User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Aracımda ki s2km sonic,saçma sapan sorun hk

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Aracımda ki s2km sonic,saçma sapan sorun hk

Başlık için özür diliyorum fakat aşırı daraldım.

1.3 cdtı Corsa aracım var.Yaklaşık 1 ay önce basınç gitti bir anda.Sanayiide kaldı aracım bir kaç gün ve sonrasında bana "vakum tüpünde sorun vardı,iptal ettik"dendi ve aracımı aldım.Bu arada turbo da söküldü,hiç bir sorun yok sapa sağlam.Basınç geri gelmişti,ancak 3 binde full boost oluyordu.Neyse sorun yok,normalde de 2500 gibi geliyor dediler öyle devam ettim.Ta ki geçen gün tekrar basınç gidene kadar.İki gündür yine basınç gidiyor,stop edip tekrar çalıştırınca basınç geliyor.Şuanda bazen yine 3 binde bazense 4 binde geliyor.

Hiç bir motor arıza ışığım yanmıyor.

Başına gelen var mıdır? Ne yapmalıyım?

Tekrar hatırlatayım. Basınç bazen,özellikle araç soğukken gidiyor.Stop edip tekrar çalışınca genelde geliyor.Ama gelse de "3000-3200" gibi full boost oluyor.

Şimdiden teşekkür ederim destekler için.
    Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.

Belly Detail

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya MAP sensörü ya da wastegate arızası.

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wastegate'dir o .

bak bu adamın başına gelmiş benziyor olaylarınız ;

Attention Required! | Cloudflare

dayı maf , selonoid herşeyi değişmirmiş olay gene devam etmiş
    son olarak yeni turbo ve wastegate ile çözmüş
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya MAP sensörü ya da wastegate arızası.
    işin enteresan olanı hiç bir arıza vermiyor oluşu.Map arızasında vermez mi her hangi bir arıza?
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wastegate'dir o .

bak bu adamın başına gelmiş benziyor olaylarınız ;

Attention Required! | Cloudflare

dayı maf , selonoid herşeyi değişmirmiş olay gene devam etmiş
    son olarak yeni turbo ve wastegate ile çözmüş
    burada ikinizede cevap vermiş olayım,turbo sökülüp gitti turbocuya.Herşeyi gayet iyi dediler,wastegate'e de bakmışlardır heralde.Birde mekanik sorun olsa devamlı olmaz mı?Bi gelip bi gitmesi ne kadar mantıklı ki?:/

Belly Detail

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MertSerhanÖ. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işin enteresan olanı hiç bir arıza vermiyor oluşu.Map arızasında vermez mi her hangi bir arıza?

burada ikinizede cevap vermiş olayım,turbo sökülüp gitti turbocuya.Herşeyi gayet iyi dediler,wastegate'e de bakmışlardır heralde.Birde mekanik sorun olsa devamlı olmaz mı?Bi gelip bi gitmesi ne kadar mantıklı ki?:/
    Hocam aynı durumu 2006 Focusta yaşadım, usta makinaya bağladı arabayı turbo fazla basıyor dedi ''sözde'' turbocu şöyle bi turboyu dinleyip bu düzgün basıyor dedi. Wastegate değiştirdik ustada sağolsun 2 çıkışı varmış ters bağlamış 3-5 gün içinde ortak bir çalışmayla turboyu daha da kötü bir durumda elimize almış olduk. Aynı durumda turbonuz fazla basıyorsa araç kendini korumaya alıyor olabilir. Bi kontrol edin derim.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bakmamışlardır serhan

%99 wastegate problemi bu, hatta full spool olduğu zaman wg açılmıyor , kapanmadığı zamanda basınç olmuyor.

tabi bununların yönetici ekipmanlarındada sorun olabilir , nedir işte map'tır ara hortumdur vs vs vs...

ama waste çok daha muhtemel
    médiocrité partout

RedCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk önce Wastegate sonra map sensörünü kontrol edin hocam. %90 bu ikisinden biridir. Yüksek ihtimal Wastegatedir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sti_Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam aynı durumu 2006 Focusta yaşadım, usta makinaya bağladı arabayı turbo fazla basıyor dedi ''sözde'' turbocu şöyle bi turboyu dinleyip bu düzgün basıyor dedi. Wastegate değiştirdik ustada sağolsun 2 çıkışı varmış ters bağlamış 3-5 gün içinde ortak bir çalışmayla turboyu daha da kötü bir durumda elimize almış olduk. Aynı durumda turbonuz fazla basıyorsa araç kendini korumaya alıyor olabilir. Bi kontrol edin derim.
    bakmamışlardır serhan

%99 wastegate problemi bu, hatta full spool olduğu zaman wg açılmıyor , kapanmadığı zamanda basınç olmuyor.

tabi bununların yönetici ekipmanlarındada sorun olabilir , nedir işte map'tır ara hortumdur vs vs vs...

ama waste çok daha muhtemel
    Alıntı RedCan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk önce Wastegate sonra map sensörünü kontrol edin hocam. %90 bu ikisinden biridir. Yüksek ihtimal Wastegatedir.
    Arabayı büyük bir özel opel servisine bıraktım.Tüm sorunları video çekerek anlattım.Ben kendim biraz youtube'da falan bakındığımda 2 tane astra h ta aynı sorunu gördüm,ikiside T üçlü ince basınç hortumlarının yarıklığından çıktı.Benimde kafamda 3 ihtimal var. Wg'e giden hortum,Basınç selenoidi n75,veya en en son ihtimal beyin.

Arıza ışığı yakmaması beni mekanik bir arızaya itiyor,hortum yırtılması gibi.Ama basıncın kendi kendine gelip gitmesi de elektronik bir arıza olduğunu işaret ediyor.Bakalım ne çıkacak umarım bulurlar

Belly Detail

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayı büyük bir özel opel servisine bıraktım.Tüm sorunları video çekerek anlattım.Ben kendim biraz youtube'da falan bakındığımda 2 tane astra h ta aynı sorunu gördüm,ikiside T üçlü ince basınç hortumlarının yarıklığından çıktı.Benimde kafamda 3 ihtimal var. Wg'e giden hortum,Basınç selenoidi n75,veya en en son ihtimal beyin.

Arıza ışığı yakmaması beni mekanik bir arızaya itiyor,hortum yırtılması gibi.Ama basıncın kendi kendine gelip gitmesi de elektronik bir arıza olduğunu işaret ediyor.Bakalım ne çıkacak umarım bulurlar
    öyle dışardan sesini dinlim yok ellim anlarım dayılara inanma fazla.

oluşan vakumdan belirli durumlda normal çalışabilir, işte nebilim ilk marşta vs gibi durumlarda...
    ben sana nokta atış yapayım ; wg'yi acıp kapayan mil eğilmiştir. genelde egt'ten yamulurlar..
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hay onun ben ta miline sokayım abi ya Şöyle büyük sağlam arıza olsa dicem ki iyi tamam bundandır nede olsa,değiştir tamir ettir devam et.Ama şöyle gerçekten s2kim sonic zor bulunan arızalar beni tilt ediyor,soğutuyor ya.

Belly Detail

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hay onun ben ta miline sokayım abi ya Şöyle büyük sağlam arıza olsa dicem ki iyi tamam bundandır nede olsa,değiştir tamir ettir devam et.Ama şöyle gerçekten s2kim sonic zor bulunan arızalar beni tilt ediyor,soğutuyor ya.
    kanki öyle wooow bi sorun değil sıkma canını turbo araçlarda bu sorun kapı gıcırdaması gibi bişey
    tabi sorun sadece buysa
    médiocrité partout

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    WG arızası olma ihtimali yüksek, turbo sağlamsa sağlamdır değilse zaten hiç bir zaman basmaz... gelelim WG kontrolüne, kompresörle basınc ver, açma kapama yapıyorsa ahanda tamamdır diyerek test yapıyorlar, şaka yapmıyorum... iyi de bu wg basıncı kaçta bırakıyor, bırakınca basıncı tutabiliyor mu? daha bunun testini yapana rastlamadım açıkçası... yerinde olsam WG ve de garanti olsun diye map sensörünü değiştirridim ancak, vakum hattındaki bir yanlış montaj ya da kaçak da bu arızayı yapabilir... servis vs h,ç önemli değil, memlekette IQ su ortalamanın üzerinde olan adam kalmamış, servise sorun var diye götürünce adamlar sanki arabayı babaları üretmiş gibi savunmaya geçiyorlar, turbo sağlam onda sorun yok, ona da baktık şunu kontrol ettik, eeee???? sorun müşteride mi? son zamanlarda o kadar çok yaşıyorum ki bu 'hayalet' sorunları, resmen adamı arabadan soğutuyorlar...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aa ben bu konuyu nasıl görmemişim ya?Çok teşekkür ediyorum çok iyi oldu bu.
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    WG arızası olma ihtimali yüksek, turbo sağlamsa sağlamdır değilse zaten hiç bir zaman basmaz... gelelim WG kontrolüne, kompresörle basınc ver, açma kapama yapıyorsa ahanda tamamdır diyerek test yapıyorlar, şaka yapmıyorum... iyi de bu wg basıncı kaçta bırakıyor, bırakınca basıncı tutabiliyor mu? daha bunun testini yapana rastlamadım açıkçası... yerinde olsam WG ve de garanti olsun diye map sensörünü değiştirridim ancak, vakum hattındaki bir yanlış montaj ya da kaçak da bu arızayı yapabilir... servis vs h,ç önemli değil, memlekette IQ su ortalamanın üzerinde olan adam kalmamış, servise sorun var diye götürünce adamlar sanki arabayı babaları üretmiş gibi savunmaya geçiyorlar, turbo sağlam onda sorun yok, ona da baktık şunu kontrol ettik, eeee???? sorun müşteride mi? son zamanlarda o kadar çok yaşıyorum ki bu 'hayalet' sorunları, resmen adamı arabadan soğutuyorlar...
    Abi aynen öyle.Ustalara ya abi acaba şundan olabilir mi dediğimde,hiç bir şekilde ulan belki çocuk anlıyordur bu işlerden veya bi tecrübesi vardır demiyorlar.Ya arabam basınç basmıyor diyorum,geç geliyor diyorum bunlar böyle diyor.Ulan çük kadar 1.3 turbosu nasıl 3k devirde gelir? benim pd130'umda ki 2265 turbom 3 binde full boost oluyordu Gerçekten şu küçük hayalet arızalar aşırı soğutuyor insanı..

