyor onlara da bir şey söyleyemiyoruz, ama sorsan 'kriz çohh eyii idare ediliyoorrr!'...
Abi valla sizin işiniz daha zor. Ben maaşlı çalışanım, aşağı yukarı kazancım belli. Tabi son aylarda maaşlar düzenli ödenemiyor ama bi şekilde planlanan gibi geliyor ay sonu üç aşağı beş yukarı. Devletin biraz elini cebine atması gerekiyor çalışanlar ve işverenler için. Bakalım bugünkü toplantıdan bir şey çıkacak mı?
Borçları, faturaları, kiraları ve kredileri durduracaklar
Bunu sizin firmanız için değil ekonomik sistem sürsün diye yapacaklar
Yapmazlarsa diye telaşlanmayın öyle bir hata yaparlarsa bu işin sonunda kimse kimseye kuruş para vermez, zaten icra daireler full kapasiteydi bu işi onlarda kaldıramaz sistem kitlenir sosyalizme geçeriz herkesin evi dükkanı kendisinin olur :D
şaka bi yana sizin için değil kendileri için bunu yapmak zorundalar, öncü kapitalist ülkelerin hepsi bu uygulamaya başlıyor abd nisan sonu kişi başına 1000 dolar helikopter parası verecek bizde vermek zorundayız ama ekonomide "kafası basan" adam kaldımı bundan emin değilim
ha siz ödeme alamıyorsanız sizde ödeme yapmayın bırakın sistem kitlensin şu durumda bunu çözebilecek olan siz değilsiniz ztn
maaşlı çalışanlar da kızmasın biz ne yapıcaz diye onlarda hiç bir şeyi ödemeyecekler
ne kira ne fatura ne kredikartı ne kredi vs
ya da devlet insanları rahatlatacak kararlar alacak..
Vergi dairesinde çalışan memurları evlere gönderecekler diye haber vardı.Bu adamlarmı kira yardımı yapacak? Yada borçları erteliyecek.
Donunuzu alır boyar size geri satarlar.
Ücret garanti fonu diye birşey var galiba. Eksik maaşı devlet tamamlıyor bir süreliğine. Bir araştırmak lazım.
"İşverenin konkordato ilan etmesi, iflası veya ödeme güçlüğüne girmesi durumunda işçilerin üç aya kadar olan ücretleri Ücret Garanti Fonu’ndan ödeniyor. Fondan ücret alabilmek için bazı koşulların oluşması gerekir. Gerekli belgeleri sunan işçiler, işverenden alamadıkları ücretlerinin 3 aya kadar olan tutarını fondan alabilirler. "
şimdi bu konuda da şöyle bir mağduriyet olucak maaşı asgari ücretin üstünde olan ama bankaya yatan maaşı asgari görünen personel ne yapıcak en başından kabul etmeyebilir çalışan denebilir ama iş bulmak zorken bazı şeyleri yutmak zorunda kalan çalışanlar mecbur kabul ediyo bu tarz şeyleri
Fransadan iyi durumdayız diyor...
Sanırım olaya sadece hasta sayısı olarak bakıyor...
Dün akşam Bugün babamın çapa tıp ta randevusu var 65 yaşında.Çapayı Aradık telefon duvar.182 yi aradım.Haberlerde 60 yaş üzerini içeri almıyorlar diye haber gördüm dedim randevular da bir sorun varmı dedim.Sadece diş randevusu alamıyorsunuz.Diğer yaşla alakalı bir bilgi verilmedi bizlere dedi.184 ü arayın istersen dedi.Aradım.10 dk boyunca dalga geçer gibi bir ses tonuyla konuşan kimse banttan korona önlemleri dinledim.Sonra açan olmadı.Kapattım bende .Babamda gitmemiş zaten.Boşver kalsın ilaç vs almıyacaksan dedim.
Eşimde geçen perşembe doğum yaptı.Dün de bebeğim hastaneden taburcu oldu.Doktor eğer toplu taşımayla gelecekseniz gelmeyin.Sayı artarsa gelmeyin.Çocukta anormal bir şey yoksada gelmemeye çalışın dedi.Aşıları vs nasıl olacak hiç bilemiyorum.Aile sağlığı zaten hiç getirmeyin ben sizi arayacam dedi.
3 4 post önce babam çapaya gitmesi lazım gitmedi yazdım.Şimdi gördüğüm haber de şok oldum.
Capa Tıp Fakultesi'nde oğretim uyesi bir profesorde 'corona virus' pozitif cıktı - Haberler
Bir sağlık çalışanı olarak söylüyorum kriz ortamı olmamasına rağmen hepimiz her gün işe getirtiliyorsak kriz anında çoğumuz yerimizde olamayacağız belkide bunu düşünen hiç olmuyor.
Bu isin ekonomik boyutuna ciddi egilmeleri lazim, dun burda basin toplantisi duzenlediler, hazine bakani basbakandan uzun konustu. Alinan onlemleri anlatti.
Esnafa yapilacak yardimlar haricinde ev kredisi (mortgage) odemelerini 3 ay erteliyoruz dedi, direk nakit yardimlar yapilacak dedi, belli vergi odemelerini iptal etti vs
Bu tecrit ve mekan kapatmalarin etkilerini mutlaka hafifletecek onlemler alinmali yoksa cok zor is
Çengelde tatlı dükkanı olan arkadaşımın dükkana uğrarım hemen her gün, haftasonu ve Pazartesi iş yoktu doğru düzgün. Dün de gelip dükkanı kapatacaksın sadece paket servisi yapabilirsin denmiş. Bu adamın 15 lira kirası var, 2 tane ev bakıyor, ne halt edecek şimdi kara kara düşünüyor? Esnafa ve iş verenlere çok ciddi destek gerekli
İlk defa oluyorsa yılda bir falan iade yapılıyor o ücrette, o yönde talepte bulun bro
Bu iş kontrolden çıkana kadar böyle sürüncemede bırakıp her şey çökünce bizlik bir şey yok salgın geldi o yüzden ekonomi çöktü deyip işin içinden çıkacaklar belli oldu.
adam saraya kimseyi almadığı gibi 3 metre yanına da kimseyi yaklaştırmamış :D
ne kira, ne kredi, ne fatura bırakın tutundukları tüm dallar ellerinde kalsın
Biliyorsunuz dün bir video konferansla bir taraftan yapacağımız bu çalışmaları özellikle de hem Fransa Başkanı Macron, diğer tarafta Merkel, diğer tarafta Johnson; onlarla dörtlü bir video konferans yaptık. Ve bu video konferansla da sadece virüs olayı değil, değerlendirme yaptığımızda en iyi konumda olan biz gözüküyor. Bizim ardımızdan Almanya gözüküyor. Ama İngiltere ve Fransa’nın durumu bizimle mukayese edilmeyecek derecede olumsuz.
ya hala sidik yarıştırıyoruz, görüşme var ama olay hakkında ne konuşuldu ne kararlar aldınız?
Biz niye Japonya, Güney Amerika, Kuzey Ülkeleri, Güney Kore, Avustralya'dan medya aracılığı ile haber alamıyoruz? Niye hep temcit pilavı gibi aynı ülkeleri önümüze servis ediyorlar? Ve neden biz kendimizi sürekli İngiltere, İtalya, Almanya ile kıyaslıyoruz ?
Japonya'da bu vakalardan çok seneler öncesinde bile belli bir kesim maske takıyordu, taksi ve otobüslerin içleri bal dök yala kıvamında hatta şoförler sürekli eldiven takıyordu. Şimdi ne halt ediyorlar ne gibi tedbirler aldılar, nasıl mücadele ediyorlar ben merak ediyorum ama ne zaman tv'ye baksak hep aynı ülkeleri gösteriyorlar.
Tamam anladık İtalya hapı yuttu. Çin'de ne olup bitiyor, yayılma durdu mu? İyileşen var mı? İyileşip bir daha enfekte olan var mı?
Ya birde arkadaş tv'de de hep Canan Karatay, Yavuz Dizdar, Oytun Erbaş, Ümit Aktaş görmekten sıkıldım. Konu bu insanların konusu da değil. Tuzlu su, çiğ süt, kelle paça ve enginar ile bu kodumun virüsünden kurtulamayacağımız bir gerçek. Tuzlu su ile hastalıklara, virüslere...vs'ye karşı gelebileceğimizi de ilk kim yaydı ise bol bol kulakları çınlasın.
Şöyle bir haber var:
https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo
https://twitter.com/verge/status/1240048157192597514
"vahşi" kapitalizim boktur
Solunum cihazı üreten şirket 11 bin dolara sattığı valfler tükenince aynı valfleri 3D yazıcıyla maliyeti 1 dolara üreten gönüllüleri, dava açmakla tehdit etmiş
biz ölelim ama sen para kazan itoğlu it
İtalya,çin'i ölü sayısı olarak geçecek gibi.
Adanada İş bankası barkal şubesinin güvenlik görevlisi umreden gelen ailesinden virüs kaparak tüm şubeye yaymış ve şube kapatılıp tüm çalışanlar karantinaya alınmış *♂ï¸
Bu umre muhabbeti ciddi sıkıntılar doğuracak gibi görünüyor