User Tag List

Sayfa 8/8 İlkİlk ... 678
151 sonuçtan 134 ile 151 arası

Konu: kiracı hakları ile ilgili destek

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel yazıyorum.
    Görüyorsunuz; halden anlayana bile neler yapılıyor.

Bir evde kiracı, bir evde de kiraya veren durumundayız. Kiradaki yerin ücreti emsallerinin yarısı kadar kaldı. Doğalgaz bağlattığımız için o doğrultuda bir artış talep edeceğiz. Orta yol bulunamazsa %25'ten devam.
    Kiracısı olduğumuz yer ise yine emsallerinin düşüğü olarak kaldı. Ev sahibi başka evleri olduğu halde ''birinci derece yakınım taşınacak'' diyor. Geçen sene fiyatlar uçmadan bizle konuşsaydı birçok opsiyonumuz vardı. Şu anda anlaşacak gibi görünmüyoruz.

Ev alıp yatırım yapmak bir risk nihayetinde. Kiralar uçtu diye kimse kiracısını zorla dışarı atamaz, afaki artış yapamaz. %25 dayatmasını geçtim, tefe/tüfe'nin bile çok çok üstünde artış talep edenler varken işi mahkemelik olmadan çıkmayan kiracılara hak veriyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim kiracıya önceden ihtar çekmeme rağmen eve kendim oturacağıma dair evi boşaltmaya şimdi düğünüm olacak ve istanbulda biraz eli ayağı düzgün bir ev 7 binden başlıyor, kendisi de 1350 olan kirayı 2 bin yaptı, kendisine ihtiyacım olduğunu söylememe rağmen evden çıkmadı kiracıya bu sebeple tazminat vs açılabiliyor mu acaba ?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onurkk06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim kiracıya önceden ihtar çekmeme rağmen eve kendim oturacağıma dair evi boşaltmaya şimdi düğünüm olacak ve istanbulda biraz eli ayağı düzgün bir ev 7 binden başlıyor, kendisi de 1350 olan kirayı 2 bin yaptı, kendisine ihtiyacım olduğunu söylememe rağmen evden çıkmadı kiracıya bu sebeple tazminat vs açılabiliyor mu acaba ?
    Bildiğimi yazıyorum. Eğer size ait İstanbul ilinde başka bir eviniz yoksa ve evlilik sebebiyle eve ihtiyacınız olduğunu belirten ihtarı 6 ay önce çektiyseniz tahliye davası açabiliyorsunuz. Ve tüm masrafları dava sonunda kiracı ödemesi gerekiyor. Ve evide tahliye etmesi gerekiyor.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ailem depremzede izmir depreminde evimiz yıkıldı ve kiracıydık…daha sonra eşyalı bir ev kiraladık kirayı hep günü gününe ödedik ilk tuttuğumuz zamanlarda ki kira fiyatlarına görede pahalı tuttuk tabi..şümdi çıkın diyor mayısa kadar mühletimiz var anne baba yaşlı eşyaları yok ben destek oluyorum…mayıstan önce çıkartabilirmi ? Sözleşmemiz mayıs ayına kadar .işin ilginci hep çıkın diyor tam ev bulduk çıkıcaz oturun diyor babamda bu konuya çok sinirlendi mayısa kadar sürem var çocuk oyuncagımı diyor
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bildiğimi yazıyorum. Eğer size ait İstanbul ilinde başka bir eviniz yoksa ve evlilik sebebiyle eve ihtiyacınız olduğunu belirten ihtarı 6 ay önce çektiyseniz tahliye davası açabiliyorsunuz. Ve tüm masrafları dava sonunda kiracı ödemesi gerekiyor. Ve evide tahliye etmesi gerekiyor.
    peki altın soru şu ?

benim oturduğum ev eşinin üstüne. şuan kendi oturduğu evde kocanın üzernde sonuçta bunlar aile. bu sefer nasıl işler?
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki altın soru şu ?

benim oturduğum ev eşinin üstüne. şuan kendi oturduğu evde kocanın üzernde sonuçta bunlar aile. bu sefer nasıl işler?
    Bence aile oldukları için ikiside onların evi sayılması gerekiyor. Ama bence tabi.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kurumsal gayrimenkül firmalarının bünyesinde avukatları bulunuyor.
    Remax kw vs gibi.
    Çok tıkandığınız noktada onlardan yardım isteyebilirsiniz.
    Ufak istisna olayın kaderini değiştirebilir.
    Fikir almakta fayda var.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçenlerde ev sahibiyle görüştük, Mart'ta kira artırırken yazın konuşuruz tekrar demiştik. Artıştan çok memnun olmamıştı.

