bu paraya olaydı 2tene sardırcaktım :D :D
Printable View
2.545,000TL olan fiyat alınır.ekstra renk cam tavan ses sistemi için bir milyon TL isterlerse kalsın.varsın boş GTI olsun.
yurdumuzda araçları kendi piyasa algımıza göre oturtuyoruz ve oldukça ön yargılıyız bu ülkede o yüzden eminim diyeceğimle inanılmaz kendi ayağıma sıkacam (herkes bana ateş edecek :) )
ama size şöyle bir kıyas vereyim:
Kanada:
Civic 1.5Turbo CVT Touring modeli (18 jant harici neredeyse tamamen bizim Executive plus modeli) : 34000-35500 kanada doları
Golf 8 Gti DSG ve en dolu paketi: 40,500 kanada doları
ABD:
Civic 1.5 Turbo CVT Touring modeli: 30,550 U.S
Golf Gti üstelik 40ıncı yıl modeli + DSG: 34,950 U.S
Özetle her iki durumda'da Golf GTI %15 daha pahalı Civic'ten ama DSG ve en dolu paketi olmak şartıyla yani 1.704.000tl olan Civic Executive plus satış fiyatı olan ülkemizde esasında dolu dolu bir Golf 8 GTI DSG'nin yeri 1.960.000 civarı ama toplumumuzdaki VAG algısını bir türlü kıramadığımız sürece Doğus her zaman bizleri sağacak çünkü alıcısı her daim her rakamda hazır maalesef..
Diyelim ki vergisiz fiyatları aynı ( 500k TRY ) iki aracımız var. Araçlarımız 1,5 ve 2,0lt olsun. Final fiyatta sadece vergi sebebi ile %38,89 fark çıkıyor.
80% 150% Matrah ₺500.000 ₺500.000 Ötv ₺400.000 ₺750.000 Kdv ₺180.000 ₺250.000 Total ₺1.080.000 ₺1.500.000
Otomobil fiyatları maliyet + x marj olarak hesaplanmaz. Her coğrafyada markanın algısını tek elden yönetmek mümkün değildir. Bu sebeple pazarda kaça satar sorusu ile konumlandırmanın ilk adımı başlar. Yukarıdaki iki ayrı pazar örneğinde gümrük vergisi detaylarına hakim değiliz. Mesela bizde x ülkede üretilen otomobile y miktar arttırımlı vergilendirme uygulanır gibi düzenlemeler bile mevcut :D Oralarda neden olmasın ? :D
Vergi konusunda örnek ;
Almanya'da tesla (elektrikli arabalar hepsi de olabilir) 10 yıl vergi ödenmiyor.
insanları elektrikli arabalara yönlendirmek yerine bizde %15 olan elektrik vergisini %60'a çıkartıyorlar.
arabalar gelip "satıldığı sürece" bu şekilde devam eder.
hocam nasıl VAG algısıyla alakası yok sizin şu an yazdığınız sadece bunu daha fazla destekliyor, siz diyorsunuzki 210 ülkede GTI bir sıradan bir civic sedan'dan %30 fazlayken biz burada %50-80 fazlasına satılmasına rağmen kapıda sırada bekleyen alıcılarız.
gelin rakamlarla bakalım bu işi ele alalım ABD'de Accorda yabancı araç Passat'da yabancı araç, Accord 28bin usdlerde başlıyor Passat ise bundan bile ucuza 25bin dolarlara başlıyor ona rağmen Accord 2022 satış adedi 154612 iken Passat 2408 adet, 2021 yılında ise Accord 202676 adet iken Passat 24396 adet ki bu en çok satış yapabildiği yıl.
özetle aynı rakama olmalarına rağmen her 1 Passat satışına Accord 64 adet satmış ama ülkemizde insanlara sorsak ya Allah aşkına ne Accord'u Passat gibi Alman Panzeri,Kalite vs dururken der.
