Dedikleri seneler halen geçerli. Kaynak olarak bu siteyi inceleyebilirsiniz. Bu tüketim miktarı ile 40 yıl yetecek kadar petrol ve sıvı yakıt kaynağı var Dünyada. Bunu bir birey olarak değil, bir zamanlar Dünya'daki tüm fosil yakıtların dersini görmüş biri olarak söylüyorum.
Kaldı ki, tüm dünya CO2 azaltımkı ile ilgili ekstra vergi getiriyor, regulasyon yayınlıyor 2026 sonrası halen fosil yakıt kullanıyor olursanız size şu kadar ekstra vergi ya da ürününü almam diyor. Saygı duymak lazım bugün için değil gelecek nesiller için.
Yukarıda @
BARR belirtmiş, bugün için elektrik üretim kaynakları sayılan şekilde görünebilir. Ancak bunun sebebi kaynak bağımlı ülkeler ;
- Kömür : Çin ve Hindistan'da tamamen enerji kaynağı olarak kullanılıyor. Adamların her tarafı maden, hatta Çin'in kuzeyindeki bölgede yüzeyden iş makineleri ile çıkartılıyor kömürler. E bu kadar zahmetsiz kolayken gidip kimse çevreci olmaya çalışmıyor. Ancak bunların yaptırımlarının olacağı, ne kadar süreceği vs hepsi kanunlaştırıldı. Sincan pamuğundaki olay gibi düşünebilirsiniz, şu an kimse sincan pamuğundan ürün yapmıyor uluslar arası pazarda.
Neyse, velhasıl kelam bu gibi doğal kaynaklar ne kadar kaldı vs takip etmek isterseniz aşağıdaki linkten ;
- Temiz su kaynağı
- Doğal yakıtlar ( Energy başlığı altında, bugün itibariyle 14.678 Gün Petrolün bitmesine, 147.791 Gün Kömürün bitmesine kaldı).
- Dünya popülasyonunu görebilirsiniz.
Worldometer - real time world statistics