Yeni bahar sezonuyla birlikte bende de senelerdir aynı durum mevcut. Kullanmadığım çok az ilaç kaldı fakat hepsi uyku durumu yapıyor. İş yerinde de olumsuz etkileniyorum. Uyku durumu yan etkisi olmayan başka ilaç var mı bildiğiniz ?
Printable View
Yeni bahar sezonuyla birlikte bende de senelerdir aynı durum mevcut. Kullanmadığım çok az ilaç kaldı fakat hepsi uyku durumu yapıyor. İş yerinde de olumsuz etkileniyorum. Uyku durumu yan etkisi olmayan başka ilaç var mı bildiğiniz ?
Zyrtec alternatif olarak şurup şeklinde başka neler var? Etki etmemeye başladı yavaş yavaş
Abi duyma kaybı zamanla alerjiden mi oldu ? Bizde de olur mu acaba ?
Çoğu uyku yapıyor hocam. Ben Fixdual hap ve Risosenel spreyi kullanıyorum, bana iyi geliyor..
Ben Fixdual hap ve Risosenel spreyi kullanıyorum, bana iyi geliyor..
Zytrec bendede işe yaramadım, Ben Fixdual hap ve Risosenel spreyi kullanıyorum, bana iyi geliyor..
Duyma kaybının sebebini hiç araştırmadım ama 2.2 continuous basınçla günde 50+ hapşırmaktan kaynaklandığını düşünüyorum :D
Arkadaşlar sakın alerji için kortizon yaptırmayın. Delirmeyin. Teyzem 1.5 sene önce kontrole gitti doktor nefes açıcı damla verdi. Ertesi sabah alerji ile uyandı doktor bişey değil kortizonlar çözeriz dedi. Kadının hayatı mahvoldu. 1.5 sene hastanede yattı bağışıklık sistemi çöktü vs en son bayramdan önceki salı toprağa verdik. Alerji için tavsiyem bir homeopat a danışın. Çok yakın arkadaşım bildim bileli mendil taşırdı burun akıntısı yüzünden. Eşi homeopat oldu alerjisini araştırdı ve şu anda öyle bir sorunu kalmadı. Ben çocukluğumdan beri her yaz dış kulak iltihabı olurdum inanılmaz ağrılı. 5 sene kadar önce bana bir kür verdi tek kullanımlık. 5 senedir dış kulak iltihabı olmuyorum. Şaka gibi gelebilir ancak çoğu şeye çözüm buluyor alternatif tıp.
Bende de alerjik rinit var ama öyle hapşırma vs olmuyor. Direkt konkalar şişiyor geniz akıntısı oluyor ve boğazım şişiyor. Sade polen filan değil şampuan deterjan bile dokunuyor.
Spirulina alerjik rinit için gayet iyi bir yan etkisi de yok. Denemekte fayda var.
Alerjik Rinit olan hastalarda geniz eti şişince östaki borusu tıkanıyor. Kulağa sıvı akıyor bu da duyma kaybı yapıyor. Tedavi edilmezse kalıcı sıvı enfeksiyon kaptığında orta kulağa çevirebiliyor. İşitme kaybı olduğu anda acil alerji doktoruna başvurun.
Zyrtec şurup kullanmak gerekiyor, geniz eti varsa onun için doktor burun spreyi yazıyor.
Zyrtecten daha etkili levmont çiğneme tableti var. Tabi doktora danışıp o şekilde kullanmak gerekiyor.
Geniz eti aldırmak çözüm mü bilmiyorum ancak iyi olacağını söylüyor doktorlar
Zyrtec'i akşam almak yerine gün içerisinde alırsan bende uyku yapmıyor. o şekilde dene bence sonraki atakta uykum varken içersem ölü gibi uyutuyor.
alerjim baharda hiç olmayıp Haziran ayında başladı haziran sonu gibi bitti desemde arada aksırmalarım oluyor klimaya yoruyorum.
atak olduğu zamanlarda zyrtec'i 2 günde bir alarak idare ediyorum bir alışım 2 gün idare ediyor bu sene böyle oldu.
atağım ise nefes alamayacak kadar çok aksırık şeklinde vuku buluyor. bu arada alerjimin olduğu zamanlarda eğer şehirdışında bir yere gidersem alerjim olmuyor. Kısacası şehir hayatındaki hava kalitesi bizi bozuyor gibi.
bu arada tedavi yöntemi varsa çok sevinirim çünkü alerjim toz, rutubet gibi şeylerde olduğu gibi bende ağrı kesici, ateş düşürücü, antibiyotik tarzı ilaçlarda da oluyor. hasta oldum mu ilaç almadan düzelmeye çalışıyorum. mrna aşı neyseki problem yaratmadı.
ilaç alınca nefes almamazlık değil göz altlarım gözümü açamayacak kadar şişiyor ama ileriki safhalarda nefese de etki edebilir diye kullanmıyorum
Hocam benim alerjik rinit bu sene aniden başladı 15 mart gibi direk akıntı vs vs hastanelik oldum.
Maalesef Kortizon ile kesebildi doktor.
Bu sene şunu dikkat ettim, bende kulak tıkanıklığı başladı.
Doktor östaki borusu diyor ama genizlerim falan açık dedim, olsun ilaç kullanacaksın ömür boyu artık dedi.
Östaki borusu tıkandı diye hatta baştan kulak temizletmeye gittim tıkalı sandım.
Şimdi bu durumda benim alerji ilerlemiş mi oluyor. Benim ne kullanmam ya da kime gitmem lazım.
Kullandığım ilaçlar Fixdual hap,Risonel burun spreyi onları da her gün değil arada bir hissedersem
Beni alerji yapan şeyi buldum sanırım. Persil sıvı deterjan
Oda olabilir çünkü sürekli bir temizleme ihtiyacı hissediyorum burnumu. Ama çok zorda kaldığımda burnum açık olduğu halde bile bazen tıkanan kulak için burun spreyi sıkmak zorunda kalıyorum.
Gel gelelim bu işin uzmanı bir doktor bulsam hemen gidip nedir ne değildir göstereceğim..
Nasıl buldunuz ?
Bende güncel olarak yazayım alerji tekrardan başladı, sanırım mevsim sonu diye
Ben bir güncel çekeyim. Kız arkadaşım zyrtec kullanamya devam ediyor fakat, eve robot süpürge aldığımızdan beri hayat kalitesi arttı. Tekrar Zyrtec'e başlamış gibi oldu diyebilirim. Evde köpek olduğu için çok tüy oluyordu. Tüy toz hepsini topluyor şu an gün içerisinde çok rahat. Toz tüy vs tetikliyorsa eğer tavsiye ederim, çok pahalı ya da aşırı akıllı bir şeye de gerek yok, ucuzlarıüda çarpa çarpa haritalandırıyor nasıl olsa evi :D
Yaklaşık 2 aydır Xiaominin hava temizleyicisini kullanıyorum, 7-24 çalışıyor
Hem uyku kalitesi acaip arttı, hem de hapşırık sayısı acaip azaldı
Eğer alerjik bünye varsa ve evde evcil hayvan varsa gerçekten şart gibi gözüküyor. Acaip sessiz, kompakt bir alet. Elektrik tüketimi çok çok az
alerji ile geniz eti şişince östaki borusu tıkanıyor. geniz akıntısı doğrudan kulağa gidiyor o da işitme kaybı ve kulak iltihabı yapıyor. o sıvı sürekli kalırsa dışarıdan operasyonla tüp takıyorlar. kulaktaki sıvının antibiyotik ile de tedavisi mümkün olabiliyor. İşitme sorunu varsa kulak burun boğaza görünün mutlaka
Bu model biraz ufak, hava sirkülasyonu daha az olduğu için Pro modelini tercih ettim
15 dkda full modda 65 m2 yeri temizleyebiliyor, negatif iyon özelliği de var
hatırladığım kadarıyla ufak olanda nem ve partikül göstergesi de yoktu
2 ay önce mediamarkt indirimiyle 6 bin liraya almıştım, şaka gibi :D
Hepsiburada.com | Guvenlik
Dün itibariyle tekrar başlamış durumda. Bu sefer sağ kulağımda saçma bir ses veya artık niteleyemediğim bir şekilde başladı. Sonra tüm gün sanki basınç yemiş gibiydi kulaklarım, yüksek rakıma çıkıp, inmiş gibi bir hava bulutu içinde duyuyordum sanki.
Bi doktora gitmem şart oldu artık, level atlayarak devam ediyorum.
önceki gün kalbim duracak kadar çok aksırık oldum. zyrtec içtim. ilaç beni iki gün iyi tutuyor. bugün ise hiç bir problemim yok. nezle mi oluyorum yoksa alerji mi anlayamıyorum çoğu zaman.
Hepsiburada.com | Guvenlik
Şimdi bunu aldım bende. Bakalım gerçekten herkesin övdüğü kadar kaliteleştiriyormuymuş havayı. Alerjik astımım var. Umarım öksürüğü vs keser.
16-17 yaşlarımda başlayan sinuzit daha sonraları kronik sinüzite döndü. O zamanlardan beri sinuzit olmadığım dönemlerde dahi sürekli olarak şeffaf iltihapsız bir akıntı şeklinde geniz akıntısı oluyor. 4-5 senedir dört mevsim alerji hapı kullanıyorum. Bir sürü kbb doktoruna gittim. Ayrı zamanlarda sırasıyla, genizeti, bademcik, deviasyon, konkav ameliyatı oldum. Bu ameliyatların ikisinde sinusler temizlendi ve hala kurtulamadım. Muhtemelen doğuştan bir sıkıntı var :D .
En son başka bir yöntem ararken çörekotu yağından bahsedenleri gördüm, umudum olmasa da denedim. 4 aydır günde 2 tane çörek otu yağı kapsülü kullanıyorum ve alerjik reaksiyonlar ve geniz akıntısı ciddi anlamda azaldı, alerji hapınıda bıraktım. Sinüzit içinde Sinupret adında bitkisel bir ilaç kullanıyorum. Kronik sinüzit olanlar bilir hafif bir baş ağrısı oldu mu ilerlemeden Sinupret'e başlıyorum, genellikle bir kaç günde geçiyor. İkiside tamamen bu hastalıktan kurtuldum, bittim yöntemler olmasa bile hayat kalitemi arttırdıkları kesin. İlaç olmadıkları için ikisinide tavsiye ederim. Alerjisi olan kişiler çöreotu yağını denerse mutlaka yararını görür diye düşünüyorum. Alerji hapı ile birlikte kullananlar daha iyi sonuç alıyor sanırım.
Hava kalite cihazını merak ediyorum fakat denemedim. Arabada polen filtresinide kısa aralıklarla değişmek lazım.
Sanıyorum bende de öyle başlıyor sonra hapı kullanınca geçiyor. Doktora çıktım bir şey yok hayat boyu hap kullanacaksın dedi. Modumu düşürdü benim. Ekim başı itibariyle alerjim azaldı hapı bıraktım burun spreyimi bıraktım bakalım ne kadar devam edeceğiz buna..
Keşke bunun bir çözümü olsa, normalde bu mevsim bitmesi lazım, sizde neden başladı anlamadım hocam..
Onu bende anlamıyorum zor bir durum. Acaba diyorum nezle mi alerji mi saçma sapan bir şey içerisinde kalıyor insan..
O yağı bende duydum ama uygulama şekli nasıl bilmiyorum. Hap şeklinde mi satılıyor hocam ?