Risonel bitince Dymistayı deneyeceğim bakalım hocam. Siz olsa da olmasa da her sabah bu mevsim de sıkıyorsunuz sanırım..
Acaba ilacı mı değiştirsen abi
Valla hocam bazı ilaçlar var her şey değişir onlar değişmez bende de durum aynı..
Printable View
Risonel bitince Dymistayı deneyeceğim bakalım hocam. Siz olsa da olmasa da her sabah bu mevsim de sıkıyorsunuz sanırım..
Acaba ilacı mı değiştirsen abi
Valla hocam bazı ilaçlar var her şey değişir onlar değişmez bende de durum aynı..
Bana mevsim fark etmiyor.Düzenli yaşıyorum onunla beraber :) Risonel'den sonra dymista'ya geçince boşa zaman kaybettiğini anlayacaksın.Çok kullandım risonelde.
Bende 5 yıldır bu illeti çekiyorum. Pandemi öncesi müşteride hapşırık krizi ve burun akıntısı çok yaşayınca soğuk algınlığı sanıp dayanıyodum Tylolhot' a, sonra bir gün müşteri sende bahar alerjisi var şu ilacı bi iç dedi o gün bahar alerjim olduğunu anladım :) Hastaneye çok giden, çok hastalanan bi insan değilimdir. Hatta bir çok insana komik gelir, hap yutamıyordum.
Rupafin ile başlayan serüven şu an Zyrtec ile devam ediyor fakat bu sene yetmediğini fark ettim. Geniz akıntısı oluyor sanırım, sabahları burnum dolu uyanıyorum. Hatta sabahları burnumdan konuşuyorum.
Bir kulağımda kulak zarı çökmesine bağlı işitme kaybı var, ben bunu seneler önce yaptığım kick boks-boks sporuna yormuştum ama doktor bunun alerjiden olduğunu söyledi. Burnumda da eğrilik varmış ve bu çok tetikliyormuş, ameliyat dedi doktor. Ben olmayı düşünmüyodum bu seneye kadar ama bu sene artık bana rahatsızlık vermeye başlayınca düşünmeye başladım.
Bu arada babamda da var bu olay, ondan miras :)
Yani hemen hemen forumdan çoğu arkadaşta varmış bu durum.
Konuyu açarken tek sorun bende diye düşünürken şimdi herkesle fikir alışverişi yapmak iyi oluyor.
Size de geçmiş olsun hocam yani diyecek bir şey yok, ben en son kortizon olarak bunu durdurdum hap ve fıs fıs olarak devam ediyorum.
Sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım hocam..
Benim yaz-kış burnum tıkalıdır, doğru düzgün nefes alabildiğim süre burnumu attıktan sonraki 5-10 sn civarı. Normalde akmıyor da burnum. Tıkalı hep. Bu aralar hissediyorum geniz akıntısı yapıyor o da öksürüğe sebep oluyor. Doktor balgam söktürücü mucovit-c diye bir ilaç verdi. 3 haftadır bir işe yaramadı. Şimdiyse öksürükle beraber kusma yapmaya başladı.
Sanırım tekrar bir doktora görünme zamanı geldi fakat bunun için dahiliye mi yoksa kbb mi bakıyor acaba?
Hocam ben her yıl yaşadığım için bu durumu size şöyle anlatmak isterim.
Tanımlamalarınız tarifi direk alerji olarak anlıyorum.
Benim de bu mevsimde başlamadan önce tıkanıklık ve öksürük yaptı ve gece uykumdan uyandırdı.
1 hafta olmadan akıntılar başladı ve sonuç alerji hoşgeldin :D
Sizin gitmeniz gereken doktor güzel bir KBB uzmanı olacaktır.
Karaciğerini güçlendirerek (karahindiba çörekotu gibi) üstesinden gelebilirsin.Uzun yıllar mücadele etmiş biri olarak söylüyorum.Diğerlerinin tamamı kullandıkça etkisini yitiren geçici çözümler.
Konuşmamızdan sonra kbb'den randevu alıp gittim doktora. Boğazda öksürükten kaynaklı reflü oluşmuş. Nefes alamama sebebi de burnum yamukmuş. Düzeltmemiz lazım dedi doktor. :D Öksürük için göğüs hastalıklarına gittim peşine. Akciğer filmi ve kan testi yaptırdı. Devlete gideyim dedim. Hastanede tek bir göğüs hastalıkları doktoru varmış. Saat 13.15'den Akşam 16:47'ye kadar yalnızca sonuç göstermek için sıra bekledim ve doktor viral veya alerjik olabilir dedi. 3-4 ay öksürük bu şekilde gidecekmiş. "Öksürük şurubu" yazdı gönderdi. :D
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim yemin ederim.
Tam bu dönemde yine başladı, arka arkaya bazen 7-8 kere hapşırıyorum sürekli bi kaşıntı vs durumları oluyor, gözde kaşıntı da var tabii. Bende 2 sezondur başladı, ilaç kullanmıyorum bakalım ne olacak.
Normalde de mükemmel kalitede nefes alabilen birisi değilim bu dönemde iyice zorlaşıyor nefes almam
Bu illetin doğal yöntemi budur hocam,vucüdun alerji kısmını karaciğer yönetir.Onun güçlü tutulması ,alkol kafein v.s gibi ürünlerin tüketilmemesi yada en aza indirilmesinin yanısıra bahsettiğim yöntemleri kendiniz araştırıp bulabilirsiniz.Ayrıca kuru iklim,kirli hava v.s dış etkenleri en aza indirmeye zorda olsa gayret edin.Sağlıklı günler.
Günümüzde bu illeti çekmeyen yoktur yediğimiz, içtiğimiz her şey katkılı hormonlu vücutta haliyle biyerde tepki veriyor..
Yıllardır içmediğim kullanmadığım damla hap sprey kalmadı..Hepsi bir yere kadar fayda ediyordu sonra başa sar. Koldan yapılan testte çimen ve samana alerjim çıktı ama çimende hiç birşey olmuyordu polenler mahvediyordu beni. Tüm bunların üzerine burun eti ve kemik eğriliği eklenince ölmeden önce son virajı görüyordum resmen :) :)
3 kere burun eti yakıldı sürekli tekrarladı başa döndük daha sonra kemik eğriliği ve et için ameliyat oldum alerjim %90 kesildi o hapşırık tıksırıktan eser kalmadı.. Tamamen kesildi diyemem ama büyük ölçüde azaldı. Şuan sadece ameliyattan beri renksiz koyu kıvamlı akıntı oluyor onun önüne geçemedi hiçbir doktor.. Uludağ üniversitesinde test yaptırmam gerektiği ve aşısını olmam söylendi ama 5-6 ay sonraya randevu verdikleri için onu da ihmal ettim.. Bakalım bigün umarım aşı olayını hallederim :) Şuan sadece nüksettiği zaman aerius veya zyrtec hap kullanıyorum..
Benzer şeyler abimde de mevcuttu onunkisi de sabah yataktan kalktığı gibi aralıksız hapşırık ve burun akıntısı vardı o da aynı şekilde burun ameliyatından sonra büyük bir oranda düzeldi..
Sizlere tavsiyem uyuduğunuz odayı serin tutun petek soba ne varsa ayarını kısın kapatın.. Oda sıcaklığı yüksek olduğu zaman ortam kuruyor ortamdaki toz tanecikleri havalanıyor uçuşuyor ve combo oluyor. Burun tıkanıklığı içinse 1lt kaynamış suya 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı tuz karıştırıp soğumaya bırakın sabah akşam burnunuza çekin prof. kbb tarifidir kendisi
Merhaba
Yıllardır çekerim sadece burnum değil gözüm vs ful sıkıntı çekiyorum.
Polipler sebebi ile bir kere operasyon geçirdim nefes alamayacak hale gelmiştim.
Zyrtec kesinlikle başarılı bunun dışında;
Sinus Rinse diye burun yıkama aparatı var içinden tuzu da çıkıyor. İstersen 4 ölçek kaliteli tuz 1 ölçek karbonat ile sende kapaklı bir kaba tuz karışımını ayarlayabilirsin.
İçine 2 cc Nasacort burun spreyinden koy. Bu karişimin içine kaynamiş soğumuş ilik su kullan.
Sabah akşam burnunu bunula yıka. En son flixonase ile her burun deliğine iki fıs sprey ve en son bana dua :)
Dışardan eve geldiğinde mutlaka elini yüzünü yıka güzelce.
Çocukluktan beri 2 kere burnumdan ameliyat oldum yine tıkanınca doktora gittim test istedi test için yalan olmasın 1 sene sonrasına randevu verdiler yaptırdım polene alerjim çıkmadı ulan kendimi biliyorum şimdi bile daha güneş tam açmadı polenler uçmuyor diye ilaç içmedim sabah nefes alamıcak konuşamıcak durumdaydım şuan evden yazıyorum :D Hemen ilacı aldım bende ki allerset diye küçük bir hap işede yarıyor bir nebze rahatım şuan ama hiç olmadan içmöeye başlasaydım daha kolay atlatacaktım sağlık olsun.
Damak kaşıntısı yaşayan var mı? Beni uykudan uyandırıyor bazen.
Son günlerde beni Zyrtec kesmemeye başladı, Perşembe günü doktora gideceğim. Yatmadan ilaç alıyorum fakat geceden burnum tıkanıyor komple. Rahat uyuyamıyorum o yüzden. Bakalım ne çıkcak
Hocam senin sorunun baya detaylı olmuş.
Allah acil şifalar versin hepimize inşallah.
Zyrtec bende kullandım bir süre sonra etki etmemeye başladı bende fixdual kullanmaya başladım.
Tavsiyelerini dikkate alacağım hocam :)
Bende bu sene hapa geç kalınca iğnelik oldum maalesef.
Şimdi kendime geldim düzenli hap kullanıyorum..
Vardı geçti şükürler olsun. 2 hafta çektim emcükleyip durdum damağımı, sanırım nazoster sprey geçirdi
Kız arkadaşımın son 1 yıldır dehşet alerjisi var toza vs karşı. 1+1 35m2 bir evde 2 kişi+köpek olunca daha da azıtıyor tabi. Her sabah 8-10 kere hapşurarak uyanmalı gün içinde devam eden illet bir spec yani. Gece uyandığını bilirim bu yüzden. Bu konu ilaç gibi geldi o yüzden. Hap kullanamıyor o yüzden zyrtec'in şurup olanını aldık 2 gün önce, ilk akşamdan fark etti. Çok teşekkür ederim hepinize bu konunun aşağılarda gönülmesine izin vermediğiniz için :)
Bende senelerdir çekiyorum nisan-haziran arasında oluyor şu sıralar yağmurlu havalarfa olduğu için hala başlamadı çok şükür.
kanımda alerji değeri çok yüksek , burun spreyi kullanmıyorum daha çok hapşırıyorum en son fixdual’in etkili olduğunu gözlemledim kendimde
ahahaha bunu cok az kişi yapabiliyor eşim beni uyurken ölüyor bu adam sanmış boğazımı kaşırken çıkarttığım sesten ötürü :D Benim oğlan daha 2 yaşında öğrenmiş bunu kendisi yapıyordu. Sanırım alerjisi olanlar bunu yapaibliyor maalesef cocukk benm genlerden ötürü alerjik olarak doğdu.
Bu ara burnumu kopartıp atasım var kaşıntıdan fırsat bulduğumda bir doktora gideceğim.
:D :D Benim kulağın iç yapısı olarakta sıkıntılı kıvrım vs yok direkt kulak içi gözüküyor bu yüzden saç kıl yün tüy gibi şeylerin kulağıma girip kaşındırması çok kolay oluyor özellikle saçımı kestirdiğim zaman saç teli kaçabiliyor kulağın içine ve o kaşıntıyı çok iyi biliyorum :) :) Hap vs asla işe yaramıyor kulak çubuğunun pamuğunu söküp plastiğiyle kulağımı kaşığıdımda rahatlıyorum sadece..
Aahahahah o sesi anca bu kaşıntıyı çekenler bilir ve yapabilirler :D :D Uykumun arasında kaşındığı için istemsizce o sesi çıkartıp kendi sesime uyandığımı bilirim :D :D Biz ailecek yapabiliyoruz ahahahah.. Çevremde yapabilen çok azdır hatta arkadaşlarım o sesi çıkardığımı duyunca "başladı orangutan" diye dalga geçerler :D :D
Güncelleme yapalım.
Son olarak Fixdual hap ve Risonel burun spreyini kullandığımdan beri şikayetlerim büyük ölçüde azaldı.
Yeni ilaç arayanlara değiştirmek isteyenlere tavsiye ederim.
Sağlıklı günler dilerim..
Beyler son zamanlarda burun akıntısı yada öbür şikayetlerim bitti fakat kulak tıkanıklığı başladı.
Sol kulağımın içinde tıkanıklık hissediyorum. Bunun için doktora gittim temizliğini falan yaptı ve beni gönderdi. Sonrasında şikayetim yine devam etti.
Bende bu durumu iyice araştırmaya başladım. Mevsimsel alerji zamanlarında kulak içerisinde ki Östaki borusu tıkanıyormuş, ondan dolayı böyle şikayetler oluyormuş.
Yarın tekrardan doktora gideceğim. Böyle sorunu olanlar varsa sebebi bundan oluyor.
Bilgi vermek amacı ile yazmak istedim..
Bu sene alerji sezonu da geç kapandı.Normalde Mayıs 15 iş biterdi.
Ancak 1 hafta falan oldu Zyrtec'i bırakalı. Sıkıntı yok. 2024 Mart 15 görüşmek üzere Zyrtec :D