User Tag List

Sayfa 9/9 İlkİlk ... 789
171 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Forum baya sessiz olmuş

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekonomik durumlar için kendi adıma konuşmak gerekirse, kendi maaşım direkt olarak cebime kalıyor yani kira vs yok.

Aracıma 1 jant lastik + komple egzoz + yazılım + filtre + yay kombinasyonunu yapmam 40k gibi bir rakamı buldu. Kendimden kıstım vs vs bir şekilde yaptım ama diğerleri ne yapacak ciddi zor bi durum. Hadi onu da geçtim yaptım arabayı sıkıntı yok gayet keyifli vs vs. E kullanamıyorum, 1 depo doldurmam 1000-1200TL tutuyor e bu depoyla ortalama üstü tempoyla kullanırsam zaten 500km zor görüyorum. E gazlamıyorsun egzozun yazılımın anlamı kalmıyor. Aylık 3 depo harcasam sadece 3000 küsür TL buna param gidiyor. E kafeye gitmeyecek miyim ya da yemek yemeyecek miyim? Yaptığım arabaya bile binmek istemiyorum bazen çünkü artık hobiden çok yürüyen bi maliyet haline geliyor gözümde.

Ek olarak söylemek gerekirse arabaya hatırı sayılır parayı harcadım ama hala aklımdaki gibi değil , bugün araca ön arka RS tampon , Coilover , Hayalet gösterge üstüne bir de ortalama bi fren eklemesi yapsam burdan da bi 100k TL basket atacak bana. E heveslenecek bir şey de olmuyor bu maliyetleri görünce. Satarken 1-1 de karşılamayacak. Bindiğimize sayarız diycem ama öyle bi toto yok bindiğimize sayalım.

Yani konunun özü, ben ve çevremdeki yakınlarım için arabayı yapmak bela, yaptıktan sonra binmek bela, hepimiz bir vida değiştirecek olsak geceden uykusu kaçıp ''ulan nasıl olacak acaba'' '' sorun olacak mı'' vs. şeklinde hevesle koşturan insanlarız ama şu anki ekonomide gerçekten hevesli bile kalmak çok çok zor.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel olarak maddi zorluklar insanların hobilerinden uzaklaşmasına sebep oluyor. Ben hala okuyorum ama eskisi gibi değil, içimden bir ses zaten binemeyeceksin zaten yapamayacaksın diyor sürekli. En son ne zaman yazdığımı da hatırlamıyorum mesajımı buraya. Bir şey danışmak istiyorum ama ne danışayım diyorum. Yazılım yaptırmak bile neredeyse asgari ücret olmuş. 10 yıl önce, 2-3 yıla alırım dediğim otomobiller inanılmaz paralara geldi, ki zaten artık nasıl binerim diye düşünmekten binemiyorsun da. Bir tık keyifli olsun, donanımlı olsun, yeni olsun kafam rahat olsun moduna girdim. Yine de eskilerin az çok bir yerlerden bağlantısı oluyor, yüz yüze tanışmadan bile bir çok insan etkileşimde bir şekilde. Daha genç arkadaşlar da denildiği gibi bilgi bulabilecek çok fazla platform var ve çoğu da zaten araştırayım demek yerine sorumu sorayım cevap gelsin modunda. Bir çok sosyal mecrada soru sorulan yerlere bakın, hep aynı sorular tekrar tekrar soruluyor. Buradan bir çok insanı tanıdığım için mutluyum. Herkese selam olsun
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kim kullanacak basık arabayı ben şahsen artık girmiyorum o işlere ahaha
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler sıkıntı burada işte, araba alamıyorsak ya da parçalar uçtuysa, ilgi alaka da mı bitti? yıllardır diyoruz ki, aldığınız bindiğiniz araba kişiliğiniz değildir, arabadır, alınır satılır ya da hiç olmaz, ne fark eder ki? siz arkadaşlarınızı arabalarına göre mi seçiyorsunuz? paylaşım yapılacak bir dünya konu var... ben genelde yapıcı yazarım ama bana bile atarlanan gençler var... biz moruklar daha yapıcı olmalıyız, yaşça küçük olanlar da saygılı.. bu kadar basit yani, değil mi?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler sıkıntı burada işte, araba alamıyorsak ya da parçalar uçtuysa, ilgi alaka da mı bitti? yıllardır diyoruz ki, aldığınız bindiğiniz araba kişiliğiniz değildir, arabadır, alınır satılır ya da hiç olmaz, ne fark eder ki? siz arkadaşlarınızı arabalarına göre mi seçiyorsunuz? paylaşım yapılacak bir dünya konu var... ben genelde yapıcı yazarım ama bana bile atarlanan gençler var... biz moruklar daha yapıcı olmalıyız, yaşça küçük olanlar da saygılı.. bu kadar basit yani, değil mi?
    Abi ilgi alaka da saygı da aslına bakılırsa büyük çoğunlukta hala var. Yani parça takamadığım için arabadan soğuyorum ama foruma her gün girip yeni konulara ya da teknik konularda yeni bir şey var mı diye bakıyorum. Kendi bindiğin arabaya bile hevesin olmayınca insanı biraz geri çekiyor ister istemez.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ırgatlıktan hobiye vakitmi kalıyor , kendimce uğraşıyorum ama vakit inanılmaz sınırlı hayat zorlaştıkca hobiye vakit ayıramaz olduk

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabası stok diye internetten bulduğu gruba alınmayan arkadaşım var. Konunun kalanında belirtildiği gibi yeni nesil mi denir günün trendi mi denir artık dostluk arkadaşlık yerine gereksiz şekilcilik peşinde çoğunluk gibi geliyor bana da.Bu iş sidik yarışına ne ara döndü, motorundan şuyundan buyundan çok kaç takipçi yapmışına bakmaya doğru gidiliyor.

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cookies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle
    Cybex melio serisini takım olarak aldım araba - ana kucağı - oto koltuğu ''ADAC testlerinden kaç yıldız almış fln'' - Odasının tadilatları - anne yanı, babasının arkası - yürüyüş bandı - muayeneler testler - doğum - extra gıdalar takviyeler - kıyafetleri (kendi gardrobu var henüz doğmadı ) v.s
    Bu maliyetler cidden orta yollu bir otomobil alırdı..
    Ama umrumda bile değil yapabildiğimin en iyisini yapacağım kimin umurunda araba maraba Ondan sonra forum niye durgun ana baba olunca anlarsınız
    Sanşları bahtları açık olsun umarım bizlerden çok daha nitelikli insan olurlar
    Ben çocuk sahibi olmaktan vazgeçtim ya, sizle XoR'un mesajları görünce. Olacak iş değil gerçekten. Uşak maaliyetleri çok ciddi maaliyetlere ulaşmış. Benim şuanlık başka konularda ilgim olduğu için hiç bakmamıştım bunların fiyatlara...
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni jenerasyonun forum kültürü yok. 2 yazı okumaya,kendini düzgün ifade edecek kadar düzgün yazı yazmaya, daha önce açılmış konuları araştırmaya,özen göstermeye,emek vermeye vakti,sabrı,ilgisi yok. Facebookta,instagramda,Twitter’da kalıcı şekilde,takip edilebilir,uzun soluklu paylaşım yapılmıyor zaten doğasına ve arayüzüne ters. Bilgi paylaşımı bitip iş 3-5 foto ve 3-5 kelime ile gösteriş yapmaya dönünce de böyle oldu. Ben forumcuyum, 99 yalından beri de böyle benim için.
    Konuyu canlandıracağım tekrardan ama katılıyorum. Arkadaşlarıma söylediğimde amaan onları mı okuyacağız diyorlar. Son 1.5 aydır günde bir 6 7 saat zaman geçiriyorum forumda. Başka yerde öğrenemeyeceğim bilgileri tecrübeleri gördüm. Ben sıkılmıyorum. İçerik tüketmede bu kaydırılan reelsler tiktoklar çıktı mertlik bozuldu. Millet youtube videosu bile izleyemiyor. Kimse kusura bakmasın ama bizim Türk milleti okumayı değil izlemeyi sever. Forumların ölmesinin bir sebebi de bu bence

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu aşkın alevini küle döndürdün
    Yüreğimi yakacak ateş mi kaldı

Güzel derlerdi çocukken aşka
    Sanki uçarmış tutulan aşka
    Anlatılanlar başka, yaşanan başka
    Bir daha sevmek için heves mi kaldı
    Arif Işık - Her Türlü Halı Kilim Travel

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bis yaptım bir heves, aküsü bitti sıfır akü aldım onu da kutup başını sökmemişim eski araba kaçırdı bir yerden muhtemelen akü bitti duruyor 7 aydır. Kapalı otoparka abone idim verdiğim para gözüme batmaya başladı s..rim çürümezse dedim açıkta evin önünde yatıyor aylardır.

Superb var aldığımdan beri mekanik bakım ve cam filmi yaptım. Bir kere cila yaptım öyle duruyor 1 yıldır. Toplasan 10 kere yıkanmıştır 1 senede. He bir de jantları boyattım arada onları almaya bile 2 gün gecikmeli gidebildim vakit bulup.

Şirket arabasına seramik yapan adamdım aman parlasın aslan yattığı yerden belli olur diye şu an şirket arabasının sol tarafı zift sıçradı boydan boya öyle duruyor 2 aydır. Evde tiner var elime alıp silmeye vaktim yok.

İşten erken geleyim kendime vakit ayırayım desem 2 çocuk var onlarla mu ilgileneyim evde eşimle mi ilgileneyim arkadaşlarla dışarı çıkıp onlarla kafa mı dağıtayım araba ile mi ilgileneyim.

Hadi vakit buldum hangi birisine para yetiştireyim bıktım yahu. Bu arada foruma girip 2 satır bir şey yazayım birisine belki faydası olur desen ona da heves kalmadı.
    Arif Işık - Her Türlü Halı Kilim Travel

AyrtonSenna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen abi katılıyorum size bende'de bir şirket aracı ve 2 tane araba olmasına rağmen yoğunluktan kafamı kaldıramıyorum,dışarı çıkıcak derman yok,arabayla uğraşacak vaktim yok,yazın sıfır araba aldım C4X seramik sonrası bir defa uzun yola gittim temmuz'da İzmir'de amcamın evinin önünde yıkadım,o gün bugün'dür yüzüne bakmıyorum,şirket aracını haftada 2-3 kere bizim işyerindeki yıkamacıya veriyordum onu da yapmıyorum şantiye arabası gibi çamur içinde kaldı,babam vefat etmeden önce A4 1.8Tquattro aldım 2.5 - 3 sene oldu yavaş yavaş uğraşırım dedim 1 senedir otopark parası veriyorum,ve bütçe artık eksi limitlere gittiği için otoparktan çıkarıp sizin dediğiniz gibi evin açık otoparkına koyucam çürürse çürüsün,heves kalmadı,o uğraşacak halim kalmadı yaşım genç ama içimi sorsan min yaş 50 oldum artık,hafta sonu bir yerlere giderim diye hevesleniyorum doğum yapmış hanım gibi yatağa gömülüyorum,Forum'da ise 10 sene üzeri olucak eski tadı kalmadığı için bende heveslenip konulara dahil olamiyorum.
    Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 2.0Tquattro Manuel B7-Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 1.8Tquattro Manuel B6

OTOKAR&FOTON&İVECO
    Gaziantepli Kardeşler A.Ş

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    alayımızın götündeki kıllar kadayıf oldu
    bir kısmımızın kadayıfları bile döküldü

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enesy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Güzel derlerdi çocukken aşka
    Sanki uçarmış tutulan aşka
    Bunun altına ismini yaz sonra ileride anonim diye geçmesin.

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    z kuşağı araba yapayım vs bir yana araba sahibi olmak bile umurlarında değil, bu koşullarda araba almaları dahi zor zaten, tarihi tam hatırlamıyorum 1991 yılında kırmızı bi 3000gt görmüştüm 1 hafta uyku uyuyamamıştım, binada birinde siyah s13 vardı temiz temiz kullanırdı sahibi,

Dolar uzun bir süre sabit kaldığı dönemler ne yapıldıysa yapıldı, sonrasında koptu film, paypal kapanması insanların tüketim alışkanlıklarının değişmesi vs mevzunun sonunu getirdi.

Kıbrıs hala bu ekolü devam ettiriyor, 2000 lerin başı İstanbul'u gibi, her yerde yapılı araba görmek mümkün, hatta kadın sürücüler de var basık egzozlu araba kullanıyorlar. 25 yaş kanunu sonrası zaten bi japon arabası patlaması oldu, imkanı olup da bu kanundan faydalanmamak ne bileyim pişmanlık yaratır, az spoiler vereyim şurada dursun;

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ülke sessiz olmuş ki forum neden olmasın..
    O kadar yorucu ki her şey..
    Yine de her gün mutlaka bakmaya çalışıyorum, çünkü çok değerli bir forum.
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bıraktım �� yoksa çok dıy yapardım ..
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0zan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    z kuşağı araba yapayım vs bir yana araba sahibi olmak bile umurlarında değil, bu koşullarda araba almaları dahi zor zaten, tarihi tam hatırlamıyorum 1991 yılında kırmızı bi 3000gt görmüştüm 1 hafta uyku uyuyamamıştım, binada birinde siyah s13 vardı temiz temiz kullanırdı sahibi,

Dolar uzun bir süre sabit kaldığı dönemler ne yapıldıysa yapıldı, sonrasında koptu film, paypal kapanması insanların tüketim alışkanlıklarının değişmesi vs mevzunun sonunu getirdi.

Kıbrıs hala bu ekolü devam ettiriyor, 2000 lerin başı İstanbul'u gibi, her yerde yapılı araba görmek mümkün, hatta kadın sürücüler de var basık egzozlu araba kullanıyorlar. 25 yaş kanunu sonrası zaten bi japon arabası patlaması oldu, imkanı olup da bu kanundan faydalanmamak ne bileyim pişmanlık yaratır, az spoiler vereyim şurada dursun;

Aslında z kuşağının umurunda ama eskisi gibi değil. Onların ilgisi Air takayım tesisat dizeyim ARCİBİLİ olacak tabi ki. Piyasaya cıkacaklar. Millete iş atacaklar. Ya da sadece başaran coil +lip kombolu arabasını nick olarak plakasını yazdığı insta hesabından "tere de deyil dünyada tek" gibi laflarla paylaşacak ya da arabasının videosuyla exine ithafen kederli tiktok paylaşacak. İş buraya kaydı. Bana sizin devam ettirdiğiniz dava daha yakın geldiği için ben bu taraftayım. He hayat pahalılığı benim bir şeyler yapmamı baya engelliyor tabi... Belki bir gün project cars'ta benim de arabamın konusu olur, nasip...

leventrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben forumda genel olarak hep okuyucuyumdur. Pek yazmayi sevmem. Ama konu dikkatimi çekti. Hazir uykumda kacmisken kendi görüsümle nacizane bir seyler karalayayim dedim.

Forumlarin sessizliginin aslinda bir çok sebebi var;

1. sebep ekonomik koşullar ve canim ulkemizin bir cok noktadaki belirsizligi. Ülkemizde otomobiller çok pahali. Ne yazik ki her gecen gün büyük bir kesim için ulasilabilir olmaktan çikiyor. Özellikle performans otomobilleri. Bu sebeple bu hobiyle ilgilenen malesef cok kucuk bir zumre kaldi. Bir de bunu pistle harmanlayayim derseniz lastigi, freni, bakimi, pist ucreti falan derken garip garip faturalarla karsi karsiya kaliyorsunuz.

2. sebep sosyal medyadaki otomobil gruplari ve bunun getirdiği whatsapp gruplari. Yeni nesil bu olusumla genclige adimini atti. Elestiremeyiz. Cagin gereksinimi buydu. Onlar da caga ayak uydurdu. Forumlardan daha cazip ve surdurulebilir buluyorlar. Keza sosyal medyadan zaten hic cikmiyorlar Adamlar direk bu dunyanin icine dogdular.

3. sebep ulkemizde otomobil kulturunun geriye dogru gitmesi. Bu kulturu kaliteli bir sekilde yasayanlarin orani %20, kaliteden bir haber olarak yere sifirlanmis ticari otomobillerle makas atarak, yanlayarak like alan kitle de %80' dir herhalde. Belki de cok iyimser bir rakam verdim. Bilemiyorum. Sosyal medya' da kendime hobi - ani olsun diye bir sayfa actim. Kendi otomobilim haricinde kullanma sansi elde ettigim otomobiller hakkinda da yazi yaziyorum. Okuyanlarin sayisi cok az. Dip not: Like almak vs. umrumda değil. Anlatmaya calistigim sey, kaliteli iceriklerin popularitesi yerlerde. Ama yerlerde surunerek makas atan ticari otomobilin popularitesi inanilmaz. Bunu su sebeple anlattim, bu adamlar gelip zaten bu foruma yazamazlar. Burasi fosillesmiş bir kitlenin forumu. Burada yemez o cahillikler. O da bunu bilir ve yazmaz

4. sebep, biraz da olsa pandemi. Pandemi sebebiyle bir kisim insan cok fazlaca kabuguna cekildi. Hobi noktasindaki aliskanliklarini tamamen unutup konfor odakli bir yasama gecis yaptilar. En azindan benim cevremde cok fazla var.

5. sebep; ( Bu tamamen kisisel ) yeni nesil otomobillerin cok ruhsuz olmasi. Evet cok hizlilar, cok yetenekliler ve her seyi yapabiliyorlar. Ama genel olarak cok keyifsiz ve ruhsuzlar. İletisimleri cok filtreli. Surucusune cok fazla is birakmadan kusursuzca viraj donen ve roket gibi hizlanan robot gibiler. Artik eski lezzetleri alamiyorum. Acikcasi beni de bu uzuyor. Yaslandigimi ve eskidigimi hissediyorum. Babamin doneminde 64 İmpala' yi ovdugu gibi kendimi 90' li yillar ve2000' li yillarin basindaki otomobilleri overken buluyorum En azindan babami artik daha iyi anliyorum, bu da bir seydir diyip olumlayayim. Bu arada evet; bazi arkadaslarin " E kardesim git o zaman ovdugun otomobillerden birini al. Bunu da biz mi soyleyelim? " dedigini duyar gibiyim Sedan ve manual bir BMW E90 335i alip restore etmistim. Bildiginiz sandik motora kadar girerek yaptim. Ama sanayide gecirilen vakit ve yasanan sacmaliklar kitap yazdirir insana. Sanirim yaklasik 40.000km kullanip sattim. Eskiden vakit boldu ama butce zordu. Simdi butce sukur daha iyi ama vakit yok. Ara sira seytan durtuyor ama 335i' deki sanayi gunluklerim ve gecirdigim haftasonlarim aklima geldikce kendimi frenliyorum. Yine de belli olmaz tabi, buyuk konusmamak lazim. O fren her an patlayabilir Keza bende futbol vb. baska bir hobi yok. Otomobil harici duz adam samiyim. Su an 2023 model sifir aldigim FL5 Type-R kullanicisiyim. Guncel otomobiller icinde geleneksel mekanik hissiyatlara en yakin buldugum otomobil. O sebeple aldim.

Benim gozumden durum bundan ibaret. Hala haftada iki kez bu foruma girerim. Burada cok sey okudum ogrendim. Vazgecmek imkansiz. Her daim varligini surdurmesi dileklerimle...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler