bazı firmalar şimdiden 6.ay ek maaş zammı olayını bütçelerine koydu , mecbur kalınırsa devreye alacaklar
tabii ki mecbur kalınacaktır da , ne derece merhem olur orası ayrı
Printable View
bazı firmalar şimdiden 6.ay ek maaş zammı olayını bütçelerine koydu , mecbur kalınırsa devreye alacaklar
tabii ki mecbur kalınacaktır da , ne derece merhem olur orası ayrı
eşim içerik yazarlığı yapıyor, uluslararası bir projede öyküsü vs yayınlandı. Yurt dışından 2 teklif geldi 1500 ve 2500 Usd civarında teklifler oldu. Rakamlar cezbedici ama güven ortamını tesis edemediğimiz için sıcak bakmadık, mevcut işinden hem memnuniyeti hem de kısa vadede iyi bir kadro değişikliği beklediğimiz için riske atmak istemdik.
Ama TR bu tür işler için şuan resmen ucuz iş gücü, orada vasıfsız elemandan daha ucuz ücrete burada vasıflı personel istihdam ediyorsun.
Bu arada çeşitli sebeplerle fiyat artışı yapmak isteyen firmalar ya da örnek veriyorum site aidatı zammı için ezbere asgari ücret %50 arttı o yüzden %50 zam yaptık gibi ifadeler kullanıyor. Halbuki vergi desteği ile beraber asgari ücretlinin işverene maliyeti %39,8 arttı %50 değil. Belki pazarlık için işinize yarar diye ilave bilgi olarak paylaştım.
@997TT neye göre bu bilgiyi paylaştın derse diye tedbir amaçlı linki aşağıya şimdiden bırakıyorum. Takılıyorum... Saygılar...
T.C. Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığı | .
Özel söktörde çalışıyorum iyileştirmeyle beraber %70 e yakın bir zam aldım çok şükür...
burda ufak bir sıkıntı var o da devlette calısmıyo gözüküp hesabınıza girecek yüksek miktarda döviz sizi kısa sürede masak gibi kurumlarda incelemeye düşmenize neden olabilir. çok keyifli sonları yok.
belki şahıs şirketi kurup yurtdısına fatura ederseniz şeklinde ilerlenebilir ama ondada gördüğünüz rakamlardan vergiyi düşerek hesaplamak gerekir.
yurtdısı iş yaparım hesabıma yatırsınlar diye düşünüp girmemek lazım aman diyeyim :)
Gelir vergisi kanununa göre dar mükellef olan kurumlardan elde edilen ücret kazançları vergiden istisna ediliyor. Buradan bir şeyler çıkarılabilirdi eğer iş ciddiye binseydi.
http://www.elitdenetim.com/dosyalar/659.pdf
Net maaş üzerine 40+50 diyorlar cuma günü görücez, özel sektör
Ortak alan elektrik tüketimi dahil 475 TL iken elektriği hariç tutarak 725 TL ye ancak ayarlayabildik. Yönetimdeyim ama site sakinlerine anlatamıyorum minimum rakamın bu olduğuna.
1 kapı. Bu kapıda tek güvenlik için ve vardiyalar ile 3 kişi. 1 temizlik toplam 4 personel. Asgari ücretten dolayı aidat'ın %55-60 ı maaş+sigorta+kıdem tazminatı fonu tutuyor.
Oturduğum sitenin ortak kullanım daire başı bedeli 30 dan 80e çıkmış Ocakta, aidat hariç tahsil ediliyor.
7 blok 442 daire var bizde spor hocası, her blok için temizlik personeli, 1 kapı dönüşümlü 5 yada 6 güvenlik var sanırım. 105 m2 için 435 den 610'a çıktı bizim aidat. zaten 4 yıldır ortak alan elektrik ayrı geliyordu. Normalde 80-90 gelirdi. Artık 200 gelir herhalde ortak alan.
10 blok 14 kat,52'şer daire
195 TL di, 305 TL yaptılar.
Çok itiraz gelmiş. 195 TL ye geri çektiler. Aylık gelen elektrik farkını ay bazında yansıtacaklar.
2 aydır iş yapamadım birikimden dükkanı çeviriyorum eylüle kadar dayanırım sonra kapatırım yapacak bir şey yok.
Özellikle beni bu ay çok zorladı psikolojik olarak kendimi hazır hissediyordum değilmişim.
Bir yandan vergiler, bir yandan birikmiş sigorta borcu, bir yandan odalara ödediğim aidat, belediyeye borç birikmiş haberimiz yok şans eseri yakaladım çok fazla faiz ödemeden kapattım. Yıl sonu defter tasdik işleri vs vs. Standart masrafları saymıyorum artık. Kısacası saydıklarımda son 8 ay da kazandığımın %60'ı gitti çok vergi var çoooook fazla çıktı var yatırıyorum yatırıyorum bir şey kalmıyor bana, bazen ben bunun için mi kaç aydır bir tarafımı yırttım diyorum.
Birinin yanında çalışaydım cebimde 2-3x daha fazla para olurdu. İş sahibi olmanın avantajı kalmamış hevesle açtık, ne heves kaldı ne iştah gidiyoz, geliyoz bakalım. Hee bu günde hiç bir işe yaramayan ticaret odası sms attı askıya almışlar beni ona da borcum varmış yarın yatırcaz. :D
Maaş zam anketi de ülkenin özeti gibi kendi işi harici beyaz yaka çalışanlar arasında da uçurum büyüyor bence.
Ya %50+ ya da enflasyon ve altı gibi bir senaryo çıkmış ortaya. Allah herkese geçim kolaylığı ve sabır versin.
Medikal bir firmada Servis Şefiyim % 40 civarı zam yaptılar tıcket 20 TL den 25 TL ye çıktı.
ben yeni işe geçeli 6 ay olduğu için zam alamadım, önceliği eski çalışanlara kullandılar.
yaptıkları oran da %25. Şu şartlarda çok çok az.
Bahsettiğim firma da Dünyada ilk 10 a giren Global bir teknoloji firması.
Gerçekten Allah herkesin yardımcısı olsun, hayat çok zor artık
3.750 lira olan maaşını 7.000 lira yaptığım personel dün işi bıraktı :D
Haklı bir şey diyemiyorum. Günümüz şartlarında 7k liranın da bir hükmü kalmadı.
Yarım ekmek döner 35-40TL olmuş 21TL ile insanlar ne yiyecek ? Hele bir de Avm çalışanı isen :china:
7+ veren yer var da mı bunu yaptı , yoksa sülalasi rahat tiplerden mi.
Eski işyerimde güvenlik couep e46 ile geliyordu yıl 2012 falan, adres belli olsun sigorta ödensin kafasındaydı eleman.
3.750 den 7 ye oransal artış iyi, tutarsal olarak ülkenin içinde bulunduğu durumda evet iyi sayılmasa da hiç yoktan iyidir.
tebrik ederim bu anlayış içinde olan iş verenlerin gerçekten takdir ediyorum.
Personelin yaptığı saygısızlık olmuş ancak ona da diyecek birşey yok tabi.
sözde enflasyonun %36 çıktığı ülkemizde maaş artışını %25 yapan yerlerin olduğunu şahsen biliyor ve bu %100 artışı alkışlıyorum.
Koçluk ve Mentörlük alanında ilerleyecekmiş eğitim vs alıp. Evet düşüncesini beğendim ama zamanlamasının yanlış olduğu konusunda uyardım.
İyi bir politika izlediğimizi düşünüyorum artışlar konusunda (kendi artışım harici :D ). Line Staff ile orta yönetici arasında uçurum vardı ki bence çok saçmaydı.
Yemek ücreti ile alakalı durumda Azami tutar yok. sadece 2022 yılı için 36,72tl vergiden kurtuluyorlar. 37yaparsa arada ki farkın vergisini ödüyor.
10 verir 15 verir vicdan muhabbeti.
hanımın muhasebe ofisinde tabldot anlaştık 40tl kişi başı ama daha ucuza da yemek yok zaten. lahmacun olmuş 15tl.
çalıştığım şirket ise 36,72 x çalışılan gün sayısı yatırıyor.
Hocam selam kıdem tazminatını aylık peşin olarak güvenlik firmasına ödüyor musunuz yoksa bir hesapta biriktiriyor musunuz? eğer aylık olarak ödeniyorsa ve personel kıdem hak etmeden (istifa, yüz kızartıcı suç vb.) çıkarsa daha önceden aylık olarak ödediğiniz tutarı hakedişten düşmek lazım. Gözden kaçabilir diye yazdım.
anketdeki rakamlar şimdilik son bulmamış olsada bence tablo çalışanlar lehine çokta kötü değil
şimdilik katılanların %46sı zam olarak %45 ve üstü almış hatta grubun %25i zam olarak %50 üstü almış (ucu açık)
bu esasında bildirilen enflasyona ne kadar inanmadığımızı gerek çalışan gerek iş veren net göstergesi
Sözleşme zammi %28 aldik... Nisan ve ekimde de enflasyon oraninda alicaz... Enflasyon bu sekilde yuksek cikmaya devam ederse 2022 yilinda %100den fazla zam almis olucam