1) Konforumu daha fazla? Accord'da binmeden lütfen yorum yapıp atıp tutmayın kıyas bile yapılamayacak derecede Accord daha konforlu ( süspansiyon anlamında diyorum)
2) dahamı geniş? hayır değil
3) dahamı donanımlı? hayır değil
4) dahamı seri? hayır değil
eee nedir arkadaşım ozaman bu 335 milyon insanın yaşadığı Avrupa'nın tamamı kadar yüz ölçümüne,nüfusuna sahip ileri ülkenin göremediği bizim görebildiğimiz?
buyrun Golf 8 1.5 etsi Style paket yol tutuşu: Volkswagen Golf 2020 - Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com - YouTube
bu sonucu gören bu aracı tasarlayan insanların o gece kafasına sıkması gerekir açıkcası, onun yanısıra berbat bir ekran ve o ekranla birleşik rezil şekilde çalışan kokpit, 15 yıl gerisine gitmiş sert plastik kullanımı vs ama ona rağmen bizim millete sorsan o bir Golf..
yanlış anlamayın ama çok markacı,etiketciyiz
yarbayım gomtanım biri 1.6 hacim diğeri 2.0 hacim.
honda civic baz fiyat 1m olsa zaten 1m * 1.8 ötv(yüzde 80) * 1.18 kdv = satış 2,124
vw golf baz fiyat 1m olsa zaten 1m * 2.5 ötv(yüzde 150) * 1.18 kdv = satış 2,950
türkiye standartlarında aynı fiyata giriş yapsalar gerçekleşecek satış fiyatları
geyik testleri bağımsız kuruluşlar tarafından, laboratuvar ortamlarında yapılmayan testlerdir.
testlerde farklı pistler vardır, (asfaltlar aynı değildir)
testlerdeki arabalar ikinci eldir, (lastik durumları-markaları ne bilinmiyor)
M'ler, RS'ler ve AMG'lerden bile testte çok kötü gözükenler var
Sen beni anlamadın yalnız. :)
Karşılaştırdığın 2 modelin vergileri arasında dünya fark var. Aradaki oluşan farkın çoğu/belki de hepsi bu. Ben neyi yanlış anlayacağım hiç golfüm olmadı, büyük ihtimalle hiç bi golf r almayacağım, ama ülkedeki vergilendirmeyi, uluslararası vergilendirmeye de hakim olduğum için %80 vergi + kdv ile fiyatlandırılan ürünle %150 + kdv vergilendirilen 2 farklı ürünü karşılaştırdığın için belirttim.
anlatabiliyor muyum kendimi yoksa bir nebze daha yoracak mısın? :)
Doğuş almıyor parayı reis alıyor. =) 2.0 Hacim'den dolayı 2000 motor alternatif bi japon - kore araçla kıyasladığında hesaplar tutacak.
Dün Osmangazi köprüsünden Balıkesir tarafına doğru 4 tane Golf 8 GTI gazlıyorlardı demek ki lansman içinmiş. Beyaz, kırmızı, metalik gri ve nardo griydi renkleri
ben seni anladım ama bir türlü sen beni halen anlamadın :)
arkadaşım ben diyorumki X -Y ülkesinde bu modeller vergi farkı yokken ve aradaki fiyat makası minimumken bile bu araçları tercih etmezken bu ülkede öyle bir algı oluşturmuşki VAG araçları makas delice olsa bile (evet anladım vergi ve evet anladım reis alıyor ama nihai sonuç bizim insanımız halen alıyor değilmi?) satılıyor.
özetle diyorumki değerinin çok üstünde olmasına rağmen ülkemizde satılıyor X ülkede çok uygun olmasına rağmen satılmıyor ise ya bizde bir sorun var yada onlarda, değilmi?
Özetle her iki durumda'da Golf GTI %15 daha pahalı Civic'ten ama DSG ve en dolu paketi olmak şartıyla yani 1.704.000tl olan Civic Executive plus satış fiyatı olan ülkemizde esasında dolu dolu bir Golf 8 GTI DSG'nin yeri 1.960.000 civarı ama toplumumuzdaki VAG algısını bir türlü kıramadığımız sürece Doğus her zaman bizleri sağacak çünkü alıcısı her daim her rakamda hazır maalesef..
