darkred Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar merhabalar, yine içimi dökmeye geldim :)
Benim için çok zor geçen 10 günün ardından bugün bazı hamleler yaptım. 0,69'dan ömrümün 15 yılına tekabül edecek bir konut kredisi başvurusunda bulundum. Araçlarımı satarak üzerini kredi ile destekleyerek bir konut sahibi olmaya karar verdim. Artık 15 yıl boyunca ne ödeyeceğimi en azından biliyorum. En çokta ülkedeki enflasyona güvenerek bu kararı verdim. Çünkü bu kadar içine ettikleri ekonomiyi toparlayamayacakları da aşikar. Hükümet değişimi olsa da işler kolay görünmüyor. Deprem nedeniyle kira fiyatları ciddi artış yaşadı Eskişehir de. Favoriye günlük 10 kiralık ev ekliyorum akşam eşime göstermek için açtığımda 3 tanesi duruyor oluyor. Bu talep ve deprem bölgesindeki göçün daha da yoğunlaşması kısa sürede konut arzının talebi karşılayamamasına yol açacak. Bu da doğal olarak fiyatlara etki edecek. Bugün zorlanarak aldığımı, yarın bırakın almayı kiralayamayacağım belki de. Bu yüzden arabalarımı, benim olmasa da yaşadığım evimi, muhitimi her şeyimi değiştirip kilometreyi sıfırlıyorum. Bazıları için çok kolay olsa da bu benim için inanılmaz zor bir süreç oluyor, olacak. Keşke 2015-2019 arası günlere dönsek. Bu güne kıyasla kazandığımız 3 kuruşa her istediğimizi karşılayabilir durumdaydık. Bunları neden yazıyorum derseniz de 2-3 sene sonra bugünlerimi hatırlayıp iyi ki mi diyeceğim yoksa lanet olsun mu diyeceğim onu görmek için tarihe not düştüm.
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.