Böyle satılan ilk araba için ceza 8k tl olsun.
İkinci vakada 80k tl olsun.
Üçüncü vakada 800k tl olsun :) .
Printable View
Böyle satılan ilk araba için ceza 8k tl olsun.
İkinci vakada 80k tl olsun.
Üçüncü vakada 800k tl olsun :) .
az önce telefonda geçen dialoğu aynen aktarıyorum ;
aradığım yer , büyük bir markanın en büyük yetkili bayisi
sıfır km satış ile görüşüyorum , niyetim hanımın arabasını takasa verip sıfır bir araç almak...
xxx aracı soruyorum ,
sıfır fiyatı 760.000.-TL , elimizde yok , aralık ocak gibi gelir ama net değil diyor..
ama aynı aracın 2020 model 15.000km'de ikinci eli de var elimde diyor (kendi garantili ikinci el satışları da var ya hani , güvenilir)
fiyat ne diyorum ,
776.000.-TL diyor :):):):)
yani siz bile kendi sıfırınızdan daha pahalı şekilde kendi ikinci elinizi satıyorsunuz resmi olarak diyorum..
aldığım cevap ;
evet , araba olmadığı için durum böyle...
:):):):):)
yani olay "bayide sıfırı 100 lira ama galeride 120 lira" olayını aşmış
:):):)
arz talep dengesi sacma sekilde calisiyor su aralar. Hic kimse elindeki mali piyasanin fiyatladiginin altina vermez, haliyle resmi bayi de olsa elindeki ikinci el mali piyasa ederinin altina vermeyecektir, bence gayet normal. Anormal olan bu durumun bu hale gelmis olmasi. Onunla alakali da soylenebilecek hemen hemen her seyi zaten bu forumda da farkli konular altinda soyledik sanirim hep beraber.
2.yaşındaki arabanın 0km parasında olmasında abesle iştigal bir durum yok. Bence de mantıksız.
Ama daha mantıksız birşey söyleyeyim.
Vw Tiguan R line ( 0k bulana aşk olsun )
2022 Kasko Değer Listesindeki bedeli 1.170.700,00
2020 Kasko Değer Listesindeki bedeli ₺1.281.577,00
İnanmayan girsin baksın Kasko Değer
Böyle bir saçmalık olamaz bence. Ama böyle
Perakende kanununa göre cezalar, sektöre özgü bir düzenleme yok aslında.
O noktada galeriler, resmi bayiler falan itiraz ediyorlar, farklı cezalar haksızlık vs. diye.
Çünkü kanunda atıyorum AVM'de isen şu kadar kata kadar artırılabilir, marka bayisi isen şu kadar artırılabilir, markanın kendisi isen şu şu olur falan diye gidiyor ama tabi otomotive çok uymuyor o iş :)
Bu arada otomotivde de TOKİ modeli bir iş yapabilirler gibi söylentiler başladı.
Hayırlısı olsun, Reyiz tüm düğmelere basıyor.
Hadi böyle kazandın diyelim, sonrasında ne yapacaksın çok merak ediyorum? Ya da diyorlar ki ülkeyi komple batırıp, muhalefete teslim edip, ardından da "bakın yapamadılar" deyip tekrar seçim kazanmayı düşünüyorlar gibi senaryolar da dolanıyor. Millet mal çünkü, unutur diyorlar kimin sebep olduğunu :)
Geri çekilen kilometreler'den sonra yeni trend sıfır araçların 6001 km olarak km sayaçlarının ileri sarılması :)
Dün akşam bir arkadaşla konuşuyordum eğer dedim 6 binin altında satış olursa ne oluyor dedim 5 bin tl cezası var dedi sadece eğer bu doğruysa çünkü bir yerden teyit ettiremedim zaten 600-700 bin tl araba alanada satana da 5 bin tl ceza bir para değil ..
Perakende kanunu da değilmiş, kesilen ceza Kabahatler Kanunu'na göreymiş.
Bahsettiğim Perakende Kanunu sanıyorum daha önceki normal satışlar vesaire için işletmelerin tabi olduğu kanun.
Cezası 8 küsür bin TL olarak geçiyor. Bu ekspertiz muhabbetini tespit edip keseceklermiş, satış yapılmasının devamı halinde hülle şeklinde toplu ceza keserek, miktarı artırarak caydırıcılık planlanıyormuş sanıyorum. Başka bir Genelge ile yapacaklarmış galiba bunu.
Bu durumda bahsettiğim illa ekspertizle satış işi yaş olacak galiba.
Ne oynadılar be yok 8 bin tl ceza yok 300 bin tl ceza . 15 eylülden önce zaten galeride olan sıfır araclar sahısların üstüne gecirildi. 15 eylülden sonrada bayiden sıfır alacagı aracı sahıs üzerine alıyor. İlanda 6001 km arac ile incelemeyemi girdi galeri , cevabı cok basit X sahısın üstündeki aracı konsinye satıyorum karşılığında 5k gelir elde bunun faturasını kestim vergisinide ödedim diyerekten zaten herkes olaydan sıyrılıyor . Burda konu enflasyonu , fiyat artısın önünü kesmekti onu basardılar ama
ben bu olay için ülkemizde bir japon araç Distribütörünün yan " şirket " kurduğunu duydum.
Sıfır gelen araçlara (zaten araba az geliyor) direk plaka basıp şirkete satıyorlar.
şirkette araçları 2.el adı altında (***** araba yok) sıfırdan daha fazla paraya satıyorlar.
vatandaşı olmasak zevkli ülke aslında.
isteyen alir isteyen satar isteyen iteler... kime ne?
Ona yasak buna yasak... Manyak manyak isler...