KÖROÐLU Nickli Üyeden Alýntý
Mesele sadece iþ durumu deðil ki ? Bir varlýk senin sebep olduðun için gelecek dünyaya, maddiyadýný saðlarsýn ama o çocuða istediði beklediði huzuru mutluluðu veremiyorsan ?
Çok þükür maddi kýsýmda bir derdim yok, kýzým bir þey istediðinde eksik etmiyorum.
Ama 10 aylýkken boþandýk, annesi (kötülemek için yazmýyorum ama gerçek bu) benimle çözemediði ne varsa çocuðun üzerine yýkýp geçen, çocukta nasýl etki býrakýr düþünmeyen bir insan çýktý.
3 yýldýr ben kýzýmý icra zoru ile görüyorum, ayýn 1. ve 3. haftasý cumarteri 9 dan pazar 18 e kadar benimle sadece. Bu sadece bana deðil o çocuða da eziyet.
Hadi ben diyorum bi kumar oynadým yanlýþ eþ seçim yaptým cezasýný çekerim. Çocuðun bu durumda ne suçu var ?
Her hafta giderken ikimizin de göz yaþlarý sel oluyor, baba gitmek istemiyorum diyor. Ýstemeye istemeye o dýþýna aðlýyor sen içine aðlýyorsun yalvar yakar arabaya bindirip götürüm adli destek ve maðdur hizmetlerinde imza atýp teslim ediyorsun. Ne gerek var bunlara ? Kýzým için yapmayacaðým hiçbir þey yok. Bu yaptýklarýmý da eziyet vs görmüyorum. Sadece o ufacýk kalbi bu kadar kirli bir tabloya maruz kalmayý hak etmiyor. Ama süreç tek taraflý deðil maalesef.
Evlilik kurumu yýkýlýyor artýk, hadi sevdik evlendik çocuk yaptýk ee sonra %50 si biten bir kurum oldu, olan çocuklara oluyor.
2. defa evlendim, þükür güzel de yürüyen bir evlilik hayatým var. Ama 2. çocuk ASLA düþünmüyorum. Ya aynýlarýný yaþarsak ?
Çevremde var 2 farklý eþten 2 farklý çocuðu olan bir arkadaþým çok zorluk çekiyor. Umursamaz tiplerden olsak 3-4 tane yaparýz salarýz sokaða ne hali varsa görür.
Bir akrabam ilk eþinden 3 çocuk yaptý 1 tane de evliyken baþkasýndan yaptý, ilkini boþadý diðerini aldý.
Ýlk eþten olan çocuklarýn ikisini yatýlý okula yerleþtirdi ( Anne maddi durum kötü asgari ücretle ancak çalýþýyor, baba sorumsuz) o çocuklar kayýp bireyler olarak yetiþiyor bu toplumda.
Anne yok baba yok ilgi yok alaka yok. RÜzgar nereden eserse oraya gidecekler maalesef.
Bu iþin doðrusu yok kýsacasý. Ama aþktan gözü kör olup hadi çocuk yapalým, ay 1. si büyüdü kardeþi olmasý lazým 2. yi yapalým modunda çok insan var toplumda.