Farkları neler?
Printable View
Vergi konusunda bir yorumum yok, o ayrı konu.
2015’te fk2’ler ilk partinin 170-180k fiyattan girmesiyle şu a bu aracın 1.4 milyon TL olması aynı şey. O zaman da bu bir kesim çok yüksek diyordu, bir kesim hemen sipariş geçti. Sipariş verenlerin hepsi kazandı, pahalı diyenler hala pahalı demeye devam ediyor.
İmkanı olan için büyük fırsat bence.
Acikcasi detayli bilmiyorum. Ben sadece tahmin yuruterek konustum. Sonucta ayni motor ayni sanziman ayni aktarma ayni sasi. Surus acisindan bir fark olacagini sanmiyorum. Olsa olsa kalite ve donanim farki olur. Yuruyen olarakta belki Audinin suspansiyonlari ve frenleri daha kaliteli olabilir.
Golf R'ın performans paket ile yürüyeni çok daha iyi, titanyum akrapoviç egzoz gibi artılarını saymıyorum bile opsiyonda olsa.
"Bir Golf’te ilk kez kullanılan “R-Performance Tork Vektörleme”, virajlarda fizik kurallarının sınırlarını zorlayan bir yol tutuş sağlıyor. Sistemin sunduğu bir diğer yenilik olan “Drift Mode” sürüş modu, Yeni Golf R’ı gaz pedalı ve arka aks üzerinden yönlendirmeye olanak tanıyor. Aynı araç üzerinde önden çekiş, arkadan itiş ve dört tekerlekten çekiş özellikleri, bir arada, dinamik, yenilikçi ve ilham verici Yeni Golf R’da."
Fiyatına bişey diyemem de.. Drift mode ile game changer olacağı kesin
HRV işine dönüşür, bi haftada biter hepsi. Sonra sarı sitede 2m +… Güzel araç, alabileceklere şimdiden hayırlı olsun
Q3 sportback bakiyodum ama ic kalite cok icime sinmedi, odeme destegi iranlar cok kotu diye uzerine gitmedim, ama 4 kapi r mantikli duruyor,
Siparis, satin alma icin bilgi alabilirim bende
Normal Audi A3 ile Volkswagen Golf bir mi ? Buradan yola cikarak spor modellerinde de bu gelenegin devam edecegini tahmin ettim sadece.
Marka imajı olarak Audi önde üstünlüğü bu.
Yoksa şase, motor, şanzıman her şey aynı. Hangi marka göze hitap ediliyorsa o alınır.
A3 ile golfü karşılaştırıcaksak, a3 iç mekan, görünüş olarak bence de golften üstün bir araç. Zaten baz fiyatları ele aldığımızda a3 grubu 750-800'den başlarken, golf grubu 500 civarında başlıyor olması lazım. S3 vs Golf R aynı fiyata olucaksa, ben de S3 tercih ederim. Performans olarak Golf R belki bir tık daha başarılıdır, ama marka prestiji, görünüş, dizayn olarak bence S3
10 adet gelecekti ilk parti hepsi satıldı, alanlardan biri de tanıdık :)
Bence fiyat gayet mantıklı geldi, 7.5R sahipleri sapıtmış.
Kur artışından sonra S3 sahipleri ve 7-7.5 sahipleri fiyatları ve arabalarını uzaya çıkarttığı için normal fiyatları unuttuk.
Dünyanın en karaborsacı ülkesi en çarpıp kaçmacalı ülkesi açık ara Türkiyedir. Şimdi 10 adet 8R stılmış, bakalım kaç tanesi sarı sitede 2 liradan satışta olacak.
Yahu dandik HRV tüklenmiş ya.. Taigolar ertesi günü galieriden n+75 liradan satışa çıktı kim neyi tartışıyor. Alın amk.
Hesapta alım sayısı sınırlı tutulacaktı denetlenecekti vs hepsi hikaye :)
En dandik araba bile direk tükeniyor ülkede.
yani typer da eli kulağındaymış. simdiden hondanın önüne çadır mı kursak ne yapsak :)
bu arabaları esnafın alacağını düşünürsek, sarı siteye düştüğünde 7.5 r lar da eski yerinin üzerine cıkabilir!!
7.5R sahiplerinin sorunu ne bilmiyorum ama 7R ve makyajsiz S3’le arasinda mekanik yuruyen ve teknoloji farkina gore, 7.5R sahiplerinin piyasasinin onun alt modellerinin üzerinde olmasi normal degil mi?
Benimde 7.5R’im var ve evet arabam ilanda ama 7.5R sahiplerini boyle Suclamak bence komik
Adam kazali 7R’a 1milyondan fazla fiyat yaziyor
RS3'de var bu Tork vektörleme'ye sahip yürüyen.
Ayrıca Golfte akrapovic titanyum egzoz opsiyonu var. Opsiyon olarak s3'de böyle bir seçenek yok.
+Golfün frenleri daha büyük.
Golf 10hp ve 20nm daha güçlü stock olarak.
Son olarak yurt dışında Golf 2000euro daha pahalı S3'den ama Türkiye'ye gelen std paket kadar dolu değil GolfR'lar. S3'den iyi kar edebilir doğuş :)
Güncel Kasa standart paket ( Golf Life ) ile Audi A3 Sb Advance ( standart paket ) iç mekanını birebir incelerseniz Golf ün daha güzel detaylara sahip olduğunu görürsünüz .
Ama Golf A3 ten iyi, yada A3 Golf ten iyi demek büyük bir hata olur, birbirine çok yakın üretimler.
Ama gel gelelim ki Audi de Marka algısı daha yüksek tabi.
CUPRA Fiyat Listesi | Cupra Formentor, Leon ve Ateca Modelleri & Fiyatları
cupra fiyatına %5 konmuş sanırım fiyat belirlenirken.s3 içinde golfR üstüne %5 konur sanırım
cupra 1.375.000 TL
golfR 1.443,75 TL
S3 1.515,15 TL (örnek tahmini)
vag gurubunun kendi içinde kalite marka değerlemesine göre hesaplama.
orda şunu tabi bilemeyiz aracın giriş fiyatına göre vergisi çıkıyordu ama çoğu üst'de kalmıştır.
zamanında ibiza cupra polo gti göre çok çok çok ucuz satıldı.sonra bocanegra gelince fiyatı polo gti yakın sattılar atıyorum 60.000TL falan.aradan bir kaç sene geçti makyajlı ibiza cupra 44.500TL satıldı ama polo gti fiyatı 60.000TL yakındı.
2018'deki durumda seat belki avrupa normlarına göre bu arabayı satamayız tr özel dip fiyat açmış olabilir.
valla fiyatlar normal desek linç yiyoruz pahalı desek yine linç yiyoruz.
bu forum otomobil formu açıkcası otomobil severlerin buluştuğu bir platform hepimiz daha uygun fiyatlara bu araçlara sahip olup binmek istiyoruz ama günümüz şartları böyle.
(diğer marka model araçlara göre bence'de bu arada fiyatı uygun)
büyük ihtimalle dediğin gibi abi o zaman, ben de 2016 leon cupra ve golf 7r liste fiyatları 150bine 200ken, aradaki fark 2018'de neden o denli olmuş diyordum vergi konusundan olabilir, haklısın. O kadar değişken parametre var ki, hesap yapması oldukça güçleşiyor. Üstüne fiyat artışına insanımızın malına biçtiği değeri de ekleyince piyasaya yetişemez hale geliyoruz böyle.
Güncel 2022 Audi S3 sedan fiyatı 1.771.000 tl gorunuyor.
Bayı ıle gorustum. Standart pakette Sunroof,audı ses sıstemı,19 jant,spor dıreksıyon,matrıx led gıbı bırcok donanım yokmuş. Boş araç çok nadır gelıcek gelen araçlar ıcın 2.000 + cıvarı fıyatdan bahsedıldı.
Golf R ıcınde esenyurt dogus ıle gorusmemde opsıyonlu araclar 1.600 tl cıvarında net donanım vb ıcın donus yapıcaklarını soyledıler. Önğmüzdeki hafta kotalarına araclar gırecekmıs.
Golf r bu sefer BMW hegemonyasını az da olsa (belki de tam tersi) gıdıklar gibime geliyor. O kg/hp ve drift opsiyonu güzel olucağı kesin
hala arabasını teslim alan olmadı mı ya?
Ben yandım çıkıyorum :)
2020 Yılında aynı yolu Golf ıle gıdıp,A3 donmustum.
A3 un parca kalıte hıssı daha yuksek,daha sessız ve sankı daha konforlu ıdı.
Cupra nın fıyatı ıle Golf R ın fıyat farkı cok az.
GolfR almak gerek.
Golf 8 R Akrapoviç Egzoz Sistemi paketi KDV dahil 90.222TL
Sonradan yapılmak istenirse...