Ha onu bilemem, ama iyi ki benim öyle bir işim yok :)
Printable View
Valla bence de pazarlama ve reklam stratejisi bulmak kadar iğrenç bişey yok :)
Yani annemler heralde 5-6 senedir ekmeğini evde yapar yoğurdunu evde yapar, kayınvalideler de aynı şekilde. Ama şimdi bu instacookerlar dadandığı için ihtiyacı olanlar bile bulamıyor mesele burada. Yani başka konuda da yazmıştım, millet sürü gibi hareket edip normalde tükenmeyecek şeyleri tüketiyor. Normal yaşantımı evimde sürdürebiliyorum 4. hafta evde bu dışarı çıkmadım market için bile. Ne stoğum var ne başka bişeyim. Online uygulamalar ile herşeyi bulabiliyorum.
Biz malesef sanal market, sanal bakkal...vs'den istediğimize ulaşamıyoruz. Çoğu şey için bölgenizde yok uyarısı çıkıyor. Ben de mecburen kısa süreliğine çıkıyorum. O mayaların her çeşidi, bu virütik olay olana kadar raflarda dururdu.
Kalçaları koltuk genişliğinde olan ve bunun sitede yürüyüş ile geçeceğini düşünen ama her haltı da evdeki bakıcıya yaptıran, sadece suratına ve saçına yatırım yapan kadınlar sağolsun raflarda maya bırakmadı. Maya almak isteyenler için de kişi başı sadece 1 paket verebiliriz demeleri lazım.
Worldometer - Gercek zamanlı dunya istatistikleri
Arada bir bu siteyi açar istatistikleri canlı izlerim. Corona bir işe yaramamış gibi görünüyor. Dünya nüfusu hızla artmaya devam ediyor. Corona out oldu galiba. Doğa yine intikamını alamadı insanoğlundan.
istanbul ümraniyede grup gross diye bir market var orda en fazla 5 adet alabiliyorsunuz. bu arada bende sırf hoşuma gıttığı için arada sırada eşime jest olsun diye yapıyordum hem daha sağlıklı hem daha güzel kendi emeğin var. şu sıra pazar günleri 2 tane yapıyorum 3 4 gün bizi idare ediyor. sizin yorumlarınıza da sonuna kadar katılıyorum
geçen bira kurdum mayalanma bitti şişelemeye geçtim baktım kovanın dibi maya dolu
bi durdum düşündüm acaba bununla ekmek yapılabilir mi nasıl yapılır diye sonra dedim boşver şimdi kim uğraşcak
o günden beri marketlerden maya arıyoruz bulamıyoruz bi bira siparişi daha vericem sırf maya için :)
Bakan açıklama yapıyor yine sosyal izolasyon diyor..
Bu Arada yaşadığım ilçedeki tüm Bekçilere (275 civarı) bu gece istirahat verdiler.. Yarın için yaya göreve çıkacaksınız dinlenin dediler.. Nedeni ile ilgili birşey söylenmedi.
Bakanın ilçelere göre dağılım gösteren haritasına bir türlü ulaşamadım..
aldığın kit in link i var mı abi bi kenarda aklımda olsun belki yaz a hazırlık yaparım
sorma mafetti beni 2 kere kustum bayıldım ayıldım yemek yedim bi daha kustum cidden hayatımın en kötü alkol tecrübesiydi ama ders oldu bide aç karna içmiştim bidaha ağzıma sürmem vodka yapıcam bide birayı merak ettim onu deneyebilirim
Dun gece bende son kitimi kurdum, unutmustum varlıgını gorunce yapistim hemen :D Kalan mayadan cok guzel ekmek oluyor keske atmasaydın. Bu arada butik biradan alıyordum orası satıs yapmıyor suanda tazemayse.com diye bir site buldum bunlar hemen kurulum yapın alıp saklamayın diyorlar elimdeki kiti kurunca bunu deneyeceğim.
https://mobile.twitter.com/memurlarn...443605504?s=21
Burda mevcut.
Laher pilsener stout buğday ale ne denk gelirse yapıyoruz bizim karşı komşu da meraklı bu işlere yılda 4 5 kit kuruyoruz karşılıklı en son mexican cerveza kurdum ben
En güzel yaptığımız şeylerden biri de viski ama viski de kaliteli aroma kullanmak lazım istersen öneririm aroma jimbeam bourbon kıvamında tadı var hatta aynısı denilebilir içine 3 kaşıkta pekmez atıyoruz biz
Butik biraya üyelik girişi yap öyle sor chatten 10 12 çeşit kit var ellerinde bugün yeni bitane sipariş verdim yaza 4 kit stoklamak istiyorum :D
Çok alkol muhabbeti olmuş ya can cektirmeyin :)
eskiden alkolu ya içer ya arabaya koyardık, şimdi bi k.çımıza sürmediğimiz kalıyor...
