Benim arabada kalmıştı gittim cin malı katalizör taktırdım gene kaldı3. seferde şans eseri 1-2 sn ekran yeşil yaktı öyle geçtim
Benim arabada kalmıştı gittim cin malı katalizör taktırdım gene kaldı3. seferde şans eseri 1-2 sn ekran yeşil yaktı öyle geçtim
@prewardz biraz üç kaata girecek ama bulabilirseniz Aynı renk 208gti bulun orjinal olması gerek fabrikasyon gidip sizin ruhsatınız ile geçirin.
Orijinal kat nerede sorusu geliyor aklıma. Yıllardır araba yaparım en ufak bir parçayı atmam bu nedenle. 2. el yapılı araba alıyorsam bile her şeyi vidasına kadar eksiksiz ise alırım sadece. yoksa böyle masraf ve uğraş başlıyor TÜV zamanı. Bu arada önceki sahibi kesinlikle yazılım vs yaptırmıştır diye düşünüyorum.
SimRacersTR.Net
Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası
Ben de öyle düşünüyordum, çok safmışız.
Geçen sene iki tanıdığım ekstra 250 tl karşılığında geçmişti. İki araç da lpg'li ama katalizörleri sorunluymuş güya.
Kamera varken nasıl yapıyorlar diye aklımdan geçiriyordum. Kardeşimin aracını muayene ettirirken olayı çözdüm. Ablanın biri dizel megane'la geldi. Araç kara duman atıyor. Kesin kalır diye izliyorum. Adamlar egzoza aparat takılıyken görüntü aldı. Sonra çırak aracın arkasından dolanırken aparatı çıkarıp aracın altına koydu. Araya 40 cm kadar mesafe bıraktı yani. Gaz ver abla, biraz bas, şimdi bırak derken kadın temiz kağıdını alıp uzadı.
İşte bu yüzden araç muayene işi asla özel ya da yetkili servislere bırakılmamalı. Tüv istasyonlarında eksik çok ama hile yapmak bu kadar kolay değil.
208 allure'mde kat yoktu komple duz boru son orjinaldi, 15 dk kadar gazladıktan sonra egzostan direk gectim.
Hiçbir yer yoksa gel Kavacık'ta hallederiz yahu 50 lira ateşlemiştim ben arkadaşa
Normal muayenede katalizatöre bakmıyorlar zaten. Olmasa da geçiyorsun 2 Mini geçtik öyle bu yaz. Son susturucunun orijinal olması lazımdı sadece. Varex geçmiyor ama aftermarket son ile de geçersin muhtemelen
Yav hiç bir şey ateşlemeden yapıyorlar niye para veriyorsunuz bir de üzerine
Bizde muayene bile hikayeyken, egzoza mı takılacağız ya?![]()
Dediğim gibi, senelerdir aynı yere gidiyorum, bir defa kalmadım, verilen evrak gayet resmi, kaçak göçek iş yok, sıkıntı yokEgzoz orijinalken bile adamlara gittim uğraşmamak için, yok gazla gel, yok bilmemne yap.
Muayene istasyonunda yaşandı bu durum anladığım.
Geçenlerde bir aile dostunun 80 binde 12 model Pejo Partneri götürdüm.Daha önce de gittiğim bir emisyoncuydu.Abi değerler çok yüksek çıkıyor katkı koyalım bi gez gel dedi.Oldu peki dedim ayrıldım.Biraz ilerde başka bir istasyona girdim.Bir şey söylemedim.4-5 dakka içinde işim bitti yaptırdım çıktım.
Bence dışarda hiç bir şeye takılmıyolar.Adam parasını alıp geçiyor.Sadece muayene istasyonları sıkıntı
-2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)