Volvo C30 1.6 D yazılımlı ve 18 jant. Şehir içi sıkışık açık sert sakin kullanımda kısacası İstanbul' un her gün ve saatinin ortalaması pompa hesabıyla klima ve kişi sayısına bağlı olarak 5,5-6 lt arası.
Uzun yolda 1 kişi hafif bagajla beraber 4,1 lt, klima açıksa 4,3 lt, 2 kişi full klima 4,4 lt, 4 kişi ağzına kadar bagaj (tavana kadar hatta) full klima açık İstanbul - Fethiye arası 4,9 lt yol bilgisayarı 5,2 lt pompa hesabıyla, olabilen en performanslı kullanımla çoğu zaman dip gaz İstanbul - Edirne arası 6,1 lt yol bilgisayarı.
Mercedes Citan 1.5 Dci 90lık - Şehir içi yine İstanbul'un her gün ve saatinin ortalaması yaz ve bahar aylarında 5,5 lt yol bilgisayarı pompada 5,61 lt klima açık kapalı farketmiyor. Kışın pompa hesabıyla 5,8 lt.
Uzun yolda dayanabilirsem sabit 80 le 3,9 - 4,2 arasını yakalayabiliyorum. Normal 100-120 arası gidersem 5,3-5,6 arası değişiyor. Dip gaz istesenizde gidemiyorsunuz çünkü vites oranları o kadar kısa ki arabanın gücü olsun olmasın 160 ta 5. vites bitiyor ve 160 lara zorlanmadan geldiği için orada gazı yarım tutmanız yetiyor.Öyle bir sürüşte 6,4 ten daha yukarısını görmedim hiç.
Volvo S60 D2 - Şehir içi klasik yine İstanbul'un her gün ve saatinin ortalaması klima açık 7,1 lt klima kapalı 6,9 lt. Daha pompa hesabı yapmadım.
Şehir dışı daha ben kullanmadım ama babam 2 kişi birer orta boy valizle full klima sabit 120 pompa hesabında 65 lt 1400 km yapmış. Benim Kağıthane'den Göktürk - 3. Havalimanı yolundan Beylikdüzü'ne sabit 95 le klima açık 4,5 lt.