User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 20 ile 31 arası

Konu: Araç alım & satım bilgilendirme

Aliburakb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 4LaRKaD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında vekalet konusunda beni korkutanda bu , vergi dairesi izlemesine takılmak. Bu konuda fikirler ikiye ayrılmış durumda, çoğu hiç problem yaşamadım sürekli yapıyorum diyor. Kimisi de sıkıntı yaşarsın ceza gelir diyor.
    çevremde bununla ilgili ceza yiyenler oldu. mevzuat gereği bildiğim ve okuduğum kadarıyla vekaletle yada vekaletsiz toplam 3 araç satış hakkın var alımda sorun yok. 3 den fazla araç satımıda yapabilirsin yapamazsın diye birşey yok ama yakalanma yada ceza yeme ihtimalin var mı var gerisi sizin insiyatifinizdeki bir olay.
    İnstagram
    @aliburakbatmaz_
    @brkhobbygarage

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkçe anlaşamıyoruz ak

aynı TCKN ile 3'ten fazla SATAMAZSIN diye bir şey yok. satarsan gelir vergisi isteyebilir devlet, vermediğin için adı ceza olur. o kadar

ben mi anlamıyorum yoksa ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkçe anlaşamıyoruz ak

aynı TCKN ile 3'ten fazla SATAMAZSIN diye bir şey yok. satarsan gelir vergisi isteyebilir devlet, vermediğin için adı ceza olur. o kadar

Konuya ilk yorumunda neden bu kadar sert bi cevap verme gereksinimi duydun ?
    İnstagram
    @aliburakbatmaz_
    @brkhobbygarage

4LaRKaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkçe anlaşamıyoruz ak

Zaten bahsi geçen ceza' dan kasıt bu. Vekaletle kesinlikle vergilendirilir veya vergilendirilmez sorusuna cevaplar farklı.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 sayfalık konuda 2 tane detaylı bilgilendirme mesajım var ama hala okumamış arkadaşlar ve enteresan iddialar görüyorum.

Vekalet = Bir başkası ADINA ve hesabına işlem tesis etmektir.

Vekalet ile araç aldığın kişi ayşe ise, vergi dairesi Ayşe adına kaç araç tescil olmuş ona bakar.

3 sayısı herhangi bir mevzuatta / özelge de / genelge de yazmamaktadır.

Örnek, Ahmet aşağıdaki 7 kişiden vekalet alıp toplam da kendisi dahil 20 tane araç alıp satmıştır.

Burada vergi dairesi Ahmet'in bu araçları kendisi için alıp sattığını düşünmez, çünkü her bir isim (Mükellefiyeti yoksa) sistemde 1 adet potansiyel mükelleftir.

Vergi dairesi rapor alır, Ayşe 5 tane araba almış satmış, o zaman bu Ayşe bu işi süreklilik haline getirmiş, bu işten para kazanıyor belli ki, mükellef olsun madem bu işi yapıyor , alım satım dan kazandığı parayı vergilendirelim. Durum bu,

Konuyla ilgili olası hukuksal çekinceleri de 1. sayfa da yazdım.

Konuyla ilgili mevzuat:

https://www.mevzuat.gov.tr/File/Gene...evzuatTertip=5

Azıcık okuyalım

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gidip vergi dairesine sorman daha iyi olur Bir arkadaş sordu da dersin

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aliburakb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konu hakkında emin misiniz ?

1-Herhangi bir ticaret kolu ile uğraşmayan belge ve yetkileri olmayan, tacir sayılmayan ve vergi levhasına sahip olmayan bireyler bir takvim yılı içerisinde en fazla üç araç satabilirler. 2-Bu üç araç sınırı hem kişinin kendi üzerine olan araçlar veya vekaleten satmak için aracı olduğu araçlar için geçerlidir.

google da böyle bir yazı var benimde bildiğim kadarıyla vekaletle yada vekaletsiz toplam 3 araç satışı yapılabiliyor.
    Şöyle izah edeyim en basit yoluyla daha iyi anlarsınız. Ben vekalet ile şirket üzerine (galeri) yüzlerce araç aldım ve sattım. Bu esnada kendi aracımı da defalarca aldım sattım. Kimse de gelip hayırdır birader sen ne yapıyosun demedi, ki bu en yakın örnek.
    Öte yandan aynı mahallede aynı işi yapan çok samimi arkadaşlarım var. Baksan dükkan var herşey okey falan ama satışlar hep ana baba,amca, yeğen, eş dost üzerinden devamke.

Demem o ki; google'da bilgi kirliliğine pek takılmayın. ***** webmaster forumlarında doğru ücret ve doğru kişiyle tanışırsanız google'da herhangi bir saçma bilgiyle üst sıralarda tıklanabilirsiniz. Bunun çalışması daha evvel yapıldı.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 sayfalık konuda 2 tane detaylı bilgilendirme mesajım var ama hala okumamış arkadaşlar ve enteresan iddialar görüyorum.

Vekalet = Bir başkası ADINA ve hesabına işlem tesis etmektir.

Vekalet ile araç aldığın kişi ayşe ise, vergi dairesi Ayşe adına kaç araç tescil olmuş ona bakar.

3 sayısı herhangi bir mevzuatta / özelge de / genelge de yazmamaktadır.

Örnek, Ahmet aşağıdaki 7 kişiden vekalet alıp toplam da kendisi dahil 20 tane araç alıp satmıştır.

Burada vergi dairesi Ahmet'in bu araçları kendisi için alıp sattığını düşünmez, çünkü her bir isim (Mükellefiyeti yoksa) sistemde 1 adet potansiyel mükelleftir.

Vergi dairesi rapor alır, Ayşe 5 tane araba almış satmış, o zaman bu Ayşe bu işi süreklilik haline getirmiş, bu işten para kazanıyor belli ki, mükellef olsun madem bu işi yapıyor , alım satım dan kazandığı parayı vergilendirelim. Durum bu,

Konuyla ilgili olası hukuksal çekinceleri de 1. sayfa da yazdım.

Konuyla ilgili mevzuat:

https://www.mevzuat.gov.tr/File/Gene...evzuatTertip=5

Azıcık okuyalım
    Abi en doğru anlatım sende tebrik ederim. Vekalet'in anlamı bellidir. Ha vergi dairesi sana gelip vekaletle araba satmışsın gel bakalım vekaleten başkasının arabasının vergisini öde demez.
    Vekaleten satışlarda karşınıza çıkacak en büyük sorun şudur ;

Satış sonrası bedeli kendi hesabına alırsın ve vekaleti veren kişi ertesi gün sizi, arabamı sattı para hesabına yattı ve hala paramı geri yollamadı diye dava edebilir. Hatta direk şikayetle icra takibi vs. başlatabilir. Günümüz araç bedelleri yüksek olduğundan mahkeme belirli bi tutarın üstünde ( tutar her sene değişir günceli kaç tl fikrim yok ) sözlü beyanı dikkate almaz ( elden teslim ettim şahitlerim var vs. ). Ticaret yapacağım diye ilerde ters düşüp size hainlik yapacak şahıslardan vekalet almayın yeter. Bir de riskli iş yapanlardan, borcu olanlardan vs.'de almayın, bir anda aracınıza veya malınıza haciz konur ruhunuz duymaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı canimrecepcim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şöyle izah edeyim en basit yoluyla daha iyi anlarsınız. Ben vekalet ile şirket üzerine (galeri) yüzlerce araç aldım ve sattım. Bu esnada kendi aracımı da defalarca aldım sattım. Kimse de gelip hayırdır birader sen ne yapıyosun demedi, ki bu en yakın örnek.
    Öte yandan aynı mahallede aynı işi yapan çok samimi arkadaşlarım var. Baksan dükkan var herşey okey falan ama satışlar hep ana baba,amca, yeğen, eş dost üzerinden devamke.

Demem o ki; google'da bilgi kirliliğine pek takılmayın. ***** webmaster forumlarında doğru ücret ve doğru kişiyle tanışırsanız google'da herhangi bir saçma bilgiyle üst sıralarda tıklanabilirsiniz. Bunun çalışması daha evvel yapıldı.
    Dostum iyi güzel anlatıyorsunda bu sadece google da ki bir bilgi değil yazılı bir kural da değil ama böyle bir durumdan dolayı çevremde ceza yiyenler oldu hatta güzel miktarlar yediler. Sana denk gelmemiş olabilir ve bir sonraki postumdada belirttim ceza yemeyenler çok ama bunun yanında ceza yeme ihtimalinde var mı var benim anlatmak istediğim buydu. vergi dairesi gelip sana hayırdır birader dememiş olabilir ama hayırdır birader dediklerine ben şahit oldum
    İnstagram
    @aliburakbatmaz_
    @brkhobbygarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aliburakb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum iyi güzel anlatıyorsunda bu sadece google da ki bir bilgi değil yazılı bir kural da değil ama böyle bir durumdan dolayı çevremde ceza yiyenler oldu hatta güzel miktarlar yediler. Sana denk gelmemiş olabilir ve bir sonraki postumdada belirttim ceza yemeyenler çok ama bunun yanında ceza yeme ihtimalinde var mı var benim anlatmak istediğim buydu. vergi dairesi gelip sana hayırdır birader dememiş olabilir ama hayırdır birader dediklerine ben şahit oldum
    Elbette abi şahit olduğunuza tabi ki yalan diyemem asla, belki tarafınıza söylenmemiş birşey olabilir. Yani bir yerde bir hata yapıyor olabilirler.Benim adıma çıkarılmış vekaletlerin hepsi şirketlere ait aslında düşününce belki o nedenle herhangi bir sorunla karşılaşmamış olabilirim.Ki kendi adıma olan ruhsat sayısını hiç senede 3 adetin üzerine hiç çıkarmadım.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu iş şikayet üzerine çalışıyor, birde masak araştırması...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şikayetten dolayı takip vs olabilir tabiki. ama şöyle diyim size 2 sene önce 30 bin tl ceza yemişti arkadaşım sadece vekaleten araç alım satımından dolayı. başka bir arkadaşta 5 sene önce güzel bir rakam yedi ama onun rakamını net hatırlamıyorum
    İnstagram
    @aliburakbatmaz_
    @brkhobbygarage

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler