Ormanci Nickli Üyeden Alýntý
Çünkü millet olarak her halta maydanoz olmaya meraklýyýz ki, özellikle büyükler... Zaten bugüne kadar hep "etraf ne der, komþu ne der, bilmemkim ne der" diye yaþamýþlar, baþkalarýnýn zevklerine tercihlerine göre davranmýþlar, hala ayný salaklýða da devam etmeye çalýþýyorlar. Sorun tamamen bundan kaynaklý.
Ya adamlar araba alamýyor araba... Renonun parçasý bol, bilmemneyin parçasý bol, kolay satýlýr bilmemne diye "baþkasýna göre" araba alýyor, mal alýyor adam. Yahu sen zevkine göre git alsana hasta mýsýn? Yok...
Koltuðuna kýlýf takýyor, senden sonraki sýfýr koltuða binsin diye... E sen niye kýlýfla biniyorsun aga? Keyfine göre binsene takýlsana? Kýlýfa bir þey olur da satamam diye düþünüyor adam. Hep bu kafalarýn ürünü davranýþlar.
Aynen dediðin gibi, niyet yok diyorsun, neden, olmuyor mu, sýkýntý mý var?
Ya arkadaþýn ikiz çocuklarý oldu, ayyyyy tüp bebek mi diye sordular... Ananýn þeyi... Kýz sinirlendi, her ikiz tüp bebek mi demek, mal mýsýnýz siz diye... Sonra da karþýdaki mallar bozuldu, ay lohusa heralde, bulaþmayalým modunda :D
Ve tüp bebek deðil yani ailede ikizler var gerçekten de..
Kaldý ki sanane amk? Tüp veya deðil, SANANE... Böyle at þeyi bi millet olamaz ya :D
Eþimde de tüp kanallarý mý ne týkalýydý, ama doðurganlýkta sýkýntý yok, doktor dedi ki direkt tüp tedavisi yapalým boþa uðraþmayýn...
Anam bizimkinin bi morali bozuldu, bi yýkýldý, iþte ben kýsýr mýyým, bana böyle böyle diyecekler, böyle böyle olacak...
Lan kýzým dedim hasta mýsýn, olmazsa olmaz, milletten sanane veya millete ne, baþkasýna mý yapýyoruz çocuðu, kimse bi halt diyemez, kim diyecekmiþ alnýný karýþlarým dedim ama baþta kendi ailesi konuþacaktý tabi, onun derdi ondandý...
Neyse sonra doktor efsane bi adamdý, baya moralini düzeltti, sende sýkýntý yok ki, %100 olacak, yol týkalý sadece dedi :) Öyle altýndan kalktýk.
Dayým, yengemi yýllar önce kaybetti, kadýncaðýz kalp hastasýydý ve acayip bir doktor-ameliyat fobisi varmýþ. Çok da çocuk istiyorlardý, doktor demiþ ki, sakýn hamile kalayým deme, kalbin kaldýrmaz, anýnda gidersin, ve ameliyat olmazsan da gideceksin demiþ. Hiç bir þekilde kabul etmemiþ. Dayým boþamakla tehdit etmiþ, aðlamýþ, sýzlamýþ, öleceksin bana bunu niye yapýyorsun diye, hiç bir yöntem iþe yaramamýþ. Tabi bunu anneannem ve dedeme söylemiyorlar, vefatýndan sonra anlatýyor dayým..
O süreçte ne darlamalar, ne darlamalar... Dedem anneannem deli gibi "çocuk, çocuk, niye çocuk yok, niye, hadi oðlum, kýzým?" falan diye konuþurken bir de bunu mu söyleyip akþama kadar çenelerini çekecektim demiþti dayým.
Hadi bunlar aile içi konuþmalar falan.
Önceki mesajda da dediðim gibi bir de böyle dýþarýdan tiplemeler gelip gelip ahkam kesip konuþmuyor mu, ifrit oluyorum.
Araba mevzularýndan biliyoruz hepimiz aslýnda.
Bi araba alýrsýn, tipin biri gelir "ama bu çoh yahýyo di mi" der.. Yooo? :)
Barçasý da bulunmuyomuþ di mi? Yoooo?
Ya son mevzuyu biliyor musunuz, ünal turan denen tipleme kaza yaptý ya, insta'da falan yorumlara bakýn efsane. Pirelli lastik çok kötüymüþ, yüksek sürat yapmaya korkar olmuþlar. Ahahahahah :D
Böyle de fikirsiz, fütursuz, lafýna itimat edilmeyecek adamlarýn laflarýyla hareket eden, gerçek kullanýcý fikri olmadan davranan ve sanki öyle olup olmadýðýný gerçekten biliyormuþçasýna konuþan primatlar topluluðu :)
Gerçekten inanýlmaz :)