Ben bir miktar daha artırmayı planlarken, adam aramış, Sahibinden'de min bu kadar, bu benim yatırımım, bu minimumlara ulaşmak isterim falan gibi saçma bi laf etti. Biraz sinirimi bozdu. Çok bozuk konuşmadım, zammımı bekliyorum ona göre bakalım artıralım, rayiç belirleme hakkınız da var, ama dedim o rakamlar zaten hayal, ben de o kadar çıkamam, ortamı da görüyorsunuz (kendisi bana ondan dert yanıyor) ben de aynı durumdayım, yine önceki yaptıklarımız gibi dava şu bu uğraşmadan, kendi aramızda halledelim, ben biraz daha geleyim, siz de biraz daha bana doğru gelin halledelim dedim.

Şu anda 4.250 TL ödeniyor. Mart'ta 3.250'den bu rakama gelmiştik. Ben adam hiç aramasa bile 5.500 bandına çıkayım kafasındaydım ama telefonda konuşurken 6.500'e bile yok dedi.
    Bu arada evde 6-7.yılımız.
    Ancak arkadaşlardan duyduğum, rayiç bedel davaları 2-3 sene sürüyor ve artık arabulucuya veriliyor. Ancak onda da reyiz %25 dediği için oralarda da genelde %25'ten fazla artış çıkmıyor diyorlar. Yani adama hiç anlaşamazsak gel arabulucuya gidelim ama bu da senin zararına demeyi düşünüyorum.

Hanım da "huzurumuz bozulmasın alirızabey" modunda, 7.5 falan yapalım devam edelim, zaten bu ortamda saçma sapan düşük rakamlara oturulmaz, adam da haklı diyor. Ancak adam buna he diyecek mi, biraz şüpheli, daha da artırmak istiyor. Da tabi zaten şu ortamda hem zor, hem yasal olarak da imkansız. Ben de bu rakamın üzerine çıkmayı pek düşünmüyorum.

Bostancı'da 2+1 90m², 6-7 senelik bina. İlanlara bakarsak 10-11'de kiralar ama bence imkansız. Daha 1-2 ay öncesinde de 7.5'a alt komşumuz evsahibi ile anlaştı, onu da emsal göstermeyi planlıyorum konuşurken. 5 veriyorlardı, adam çıkarmak istedi ben geliyorum diye, sonra 7.5'ta anlaşınca gelmekten vazgeçti

Bir tanıdık emlakçı ve bir avukat arkadaşım ile de görüşeceğim. Bakalım ne diyecekler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ev işleri insanın huzurunu bozduğu ve stres ettiği kadar hiç bir şey etmıyor depremde ev kaybettikten sonra daha iyi anladım …evsizlik kadar kötü bir durum yok çok üzücü��
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ailem depremzede izmir depreminde evimiz yıkıldı ve kiracıydık…daha sonra eşyalı bir ev kiraladık kirayı hep günü gününe ödedik ilk tuttuğumuz zamanlarda ki kira fiyatlarına görede pahalı tuttuk tabi..şümdi çıkın diyor mayısa kadar mühletimiz var anne baba yaşlı eşyaları yok ben destek oluyorum…mayıstan önce çıkartabilirmi ? Sözleşmemiz mayıs ayına kadar .işin ilginci hep çıkın diyor tam ev bulduk çıkıcaz oturun diyor babamda bu konuya çok sinirlendi mayısa kadar sürem var çocuk oyuncagımı diyor
    Hangi gerekçe ile sizi çıkarmak istiyor bu önemli? Eğer kira düşük olduğu için ise siz 5 e oturuyorsanız piyasa 8 oldu ise 7 ye anlaşın devam edin. Rakamları afaki yazdım. Sonuçta iki tarafın da içine sinecek ortak nokta bir rakamda buluşmak en makulü.
    E90 330i

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tequila818 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi gerekçe ile sizi çıkarmak istiyor bu önemli? Eğer kira düşük olduğu için ise siz 5 e oturuyorsanız piyasa 8 oldu ise 7 ye anlaşın devam edin. Rakamları afaki yazdım. Sonuçta iki tarafın da içine sinecek ortak nokta bir rakamda buluşmak en makulü.
    Yok bro 3. Kata çıkamıyormuş biz 1 o 3. Katta oturuyor o yüzden çıkın diyor ama bize pek inandırıcı gelmedi mesele çıkmak değil çıkarız ..ama bir çıkın bir oturun demesi garip
    www.honda-tech.com

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok bro 3. Kata çıkamıyormuş biz 1 o 3. Katta oturuyor o yüzden çıkın diyor ama bize pek inandırıcı gelmedi mesele çıkmak değil çıkarız ..ama bir çıkın bir oturun demesi garip
    Ev sahibinin aynı apartmanda oturduğu ve kendine ait başka bir evi var doğru mu? Ben sizin yerinizde olsam asla çıkmam. Dediğim gibi konu kira tutarı ise konuşulur, diğer bahaneler boş. Canını sıkma.
    E90 330i

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az önce ev sahibinin emlakçısı aradı , yan dairem 1+0 da oturan komşum çıkmış , ev sahibi eşi ile taşınıyormuş türkiyeye ve 1+0 a sığamayacaklarını ; oraya benim taşınmamı istediklerini söylediler.O dairenin benim için çok küçük olduğunu , başta konuştuğumuz ve mütabık kaldığımız için geçtiğimiz aralıktaki zammı kabul ettiğimi , baştan söylense idi o dönem evi boşaltıp daha az bir makasla aradığım evi bulabileceğimi söyledim.Gerekirse 1+0 da makul bir kira veya bu yıl ödediğim kira toplamına yakın bir meblağ da verebileceklerini söylediler ama dışarıda bugün bir yer bulsam o rakam 3 4 aylık kira olur anca.Aynı standartlarda da olmaz kesinlikle.Makul bi şekilde kendimi anlattım , ev sagibiyle konuşup geri döneceğini söyledi emlakçı.Yeni zam ile başlattığımız kontrat aralık ayında bitiyor.Başta konuştuğumuzun aksinde bi hareket yaptıkları için boşaltmayı düşünmüyorum evi.Max ne yapabilirim?Max ne yapabilirler?
    aynı evde 5 yıl , 3 farklı ev sahibi el değiştirmesi sonucu direniş sona erdi , boşaltıyorum evi
    bu ayın ortasında geldi hindistandan ev sahibi ,aynı tapudaki yan dairem olan 1+0a yerleşti , emlakçı ile eve davet ettiler beni.Makul insanlar.Aile ile taşınacağını , iki daireyi birleştireceğini makul bi dille anatıp ; misafir gittiim 1+0a bir yıl bedelsiz oturmamı teklif ettiler.Odur budur derken arada ben bi çılgın proje sundum.benim (1+1dublex , altta yadak odası , üstte diğer alanlar var) alt kattaki yatak odasına benim daireden duvar örüp , onların daireden kapı açmayı teklif ettim.Başta ikimizde kabul eder gibi olduk ama sonradan yine zor olacağını düşündüğümüz için ve adamı harbi samimi gördüğüm için ikna oldum boşaltmaya.Aramızda belirlediğimiz bi kira rakamı üzerine 6 aylık kiramı , depozitomu , komisyonumu , taşınma masrafımı vermeyi teklif etti , kabul ettim.Bi hafta on güne boşaltıyorum evi.Bu sene geçen sene rakamına oturucam yaklaşık.Bidahaki sene Allah kerim

Bu arada çalıştığım şirketteki en yakın 5 ekip arkadaşım da ev sahibiyle sıkıntı sonucu ev arıyor , ofisteki tüm ekranlarda sahibinden , hürriyet emlak açık daimi.Hem ev yok , hemde olanlar içler acısı durumda.Durum gerçekten çok kötü.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim yöneticilerden biri ev aldı istanbuldan. içinde kiracı var mış. satan adam önceki kiracıya nasıl kıyak geçtiyse 2800 liraya kira sözleşmesi var ama semtin kirası 20bin tl. şimdi adam çıkmıyorum diyor.

bizimkinin avukatı da adama 150bin tl verirsek çıkacak verelim çıkaralım 2 yıldan önce çıkaramayız bunu diyor kendi avukatı bile ver kurtul diyor kiracılar ev sahiplerini öttürüyor artık.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim yöneticilerden biri ev aldı istanbuldan. içinde kiracı var mış. satan adam önceki kiracıya nasıl kıyak geçtiyse 2800 liraya kira sözleşmesi var ama semtin kirası 20bin tl. şimdi adam çıkmıyorum diyor.

