Bugün internette çeşitli sitelerde okuduğum Togg un kilometre başına harcadığı enerji 1,35 lira olarak gerçekleşecekmiş .. bilmiyorum eğer doğruysa bu veri bana fazla geldi ..
Bugün internette çeşitli sitelerde okuduğum Togg un kilometre başına harcadığı enerji 1,35 lira olarak gerçekleşecekmiş .. bilmiyorum eğer doğruysa bu veri bana fazla geldi ..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Tabi bu hesap fabrika verisi menzili yapabilirse.
WLTP değerini “benim” diyen elektrikli araçla kimse yakalayamaz![]()
Tüm elektrikli araçlar için durum böyle. Ortalama 300-400 km için 500-600 tl elektrik dolum ücreti. Bana pek ekonomik gelmiyor. Şarj etmek için beklemek, gideceğin yolda şarjın yetip yetmeyeceği(benzin-dizel de olsa da bu durum yakıt istasyonu çokluğu bakımından sorun teşkil etmiyor ) , gibi durumlar bana çok hitap etmiyor.
Hesap buysa bazı dizel benzinli lpg li araçlarla ya kafa kafaya yada daha fazla yakıyor .. misal tahminim 1.6 lpg li corolla çok daha az yakıyor ..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Ev elektriği ile 0,60-0,65 tl arası yakıyor diye hesapladım.
Şehir içi 1.6 bmw lpg kış ayları 1.18 tl yakıyorum. Yani bana avantajlı gelmedi. Ancak elektriği kaçak yaparsan avantajlı olurbizim millet bununda bi açığını bulur korkmayın
![]()
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Herkes ev diyorda villa malikanede kaç kişi yaşıyor mahalle de yada sitelerde apartman dairelerinde yaşayanlar nasıl evden şarj etsin evden kablomu sarkıtacak sokağa otoparka falan en başta site yönetimleri buna izin vermez sanmam mahalle site gibi yerlerde tehlike oluşturur çoluk çocuğu var yaşlısı var hadi hepsini geçtim sen kabloyu salarsın aşağı gider uyursun arabam şarj oluyor dersin adamın teki sen uyurken çıkartır kabloyu kendi aracını şarj edebilir)
Togg özelinde değil, genel olarak elektrikli araç artık saçmalık oldu Türkiye de. Daha yaygınlaşamadan içine ettiler. Mecbur tavanı güneş paneli olan araç seçeceğiz antalyalılar olarak![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Bizde 2 adet elektrikli araç var. Biri Tesla diğeri XC40. Evden şarj edildiğinde dizele göre neredeyse 3 te 1 i fiyatına geliyor gayet mantıklı. Ama evde yada iş yerinde şarj imkanı yoksa dışarıda ki istasyonlarda şarj edilecekse bir espirisi kalmıyor bence.
ev elektriği ile şarj edilmedikçe , dışarıdan istasyonlardan doldurmak kesinlikle pahalı
herkes müstakilde yaşamıyor malesef
ama apartman otoparkında da çözüm bulunabilir , özellikle kapalı otoparkı olan yeni inşaatlarda araç park yerleri daireye numaralandırılıp oraya daireden hat tesis edilebilir , kilitli bir muhafaza ile sadece kendi kullanımınız sağlanabilir
şu sıralar yeni yapılan binalarda bu uygulamalar yapılmaya başlandı
mevcut kapalı aprtman altı otoparklarda iş sonradan da az önce bahsettiğim gibi çözülebilir
açık otoparklı apartmanlarda da benzer çözüm mümkün
ama yolun kenarına park etmek durumunda olanların işi zor , onların elektrikli araç kullanım konusu şarj maliyeti sebebiyle pahalı olacaktır
işyerlerlerinde de benzer bir çözüm bulunabilir , o da şarj maliyetini ciddi orandan düşürür ama evinize göre çözümü biraz daha zor işyeri konusunun (işyeri sizin değilse , çalışansanız)
togg ortalama tüketim 16kw civarında diye okudum biryerlerde , pil kapasitesini buna bölerseniz teorik menzil çıkıyor kabaca ama tutturmak mesele
elektrikliyi kullanma tarzı farklı olmalı , bu başka bir konu , standart araç teknolojisindeki alşkanlıklarla olmaz
14-16 civarı tüketim de esasen "tutumlu" diyebileceğimiz sınıfa giriyor
bu değerler de yavaş yavaş lügatımıza girecek![]()
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
evde şarj edilmedikten sonra kesinlikle elektrikliler pahalıya geliyor. Biz şirkette yavaş yavaş elektriklilere geçmeye başladık. bizim fabrikanın çatı komple panel olduğu için şarj etmek ücretsiz oluyor bizim için ama diğer türlü yol üzerinden falan şarj etmek hiç ekonomik değil.
Elektrikli arabası olan ailenin bir tane normal yakıtlı aracı olmak ZORUNDA. Elektrikliden sadece şehir içi aracı olur teknoloji iyice gelişine kadar. Ev yada iş yerinde şarj imkanı olmayan da almasın bir zahmet.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
C sınıfı SUV'lerden o beygirlerde hangisi 1 lira yakıyor şu an ? Evde şarj edilirse maliyet daha da düşüyormuş. Şehir içi günlük a'dan b'ye gitmek için mantıklı bir araç gibi görünüyor. Kurcalamak istiyorum bir an önce açıkcası.
C suv da lpg li araçlar bence az yakar gibime geliyor.. şarj istasyonu da şart neden şart eve yada işyerinden şarj edilecekse araç düzenli ev iş yada şehir içi yakın mesafe dışına çıkılmaz ..yani belli güzergahtan dışarı çıkamazsınız çıktığınız an gene şarj istasyonuna mecbursunuz uzun yola çıktığınız da misal benzinli dizel den farkı kalmıyor hatta dediğim gibi bazı dizel lpg li araçlar az bile yakabilir .. yanlış anlaşılmasın çok sıcak baksamda elektrikli araçlara ben uzun yolda dizel benzinli lpg li araçlarla aynı yakacaksam üstüne sık sık durup 30 dakka 45 dakka şarj olmasını bekliyceksem benim için çok esprisi yok çünkü İstanbul’da ben arabaları bile artık trafik park yeri yüzünden çıkarmıyorum gittim bu yüzden indirimli abonman kart çıkarttım kafam kulağım rahat geçen Beşiktaş’a gittim 3 gün arabayla günlük 60 tl otopark ücreti ödedim… Arabayı sürmekten en çok uzunuyolda keyif alıyorum ..
Evden doldurunca ucuz tamamda ev tesisati ile (amper kapasite) ne kadar doldurabileceksiniz bir gecede? Zoe bile 220v ev elektrigi ile 32 saatte fulluyor. Oyle her gece takayim full olsun yarin isim cikarsa 150 gider 150 gelirim zor bana gore.
Hem şöyle bir gercek var elektrikli araclar uzun yolda sehir icindeki surusten daha fazla tuketim sergiliyor, heleki otoban kullaniminda cok daha fazla.
Bana gore su anda mustakil ev olup wallcharger kurdurup ancak tesla model 3 alinir (600km menzil) tabiki evde bir tanede yakitli arac olmak sarti ile.
e60 535d & THE A45 AMG
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)