mutfakta ustalar, stajyerlere un yıkatırlardı buda o hesap :D
Printable View
belirti gösterdiğinde ve risk grubunda değilse "aman şimdi gitmeyelim hastane karantina filan zor şeyler, geçer zaten benim yaşımdakileri öldürmüyormuş" diyen insan sayısı hiç ama hiç az değildir bence...
sadece yaşadığım ilçede, yakın çevrede karantinaya alınmış siteler ve köyler var ama rakamlara baktığımızda neredeyse sıfır...
ne demişti Joker?
her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor, plan korkunç olsa bile..!
https://pbs.twimg.com/media/EVwqn9IX...jpg&name=large
bu ilaç zaten 1 ay öncesinden gündeme gelmişti, yeni bir ilaç bulduk gibi haber yapılmış, bu ortamda bir de şov yapan doktorlarımız ve bilim adamlarımız var...
Bu doktorun dışında 1 doktor daha bu içerikli ilacı söylüyor lakin üstünden 1 ay geçmiş neden yol alınamamış ilginç. Peki Ercüment ovalı bu konuda başarı gösterirse o zaman demekki olay içerik söylemek ile olmadığının esas kanıtı olucak
Eğer başarı sağlanmazsa iş yaş olucak
aynen öyle, mücadele edemiyorsan inkar et politikasına giriş yaptık geçen cuma günkü fiyaskodan sonra... yani ölüm sayısı günde 100 ün üzerinde (resmi olarak) ama doktorlar dahil herkes gayet memnun durumdan, insanlar da nasılsa görünmeyen bir düşmana karşı savaş verdiğimizin farkında olmadıkları için saldım çayıra modundalar... korkarım durum daha da kötüleşecek bu sayede!
15 nisan günü ücretsiz maske için gelen mesaj sonrası, abartmıyorum 10 tane eczane dolaştım 2 gündür,
hiçbirinde maske yok arkadaşlar
TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE
asla haber okumuyorum, herşey yalan dolan olduğu için.
maske olayı nedir tam olarak, 1 aile için ya da 1 daire için mi kod gidiyor,kaç tane veriliyor ?
Biz maske için başvurmadık bile.
Bu maskeler toptan, yüzlük kutularda gönderiliyor, ardından elle ayrılıp son kullanıcıya veriliyor.
Ben Galata Köprüsü üzerine işporta tezgahı açıp bu şekilde maske satsam, halkın sağlığını tehlikeye atmak suçundan tutuklanırdım.
Eşim uyanık davranıp Şubat ortalarında N95 maske satın almıştı. Bir tanesini şu ana kadar toplamda 10 dakika kadar kullandım, o kadar.
(Hatun bu Corana virüs'ü ilk çıkışından beri yakın takibe almıştı.)
2-3 gündür özellikle araç trafiğinde artış var. Mayıs ayı ile birlikte bununla yaşamayı öğrenmeliyiz demeçleri bekliyorum. Trafiksiz İstanbul güzeldi.
Mesajla alakalı bir şey farkettim. Misal benim eşim kendi adına kayıtlı tel.Ona mesaj geldi.Benimki 96 Yılından beri babamın adına kayıtlı.65 Yaş üstü olduğu için sistem göndermiyor.Aynı şekilde Burda iş arkadaşımın annesine mesaj gelmemiş. annesinin telefonu babası adına kayıtlı. babasına gelmiş.
Herkeste durum öyle üzerine kayıtlı numaraya geliyor Annemle benim hatlar çapraz. 65 yaşından büyük olduğu için ona gelmiyor. Hanımın durumu daha karışık ailesinde hangi hat kimin üzerine bilen yok :) Annesine sms gelmiş almaya gitmiş hanımın tcsini istemişler :)
Eczaneye gidip tc ile almak varken sms işi iyice moka saracak gibi duruyor..
Ümraniye'den görüntüler.
https://twitter.com/i/status/1250825410843226118
Hafta basi sifre geldi, genelde yogunluk olmayan eczaneye gittim, elle sayip posete koyup verdi. 1 tane kendime ayirdim onada bakmamistim, zar gondermisler diye gonderi vardi, actim baktim kalin kum tanesini gecirmez :)
Poset icinde kolya ile gelen harbi iyi telli filan bez, :) guzel kalite.
eczaneye gittim hala gelmemiş yaşlıyım diye 1 tane ücretsiz verdiler :))
Maske beklemenize gerek yok. Eczaneden alacağınız ne kadar sağlıklı taktirinize kalmış. 10 günde 5 maske gelecek. Maskenin gelmesi için 2-3 hafta bekleyeceksiniz. Eczane eczane maske arayacaksınız...................
Hakan abinin dediği gibi böyle tezgah açsan zabıtası, polisi yaka paça alır :)
Ara ara paylaşıyorum. Maske için bu yöntemi inceleyebilirsiniz. Tavsiyeyi veren herhangi bir sabah programı değil :)
Alıntı:
Use Cloth Face Coverings to Help Slow Spread | CDC
Maske yapmak için şunu inceleyebilirsiniz.
(CDC: ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ABD'nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi'nin, kamu sağlığı ve kamu güvenliğinin sağlanması konusunda çalışan bir birimidir. wikipedia)
İnsanların dışarda olmasına hiç şaşırmıyorum.
Ben 28 yaşında,bu toplumun neler yapabileceğini biliyorken,60 yaşlarındaki siyasetçiler olablecekleri hiç tahmin edemiyor öylemi??... Komik:)
Sen ilk günden beri 'kendi ohalinizi ilan edin,kendi ohaliniz,kendi karantinanız'dersen ve sokağa çıkma yasağını yapmazsan,bu Türk halkı s*kerim virüsünü der çıkar sokağa.Gram şaşırmıyorum ne halkın yaptıklarına,nede başımızdakilerin yaptıklarına.
Corona,halk,devlt yiyin birbirinizi mk
maskeler ile ilgili sektörlerle bağlantımız olduğu için bazı çalışmalar ve araştırmalar yürütüyoruz daha bugün sabah yapılan bir sunumdan görüntüyü paylaşıyorum
https://i.hizliresim.com/lw0VRN.png
Çün bugün o serbestliğin cezasını çekiyor sanırım
Son 24 saatte ölenlerin sayısı 1290 kişi
Coronavirus Update (Live): 2,200,322 Cases and 147,784 Deaths from COVID-19 Virus Pandemic - Worldometer
Çin, Rusya, İran gibi ülkelerden gelecek rakamlara inanmak biraz saflık olur. Çin bu işi bariz şekilde gizliyor. Bence Abd'de rakamları doğru yansıtmıyor. Abd'li gazetecileri takip ediyorum şok edici şeyler paylaşıyorlar. Sosyal güvenliğin olmadığı bir ülkeden bahsediyoruz. Abd ne olursa olsun diyip devam edecek. Patronlar para kaybetmeye dayanamıyor.
anneme msj geldi.ama 2 gündür maske yok eczanelerde.
çok şükür 1 kutu eldiven ve maske almıştımda önceden tedarikliyim
Bize az önce belediye dağıttı maske mahalleye dağıtıyorlardı.
Istanbul Ticaret Odasindan bugun e-mail geldi. Şirketinizin maske ihtiyaçları için formu doldurun diye.
Şirket bilgileri ve kişi sayısını girdim yolladım başvuruyu. bir saat önce bölgedeki karakoldan aradılar maskenizi getireceğiz diye. bakalım bekliyorum.
ticaret odasına kayıtlı işletmeler bunuda kullanabilir belki.
Bahçelievler ve Yeşilköyde Eczanelerden maske alınabiliyor. Ben bugün Baba ve annenimkini aldım.
Valla hanıma geldi bana daha ses seda yok. Bu arada hatla pek alakası olacağını sanmıyorum. Hanimin hattı genç Turkcell olsun diye yeğenimin uzerine ama gelen kod hanımın idi.
Çok lazım olursa annemin teyzemin maskelerini alacağım artık yapacak bişey yok. Bur de 100lu pudrali muayene eldiveni aldım 40₺ ya toptan satan kozmetikcilerde bulabilirsiniz. Ambalajcilarda da oluyormuş
Birkaç ay önce hanım dikiş makinesi almıştı, kursa filan gitti, tabii o zamanlar virüs dalgası yok.
Şimdi bulduğu kumaştan maske dikiyor, yeni furyaymış, hayatta takmam, güllü dallı.
Bugün eczaneden ilaç almak için gittim.Maske dağıtımı nasıl oluyor diye sordum.Günlük 500 maske geliyor saat 11 de saat 12 ye kadar hepsi bitiyor dedi eczacı.Gerci msj henüz gelmedi bana
Eşim ve kendi adıma maske başvurusu yaptım , ikimizin de hattı şirket adına ikimize de mesaj geldi. E devlette ki kayıtlı numaranızdan ulaşıldığını düşünüyorum. E devletten iletişim bilgilerinizi düzenlerseniz mesaj gelir bence
Eczaneden maske alabildiğimizin ertesi günü (10 tane almıştım 45 liraya) ben başvuramadım, eşim başvurmuş; kaç gün oldu bilmem tık yok.
Hatun kendi dikiyor maskeleri.
Bilm adamı dediğin sorumluluk sahibi olur. Ben de haberi okuduğumda sanki bu arkadaş bir ilaç geliştirdi kimsenin yapmadığını yaptı gibi algıladım çünkü konuya dair teknik bilgim sıfır. Ama yukarıdaki haberi okuyunca olayın çok farklı olduğunu anladım.
Talihsiz bir açıklama olmuş, ciddi bir durumda böyle bir açıklama o ünvanda birisine yakışmamış.