User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: 2023 Gelirken W124 ve W210 Alımı Hakkında

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazen benimde e60 alıp toplayasaım geliyor fakat bu araçlardan keyif almak için bence mekanik ve kozmetik olarak iyi durumda olmalı diye düşünüyorum bu da yaşları ve km leri gereği mümkün değil.

Bu yüzden hemen değilse bile zaman içinde gerekli revizelerin yapılması için bütçe ayırılmalı aksi durumda keyif yerine işkenceye dönüyor bu iş.

Tüm bunları göz önüne alıp gerekli vakti ve nakti ayırmayacaksan Corolla'yı al geç derim.

yyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih Bey Merhaba,

Araç arızaları hakkında sizi şöyle bilgilendireyim; biz aldığımızda araç 200 bin km deydi; aracın ilk arızası termostat olmuştu , termostat ise orijinal çıkmıştı üzerinden (97 yazısı vardı), ardından termostatın doğru çalışmasından mıdır nedir , bizde üst kapak conta sorunu yaşattı (aslında hiç hararet yapmadı , sabah soğuk ilk marşta sarsıntı oluyor sonra kesiliyordu) bir gün kalp atışı gibi ses geldi su kaynatmaya yakın bir ses sonra bizde üst kapak açmak durumunda kaldık, üst kapak sonrası 2 tane bobininden biri çatladı , bobin değişimi yaptık , bir gün yağ ışığı yaktı ki alır almaz birazdan söyleceğim parçayı değiştirmiştik arızalı parça yağ seviyesini ölçen müşür tarzı birşeydi hella markası olmasına rağmen bozulmuştu, arka amortisörlerinden ses geliyordu 2 sini birden değiştirmiştik , kaput amortisörleri bozuktu onları değiştirmiştik , birde üstte egzantirik mili pozisyon sensörü var oradan yağ kaçağı vardı o sensörüde değiştirdik (yine yağ geldi-m111 ve m271 kronik arıza sanırım), torpito çatlağımız çokça vardı bu can sıkıyordu 97 içi lacivert olanlarda var bir gariplik çoğu onların çatlak, yazarken kolay oldu ama o sıralar çok morelim bozulmuştu biz 60 bin tl ye almıştık 30 bini kredi çekmiştim hep borç ödüyor hem arıza yaptırınca çok yıprandım inanın reflü yaptı beni ben sattıktan sonra hiç arıza yapmamış yeni sahibi çok memnun hatta 320 bin tl ye ilan girdi bir ara : (
    Şüphe , tek gerçektir ...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    W124 E300 yıllardır Skalamda olan bir araç alınır ..

Bir laf vardır biraz da espri Mercedes’in üretmekten en çok pişman olduğu araç denir W124 arıza yapmadığı Mercedes yedek parça satamadığı için Mercedes’i zarara sokmuş bir araçtır denir tabii bu espri ama araçta dayanıklı ..

Ve bana göre Mercedes’i Mercedes yapan kasa w124 w140 w201 yani Mercedes dedin mi insanın gözünün önüne gelen o ön yüz ifadesi o bakış tarihe geçmiştir hala 2022 de bile çoğu YouTube sitesi blogger makale yazılarında köşe yazılarında dergilerde gazetelerde Mercedes ile ilgili genel bir haber çıkarsa hep sağda solda arkaplanda w124 w140 farları ızgarası olan o ifadeyi bakışı kullanırlar ..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 yaşında araba kullanıyorum eski araba alınmaz. yok az masrafla çok güzel olur falan yalan bunlar. 20 yaşında alacaksanız içinde yumuşak plastik olmayan kasası galvaniz paslanmazdan yapılmış olması gerekir. w210 su bazlı boyasıyla en kolay çürüyen mercedes nerdeyse. eski araba merakın varsa golf al clio al yani küçük bir araba al. alıcam her yerini değiştireceğim bir tane orijinal parça kalmayacak diyorsan alabilirsin. yoksa alayım yağını suyunu koyayım temiz temiz bineyim diye bir dünya yok. bi kere cam motorunun silecek motorunun bile kömürü bitecek. fanların kömürleri bitecek. iki tane trim sökeceksin klipsler kırılacak klipsin trimle olan bağlantısı kırılacak hatta plastik elinde un gibi parçalanacak. o parçayı değiştireceksin kabak gibi sırıtacak. alternatör kömür bitirecek, marş kömür bitirecek, bobin arızalanacak daha neler neler. aklınızı başınıza toplayın
    turbocuk istiyoruz

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    20 yaşında araba kullanıyorum eski araba alınmaz. yok az masrafla çok güzel olur falan yalan bunlar. 20 yaşında alacaksanız içinde yumuşak plastik olmayan kasası galvaniz paslanmazdan yapılmış olması gerekir. w210 su bazlı boyasıyla en kolay çürüyen mercedes nerdeyse. eski araba merakın varsa golf al clio al yani küçük bir araba al. alıcam her yerini değiştireceğim bir tane orijinal parça kalmayacak diyorsan alabilirsin. yoksa alayım yağını suyunu koyayım temiz temiz bineyim diye bir dünya yok. bi kere cam motorunun silecek motorunun bile kömürü bitecek. fanların kömürleri bitecek. iki tane trim sökeceksin klipsler kırılacak klipsin trimle olan bağlantısı kırılacak hatta plastik elinde un gibi parçalanacak. o parçayı değiştireceksin kabak gibi sırıtacak. alternatör kömür bitirecek, marş kömür bitirecek, bobin arızalanacak daha neler neler. aklınızı başınıza toplayın
    bu yazidaki trimle alakali butun her seyi 10 yil istanbulda kullanilmis, 10 yasinda bir 8L A3'te deneyimledim. Yeni yenidir abiler. Yok, aldigim gibi ben bir seyleri degistirmeye baslarim, elim de yatkin, gerekirse kendim degistiririm, kenara da hatiri sayilir para koydum sirf bu merakim icin diyorsaniz yine olur, ama her bozulan/degismesi gereken parcayi sanayide degistirtecekseniz, parasini pulunu gectim ne sinir ne sabir dayanir.
    öyle işte.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Hem ucuz olsun hem dertsiz diye bir şey olmaz zaten eski alıyorsan her şeyi göze alıcaksın zaten eski araca alışıksan çokda koymuyor hayatının rutini haline geliyor sıfır araba alsam herhalde çok sıkılırdım
    Diğer eve Seat arona aldım 2022 model aldım 5-6 ay olmuştur iki kez sürdüm o kadar baksan arabanın ruhsatı üstüme kayıtlı )
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orta direk kısmı için bir şey diyemem tabii, ama yorucu masrafla karşılaşmadım. Benim avantajım, 2012 senesinde 26bin km de alıp, (güncel olarak 237bin km de araç) halen kullanıyor olmam ve tabii doğru usta/dükkan tercihi.

İllaki sorun çıkaracak, neresinden bakarsanız bakın 22 yıllık araç olacak. Ancak araba seven bir insan için, güncel çoğu arabada bulamayacağı kullanma zevkini alacağına eminim.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

serkan_2120 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    babamda var alırken çok temiz 250 bin orjinal km boyasız araca hatrı sayılır bir para ile satın aldı 3 sene önce 3 senede 50 bin kmye yakın yol yaptı ve bir araç parası harcadı alırnırmı benim gibi sürekli araca ihtyacın varsa yol yapıyorsan alınmaz ne zaman ne süpriz yapacağı belli olmayan bir araç ama vaktim var arada arıza yapınca sanayide gezer usta kaprisi çekerim ben diyorsan alınır konforu duruşu halen çoğu yeni aracı bozar ama gel görki yürütmesi hiç kolay değil

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunları yazdıktan sonra bir üst kapak revizyonu yaptım, iç kapı kollarını değiştirdim saolsun hepsinin paramparça olduğunu gören biri üretmiş bolbol. kaput amortisörleri değişti. sağ kapı kilidi değişti. sol cam motoru değişti. sinyalin dış plastiği düştü. sanırım sırada direksiyon kutusu revizyonu var çünkü ufak ufak ses yapmaya başladı. bu arada kapak revizyonu hariç hepsini kendim yaptım. birde kalorifer ısıtmıyor klima soğutmuyor içerideki hava klapelerinden dolayı onuda müsait bir zamanda çiftaraflı bantla kapatıcam. araba 2001 seat leon. golf 4 ve borayla aynı kasa bütün parçalar ortak. w124 sizce golf 4 kadar satmış mıdır dünyada ? sadece golf 5 milyon satmış, w124 2.5milyon satmış. yani macera aramayın
    turbocuk istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    w123 250 aracım var, orijinal 256 bin km’de. Benden önceki sahipleri de bakımlı sürmüş ben de hassas kullanıyorum ve zaten çok az km yaptım. 4 senedir bende akü bitmesi harici problemim olmadı çok şükür. Ama ben bu aracı 2 sene aradım. İlanlarda temiz görünen arabaların çoğu çöp. Hem Facebook gruplarına üyeyim hem de tamircilerini dolaşıyorum oraya gelen arabaları biliyorum. Öncesinde çok iyi araştırmadan, mümkünse geçmişini bilmeden böyle araçlara girmeyin, başınız ağrır. Alırsanız da ucuza kaçmayın emin olum ucuz araba daha pahalıya geliyor
    Savaş MotorSports

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler