Koyuyla isaretledigim yere sonuna kadar katiliyorum. Her seyi kanuna, nizama uygun, duzgun bakimlari yapilan kaskolu bir araci kapida yatirmanin aylik maliyeti yaklasik 2 bin lira gunumuz sartlarinda. Buna bir de yakit parasini, lastik parasini falan ekleyince isletme maliyeti asgari ucret seviyelerine geliyor aylik bazda. Ben her gun ise taksiyle gidip geliyorum kis aylarinda, aylik taksiye verdigim para 1500 lira.
Tuvturk'te verilen hizmetten beklentimiz fazla bence. Aciklayayim, adamlarin yegane gorevi oraya giden aracin trafige uygun olup olmadigini belirlemek. Son zamanlarda trafige uygunluktan ziyade araba OEM mi degil mi diye bakar olmuslar duydugum kadariyla, ancak bize normal gelen fakat yasal olarak mekanik tadilat projesi gerektiren isler yapiyoruz cogumuz. Bence burada hem musteri olarak bizler, hem de tuvturk calisanlari cizgiyi net sekilde cekemiyoruz, sinirlar net olmayinca da haliyle "kime gore neye gore" durumu olusuyor. Ornek vermek gerekirse, motordaki plastik borulari krom ile degistirmek mekanik tadilata girmezken turbo buyutmek, motoru stroke'lamak, egzoz sistemine yapilan her tur mudahale gibi islemler mekanik tadilata girer cunku aracin ruhsatindaki degerler degisiyor. Keza aracin ustundeki etikette yer almayan ebatlarda jant lastik takmak da bu sebepten kusur sebebi.