Yarbay Nickli Üyeden Alıntı
yorumun için teşekkür ederim Enes kardeşim, dediğim gibi dediğine harfiyen katılıyorum dizelde sabaha kadar pokunu çıkarsın kullanıcı yine makas az ama benzinlide bu çok daha yüksek.
fakat sorun şuki megane dahil hiçbir C segmenti bahsetiğim aracın dizel seçeneğini bulamıyoruz,kağıt üzerinde olsa bile fiziken öyle bir araç musait değil musaitsede 1-2 tane anca.
opel astra K bulduk (nasılsa derinderede stok var sınırlı sayıda) oda gitmiş güzelim 1.6 cdti bırakmış saçma sapan çalışan 3 silindirli 1.5 GM motor takmış birde at-9 şanzımanı var
çok 3 silindirli araca bindim bayıldım şahanelerdi (A2,Golf,208 vs) ama maalesef astra nın 1.5 akıl almayacak düzeyde titreşimli,isteksiz buna birde şaşkınlık verecek düzeyde düşük devirde tutan şanzımanda eklenince cidden ancak vasat denilebilecek bir araç çıkmış, dahası kiralasak 2-3 ay sonrasında kasası değişecek 6-7 yaşında hb arabaya biniyor olacaz, meslekdaşlarımızın bir yandanda talebi sedan olsundan yana.
bu arada bu arabalar %95 otoban-karayolları sürüşü yapacak ve 110/kmh-130kmh karma sınırlı olacak dediğin gibi araç takipten ztn hızı geçemiyorlar geçse ceza yer, atıyorum adam adana-ankara yapıyor gitgel 900km ankara şehir içi 40-50km ancak yapar ondada dip gaz sürse bile aman aman totale etkisi olmaz diye düşünüyorum.
yani o sabit 130hmh hızda benzinlide tahminimce çok fena olmayacaktır ama dediğin gibi fırlamanın biri çıkar yaktırırmı yaktırır :)