evet o kutular ve şeker dışında bir ihtiyacınız olmuyor..
hatta bazı kitler de şeker koymaya bile gerek yok..
zamanla damak tadı oturdukça mayaları değiştirebiliyorsunuz genelde kitlerle gelen mayalar standart us-05 ale cinsi maya oluyor buğday birası kitlerine bunu koymak pek hoş olmuyor açıkçası.. hatta kovaları fermentasyon süresince 12-13 derece sabit soğuklukta tutabilecekseniz lager ve pilsner tipi kitlere lager mayası kullanmanız gerekli ki tam randıman alınsın..
asıl en güzeli tam tahıla geçmek lazım ama zaman ve emek istiyor biraz..
ben simple is the best takılıyorum üşengeçliğimden
maksat dolapta bira olsun öğlenleri biraz serinliyim ama artık market biraları su gibi geliyor tatsız ve hepsi aynı tatta gibi
butik birada 5 litrelik fıçı satılıyor eskiden efesin fıçısı olurdu alırdık kalabalık günlerde ondan aldım bakalım nasıl olacak yaza arkadaşlarla buluşabilirsek şu korona belası yüzünden koyucam ortaya :)
İban yolluyorum,hesabıma 4'lü bira parası yatırın :D
Bizim evde hiç dışarıdan yoğurt vs alınmaz,hanım hep mayalar,tüm baklagilimizi,tarhana,isot,bulgur,salça ya kendimiz yaparız ya da annelerden,etraftan ev yapımı eş-dosttan aldığımız şeylerde olurdu. Ancak bayılmama rağmen evekmeği ya da bazlama dediğimiz geleneksel o ince büyük kuru, sulanarak tüketilen ekmeği ,istanbul şartlarında yapmak mümkün değil malesef,hoş elimizden de gelmiyor o işler, ama herzaman olmasa da ayda bir ekmek yapar hanım,dondurur, ihtiyaç oldukça tüketiriz,fırından alamadığımız vakitsiz durumlar vs için.Onun dışında günlük ekmeği hep fırından alırız,hatta bir iki kez fare boku çıkması yüzünden fırın değiştik,şuan arabayla gidilcek mesafeden alıyorum neredeyse.. Herneyse, geçen gün bi hesap yaptım evde yaptığımız ekmek organik buğday unundan karıştırıp yapmamıza rağmen, tanesi 33kuruşa denk geldi,lezzetinden vs bahsetmiyorum bile,ciddi anlamda hergün adetli alınan birşeye 2 lira vermek yerine 30-33 kuruşa mal etmek ciddi fark oluşturur geçimi sıkıntısı yaşayan kalabalık ailelerde.
musluklu olandan mı hocam?
diğeri düşük gazlı biralar için öneriliyor çatlama patlama yapabiliyor normal biralarla aman dikkat..
valla üşengeçlikten kurmadım bu sene ama evde de can sıkıntısı bugün bi iki kit sipariş edeyim bi de basınçlı yıkama aletinden alacağım beni en çok yoran şişe temizleme kısmı oluyor çift kova çalışınca :D
düşük gazlı olan için aldım ya musluk işi de uzun iş şekerin az katıyorsun bunun içine kurdum şimdi 1 haftası kaldı henüz patlama falan yok
artık tek seferde en fazla 1 tane veriyor butik bira 15 gün içinde yeni satış yapmıyor, yeni üyelik alanlara kurulum kiti almadan bira kiti satmıyor falan ithalat sıkıntısı çektikleri için bu şekle çevirmişler
şişe yıkama işinde de ben içtikten sonra mutlaka bi kaç defa çalkalayıp öyle koyuyorum içinde artık kalmayınca bakteri de olmuyor sonrasında tek parti çamaşır suyu ile ovalamaca yetiyor
Problem yasadiklari musterinin bilgilerini ifsalamislar musteride sikayetci olmus, ondan dolayi problem yasiyorlar diye biliyorum ben. Son zamanlarda tuketim tarihi gecen yada cok yaklasan kitler vardi ellerinde dikkat etmeni tavsiye ederim. Bende siseyi calkalayip kaldiriyorum, dolumdan once makinaya atiyorum en son su ile calkaliyorum devamkee.
konuyu piç etmek gibi oldu biraz ama başladığımız yere ekmek mayasına geri dönelim :)
https://www.youtube.com/watch?v=K-cvtSabzCo
https://www.youtube.com/watch?v=d2UHgCL07SQ
YouTube
Bazen videolarına denk geliyorum.
New York Times yazdı: 19 gun boyunca bekletilen cesetten alınan ornek... - (7/43)
yandaş medyaya göre ABD de ölenler daha fazlaymış açıklanandan... çok şükür biz gayet şeffafız, günde 70-75 e bağladık ...