Şu söyşediğin kısımdan vergi kısmını kavramadığın net bir şelilde anlaşılıyor ama olsun. Dediğin gibi olsun. :)
Aslında hala aynı konumlandırmada :D
1704000 TL X 1,15 = 1959600 TL Olması gerektiğini söylediğiniz satış rakamı.
Önceki tablomuzda aynı fiyatlı iki aracın arasında vergisel olarak %38,89 fark olduğunu hesaplamıştık. Hesaplamada mtv farkını da yok saymamıza rağmen bu fark çıkıyor. Şimdi sadece 38 küsürlük kısmı ekliyoruz.
1959600 TL X 1,3889 = 2721688,44 TL
Siyah renk + tavanlı gti 2678349,99 TL haydaaaa olması gerekenden ucuza satıyorlar hemen Doğuş'u arayın zam yapsınlar :D
dedim ya her türlü cevaba hazırlıklıydım beklediğim mantalitede cevaplar geldi sağolsun :) tamam arkadaşlar siz haklısınız hakkından ucuza satıyorlar :)
Mantaliteden dem vurarak matematik ile açıklamak istediğiniz konuya yine aynı yöntem ile yanıt almaktan bahsetmediğinizi biliyorum. Olsun hesaplamalardan ayrılmadan aklımın yettiği kadarı ile size durumu göstermek için vakit ayırabilirim. Cebimin yettiği ve keyfim neyi isterse ona binecek kafada, yani marka fanatiği olmayan biriyim. Okuyacaklarınızı bu tonda okursanız belki anlatmak istediğim daha rahat geçer.
Gelelim sizin önermenize... Civic ile gti arasında %15 gti lehine bir fiyat farkının dünya pazarlarında makul karşılandığını ve fakat ülkemizde marka konumlamasından ötürü bunun gti lehine müşteriyi sağacak kadar yüksek bir seviyede olduğunu söylüyorsunuz. Son defa size, sizin yönteminiz ile cevap veriyorum. Aşağıya görsel olarak da bırakıyorum fakat net fiyatlamaları aşağıdaki gibi. Aralarındaki marj sizin belirttiğiniz dünya pazar ortalamasının oldukça altında %7,16 ...
Civic 788.889 TRY ( 29218 $ )
Gti 845,389.42 TRY ( 31296 $ )
Bahsettiğiniz %15 lik marj ülkemizde de korunsa gti için net fiyatlamanın 900k TRY civarında olması gerekiyor. Umuyorum birbirimizi net şekilde anlamışızdır.
https://i.hizliresim.com/h4tszdn.png https://i.hizliresim.com/4z2jqqr.JPG
Amerikan passat ile Avrupa passatın farkı .mp4
konu Golf 8R, ne ara 1.5 civic konuşmaya başladık :D
neyse GTI güzel araba, rakamı da mantıklı, alana hayırlı olsun
Tekrar hakkımı helal etmeyeyim. Tazelensin.
8R abt yazılım kullanan var mı ? Tecrübelerini okumak isterim, garanti vs kafa ağrıtmadan sıkıntısız kullanabilir miyiz acaba.
8R'larda işler gerilecek gibi. oem turbo-oem motorla 7 sonu yürüyen arabalar, 8 başı yürüyen arabalar...
TCU'da geldi dedi Rsa.
8R'ın tam potansiyelini merak ediyorum :evil::evil::evil:
İndirim bindirim sizin aranızda. Ben omuzdaki şeytan rolünü oynuyorum. Araç benim istediğim kombinde ama tabi subjektif bir konu :D
Volkswagen Golf 2.0 TSI 320 PS R 4M DSG - 2023 Fiyat Listesi | Doğuş Oto
Elektrikli deri koltuk opsiyonunun güncel listede 259.170 TL olduğu gerçeğinden sonra birde kırışması beni üzer :D Anlamayacak birileri sorunca aaa evet golf diyip geçiyorum :smokin:
Çok normal bu durum. Çoğu marka sıfır faizli kredi + iskontolar ile yıl sonunu toparlama çabasında. Esas 24' eğlenceli olacak otomobil sektörü için.