bizimkinin avukatı da adama 150bin tl verirsek çıkacak verelim çıkaralım 2 yıldan önce çıkaramayız bunu diyor kendi avukatı bile ver kurtul diyor kiracılar ev sahiplerini öttürüyor artık.
    Kıyak değil de olması gerekeni yapmış 2021 sonunda olması gerektiği şekilde zam yapmıştır ve bu şekildedir. Çok saçma salak kira isteyenler dolu etraf hepsi 5 ay sonra ağlamaya başlıyor kira ödemiyorlar diye. Aidat ve Su parası biriktiriyorlar diye. Şimdi emsal kararda çıktı su faturası ödemeyen kişinin sıcak suyunu da kesemiyor siteler falan. İyice kriz haline dönüşecek bu mevzular.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kıyak değil de olması gerekeni yapmış 2021 sonunda olması gerektiği şekilde zam yapmıştır ve bu şekildedir. Çok saçma salak kira isteyenler dolu etraf hepsi 5 ay sonra ağlamaya başlıyor kira ödemiyorlar diye. Aidat ve Su parası biriktiriyorlar diye. Şimdi emsal kararda çıktı su faturası ödemeyen kişinin sıcak suyunu da kesemiyor siteler falan. İyice kriz haline dönüşecek bu mevzular.
    Patlak verecektir mutlaka ama kimseye üzülmüyorum. hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz. Birşeylerin düzeleceğine inancım olsa yurtdışına gitmek zorunda kalmazdım. Kimse ülkesi iyiyken gurbeti seçmez. Benim pek inancım kalmadı milletimize. Bakalım neler olacak.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Şişli fulya tarafından kiralık daire arayan varsa bir dairem var onu kiraya verebilirim tanıdık olursa
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Şahsen kiracı olmama rağmen haksız buluyorum bu tip yaklaşımları.
    Bizde insanlara hak vermeyegör. Hemen kötü niyetli şekilde kullanılmaya başlıyor.

O yüzden kiracıya da ev sahiplerine de daha "dengeli" bir şekilde haklar verilmeli. Bizde sınırı yok. Kadının beyanı esastır gibi bir dangalakça mevzu gibi kiracı olayı da böyle gidiyor. Ev sahipleri inliyor, kiracı ile uğraşanların kimisi mağdur. Özellikle de kötü niyetliler oldukça...

Üstlerde yazmışım, ev sahibiyle anlaşmamız gerek adam çıktığım rakama bile yok dedi ne halt edeceğiz bilmiyorum diye. O süreçte avukat arkadaşla görüştüm, dükkan, ev sahibi, kiracısı bulunan arkadaşlarla görüştüm, emlakçı ile görüştüm, başka arkadaşlarla görüştüm, her türlü fikri aldım

Şu rakam yap devam et diyen oldu, "%25 işte limit, o kadar artır devam et" diyen oldu, oldu da oldu. Zaten %25 ile artırmak olmayacaktı. 6-7.senedeyiz, rayiç belirleme mevzusu var. Hatta arabulucu muhabbeti de vardı ancak avukat arkadaşla konuştuğumda daha arabuluculu davaların başlamadığını, haliyle durumu bilmediğini söyledi.

Sonra bu avukat arkadaşım çok sağolsun oturdu bana bir sürü hesap kitap yaptı, kira bu olsa bu olur, şuna yükseltsen şu olur, davalık olsan bu olur, sonunda şu toplu parayı ödersin vesaire gibisinden...

Sonunda ev sahibini aradım, şu rakam olsun dedim. İnanır mısın ben de bu rakamı söyleyecektim dedi. Valla dedim daha üstünü söyleseniz zaten ben de veremeyecektim dedim Herkesle konuştum dedim, siz de mahkeme vesaire uğraşmak istemiyorsunuz, ben de, ikimiz de işi "faydalanma, kötü niyet" babında kullanmıyoruz, karşılıklı iyi niyetle çözelim istiyoruz, o yüzden ben de herkesle konuştum, avukatla da konuştum, kiracı ile de konuştum, mal sahibi ile de konuştum, herkesten fikir aldım, sonunda da emlakçı ile görüştüm bu rakamı teklif ettim dedim.

Meğer kendisi de o emlakçıyı aramış, makul fiyat ne olur gibisinden, yoksa çok büyük ihtimalle o daha fazlasını isteyecekti, rayiç hesapta öyle görünüyordu çünkü ama emlakçı da dedi, abi o rakamlar hayal, sahibinden ilanlarının 2-3-4 aşağısında gidiyor genelde demişti. Sağolsun bana farklı ona farklı konuşmamış. Öyle olunca anlaştık.

Diğer konuda da konuşulanları görünce.... Allah ev sahiplerini de kiracıları da iyi insanlarla karşılaştırsın. Ne diyelim. Devletin bir halt çözeceği yok, sorunu yaratan bunlar zaten.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler