Selamlar ,
Bu 32/3 egsoz cezasını polis kesip elimize verdi aracı bağlamadı , bizde çıktık geldik.
Buna birdaha cevre şehircilikten ceza geliyormu ?
yoksa bunu ödeyince helalleşiyormuyuz ?
Selamlar ,
Bu 32/3 egsoz cezasını polis kesip elimize verdi aracı bağlamadı , bizde çıktık geldik.
Buna birdaha cevre şehircilikten ceza geliyormu ?
yoksa bunu ödeyince helalleşiyormuyuz ?
médiocrité partout
Gürültü mü? O zaman Çevre Şehircilikten ceza gelmiyor olsa gerek ama emin değilim. Egzoz muayenesinde oradan ceza geliyor diye biliyorum.
İptal işine girmek isterseniz "neye göre kime göre gürültülü"den yürüyerek, desibel tespiti yapılmamasından hareket edilebilir![]()
Aracın mevzuata uygun duruma getirilmesi ve muayene istasyonunda
tespitin yaptırılması için çekici/kurtarıcı marifetiyle götürülmek üzere
ek-33/A düzenlemek suretiyle yedi iş gününe kadar izin verilerek
teslim edilir. böyle yazıyor korkuttu bu yazı beni .:/
Şüphe , tek gerçektir ...
yok abi birdaha itiraz edemeyiz , kullanın 5 yıldır ehliyeti arabanında 5 yıldır muayanesi yok.
polise ağladıkta 2 maddeden yazdı biri muayane yok cezası ötekide bu 32/3 ...
ama 32/3ün açıklamasında ; Mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması yazıyor.
bunda cevreden ceza gelmiyorsa ucuz yırttık gibi
médiocrité partout
Benim bildiğim hem ses hem çevreyi kirletmekten ceza gönderiyorlar eksoz sesi dumanı veya yüksek sesli müzik bile ceza yeme sebebi. Ama şansa gelmiyedebilir![]()
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Geçmiş olsun kardeşim![]()
21`BMW G80 M3 Comp. & 09`Renault Megane 2 RS Phase-2
Merhaba , aynı şekilde ceza yemiştim. Aracım trafikten men edildi , tespit muayenesine gittim ve sonrasında kat orta susturucu vs hepsi kontrol edildi uygun hale geldiği anlaşılınca oradan aldığım kağıt ile trafik şubeye gidip aracımı trafiğe çıkarttım. Sizin aracınız da men olmuş olabilir, geçmiş olsun.
izin belgesi veriyor 1 hafta içinde arabanın legalliğini belgeleyip işlem yaptırmazsan araban 7 gün sonra men oluyor
polis egzoz durumunda iki cezadan birini uyguluyor biri anında çekici, biri 1 hafta izin belgesi sonrası mensadece para cezalı bir egzoz cezası var mı bilmiyorum da 1 ay önce caddedeki bir polisin beyanı bu şekildeydi bana
cezayı aşşaya ekliyorum.
bana verilen izin kağıdında "izin kağıdının verilme madde sebebi 34/a işaretlenmiş.
yani anladım kadarı ile bana sadece egsoz ses çıkarıyor diye madde yazmış ve muayeniz yakalandığım içinde 7 gün süre vermiş.
kendi aklımca ; muayeneden 7 gün içind geçip cezayıda ödeyince bu olay kapanıcakmış gibi algılıyorum..
doğrumuyum ?
![]()
médiocrité partout
Yil olmuş 2023, hala ceza kağıdı gibi bir evraga abarthhhhh egzoz yazıyorlar ya, valla başka ülkede yaşayamayiz haha
Geçmiş olsun bu arada![]()
Eskiden bu ceza sonrası gerekli değişikliği yapıp karakola gidip göstermek yeterliydi.
Sonra muayeneye gitmek şart oldu, muayene sonrası karakola gidip 7 günlük izin mevzusunu sistemden düşürmek hala gerekiyor mu bilmiyorum
Muayeneye gitmeden önce trafik şubeden tespit kağıdı alıyorsunuz, muayene sonrası tekrar trafik şube
Hazır konusu açılmışken, kesilen cezaya itiraz edebilmek için aracın çekilmesi daha iyi diyorlar o muhabbet doğru mu? Otoparkta kalsın araç, itiraza antitez üretilemesin diye
Hız,sonsuz bir tutkudur.
yapacağın itiraz en iyi ihtimalle 2 ay, ortalama 4 ay, en kötü de 6-7 ayda sonuçlanacak.
bunu düşünerek hareket etmekte fayda var
ki ben bu cezadan yesem direkt itiraz ederim, madem gürültülü egzozdan yazmış desibelmetre çıktısı versin, TCK'ya göre delilsiz ceza yazılamaz diye yürürdüm![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)