Belly Detail

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aa ben bu konuyu nasıl görmemişim ya?Çok teşekkür ediyorum çok iyi oldu bu.

Abi aynen öyle.Ustalara ya abi acaba şundan olabilir mi dediğimde,hiç bir şekilde ulan belki çocuk anlıyordur bu işlerden veya bi tecrübesi vardır demiyorlar.Ya arabam basınç basmıyor diyorum,geç geliyor diyorum bunlar böyle diyor.Ulan çük kadar 1.3 turbosu nasıl 3k devirde gelir? benim pd130'umda ki 2265 turbom 3 binde full boost oluyordu Gerçekten şu küçük hayalet arızalar aşırı soğutuyor insanı..
    eve pimapen yaptırıyorum geçen yıllarda , mal pimapenci ölçüyü yanlış aldı.
    anladım , uyardım ...
    yok dedi ben kaç yıldır bu işi yapıyorum vs vs vs bu kamyon tatava..
    tamam dedim.

getirdi pimapen olmuyor, eviriyor ceviriyor yok.
    dayı dedim ben sana ölçün yanlış dedim dedim.

yok dedi binanın temeli dün gece yerine oturmuş

bina 1975te yapımı
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç bir ustanın aklına basınç saati takıp ölçmek gelmiyor mu? Turbo basıncı basıyordur wastegate de yazılımın söylediği basınca kadar açmıyordur, yanlış ölçtüğü içinde Turbo full boost olduğunda da Map sensörü ulen benim okuyabileceğimden fazla basıosun öküz kapat kapat diye cut off a sokuyordur. Tamamen bu senaryo üzerinde dönüyor olay. Bakıcakların yazılım map sensörü turbo wastegate. Wastegate ve turboda sorun yoksa , wastegate e sinyal veren selenoıdde var. Ya da basınç düşükken de yapıyorsa bu sefer mapta sorun var kafasına göre saçma basınçlar var diye kapatıyor.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet bugün aracımı teslim aldım.Tam anlamıyla meeermi olmuş basınç erken geliyor,müthiş bir gaz yeme falan.

Şimdii bilin bakalım sorun nerdeymiş,ve o kadar kişi sorunu nasış bulamamış

Ustanın dediğine göre,"egr"imiş. Abi dedim benim egr'm iptal diye biliyorum ben,hayır değilmiş dedi.

Evet evet yanlış duymadınız kendi kendine gelen giden basınç,arabanın geç dolması hepsi egr yi yapınca düzelmiş.
    Bu arada egr arızalı olmasına rağmen hiç arıza yakmadığınıda belirtmek isterim

Ha birde ben egr iptal bildiğim için,yazılımım da egr off şekildeydi)

Ben böyle aşkın ızdırabına kakayım,saçlarımı ağartan arıza 3 harfli egr çıktı iyi mi?

Hepimize geçmiş olsun,yorumlar için sağ olun,var olun.

Belly Detail

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet bugün aracımı teslim aldım.Tam anlamıyla meeermi olmuş basınç erken geliyor,müthiş bir gaz yeme falan.

Şimdii bilin bakalım sorun nerdeymiş,ve o kadar kişi sorunu nasış bulamamış

Ustanın dediğine göre,"egr"imiş. Abi dedim benim egr'm iptal diye biliyorum ben,hayır değilmiş dedi.

Evet evet yanlış duymadınız kendi kendine gelen giden basınç,arabanın geç dolması hepsi egr yi yapınca düzelmiş.
    Bu arada egr arızalı olmasına rağmen hiç arıza yakmadığınıda belirtmek isterim

Ha birde ben egr iptal bildiğim için,yazılımım da egr off şekildeydi)

Ben böyle aşkın ızdırabına kakayım,saçlarımı ağartan arıza 3 harfli egr çıktı iyi mi?

Hepimize geçmiş olsun,yorumlar için sağ olun,var olun.
    egr'li arabaya egr off yazılım arttırmış herif burda bize beyin fırtınası yaptırıyor yaw
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    egr'li arabaya egr off yazılım arttırmış herif burda bize beyin fırtınası yaptırıyor yaw
    ahahahahaha abi çünkü bana da egr off dediler yüz kere sordum yüzünde de off dediler

Belly Detail

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler