Sefa_vts Nickli Üyeden Alıntı
Çok kişisel bir soru, ancak herkesin hayattaki gelecek kaygısını gün yüzüne çıkartan, her yoruma neredeyse ''Ekonomik durumunuz iyiyse'' dedirten bir soru olmuş. İnsanın gündelik hayatında en fazla meşgul olduğu ne var ise, ister istemez ilk olarak ağzından, klavyesinden de o cümleler çıkar. Nitekim öyle de olmuş.
Anne ve Baba çalışıyorsa başka, Anne veya babadan bir tanesi çalışıyorsa durum çok başka oluyor.
Anneanne işin giriyor ya da Babaanne. Bu iyi ve en güzel olan ihtimaller söz konusu değilse yardımcı abla, bakıcı. Bir dönem idare ederiz okula başlar diyorsunuz, 2-3 Yaş aralığında kreşe başlıyor, sonrası ***** 2 gün hasta 3 gün evde ya da tam tersi oluyor. Hem okul hem bakıcı masrafı çıkartıyorsunuz kendinize. ''Başlarım böyle masrafa birimiz çalışmasa daha az para harcarız'' dediğimiz günler geliyor.
Sonra durup düşünüyorsunuz, bu kadar zor ve detaylı olmaması lazım bu çocuk işi, eskiden de böyle miydi ? Fırsat eşitliği vardı, devlet okullarında okuduk büyüdük ancak artık durum öyle değil. En iyi eğitimi verdim mi diye dönüp geriye baktığımda sorasınız geliyor. Elimden geleni yaptım mı ? Bu sorgulara girmemek en doğrusu. Benim için ilk ve son, Allah herkesin çocuğuna sağlıklı huzurlu ömürler versin. Ben de çok isterim kardeşi olsun diye, ancak yukarıda biri de bahsetmiş ''Sen dost edinmeye bak, düşmanı annen de doğurur'' derdi dedem. Bu bahaneye sığınıp savunacağım ilerde kendimi :)
Özetle, verdiği duygu haz inanılmaz ancak gelecek kaygısı olan bir toplumda 1. çocuktan fazlası, bilemiyorum o kişi ben değilim.