Hoca önceki tartışma konusu mesajlarında öyle bir yazdın ki, tam tersini savunuyor yapıyor gibi oldu. Diğer arkadaş da yazdı hatta benzerini.Alıntı:
Ben aç tok muhabbeti açtım diye konu sahibi arkadaşa, diren o evden çıkma sakın vs dedimde benim mi haberim yok? Mağdur et mi dedim konu sahibi arkadaşa da zihniyetim hakkında çıkarımda bulunuldu, ya da ev sahibini mağdur et mi dedim?
2 ay önce zam dönemi zammı ne yaparız diye nabız yoklayan ev sahibim, Mayıs' ta ben oturacağım Mayıs' ta evi boşalt dedi. Bende onu mağdur etmemek için şimdiden ev bakmaya başladım.
Ev sahibimin kirada bir dükkanı, ve kendisinin oturduğu bir villası var. Benim oturduğum ev dahil hepsi İstanbul Anadolu yakasında. Kimsenin malında gözüm yok, Allah hak edene daha çok versin. Telefonda bana ağlamasını görseniz cebinizdeki parayı çıkartır verirsiniz. Beni küçük görmek için sarf ettiği kelimeleri atlıyorum.
Ben zorluk çıkartcak mıyım? Hayır. Harıl harıl ev bakıyorum şu an, bazen ev bakmaktan işime dahi yoğunlaşamıyorum.
Bana eve girerken sen kendi rızanla çıkana kadar bu ev senindir, istediğin gibi otur dedi. Şimdi oturduğu villayı ısıtamadığı, ısınma parası çok geldiği için bana çık demesi biraz komik oluyor. Ben gelip kendisininde oturacağını düşünmüyorum.
He tekrar söylüyorum, mal onun ben çöreklenmedim. Gününden gününe kirasını ödüyorum, malına da kendi malım gibi bakıyorum.
Diğer topicte yazdığın gibi ev sahibim olsa, bana gelip düzgün bir dille bak kiralar yükseldi, ama ülkede de durum belli. Devlet %25 diyor ama gel ortasını bulalım yine bulurdum. Ki zam zamanı onu mağdur etmemek için hep devletin belirlediğinden yüksek kira artışı yaptım.
Şimdi gelelim ev arama işine, oturduğum muhitte o kadar saçma rakamlar var ki beyaz yakalı bi çalışanım, oturduğum muhitte ev almam hayal. Artık kiralamam dahi hayal, kiralarsam aç kalırım.
Ev alayım, ev sahibiyle uğraşmayayım diyorum ama krediler uçmuş, devlet bankaları ise dalga geçer gibi maksimum 300.000 kredi veriyor. He özel vs bir şekilde 10 yılımı ipotek altına alıp sırf barınmak için o krediyi çekip ev alacağım.
Bu durumda düşüncede isek zaten sıkıntı yok, neyi tartışıyoruz :)