User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
24 sonuçtan 20 ile 24 arası

Konu: Digitürk yerine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=DOHC;8770978]Diseqc ile ilgili olarak, tek hattan gelen sinyali çoğaltıyorsan, aynı anda 2-3 TV çalışmayabiliyor paketlerin çalışması nedenli.[QUOTE]
    paket dedigin transponder frekansi mi?

Örneğin TV 1'in seyrettiği kanalı aynı anda TV 2 seyredemiyor. Hatta tek kanal olarak değil, o pakette gelen tüm kanallar diye yorumlamak lazım.
    detaya girip kafa karistirmayayim: switch'in anten girisleri ve STB cikislari var. switch anten girislerinden gelen TUM SINYAL BANDINI alir, kendisine bagli STB'lar bandin HANGI FREKANSINI secerse ona gonderir. bu sayede merkezi anten kullanan apartmanin her dairesi birbirinden bagimsiz istedigi kanali seyredebilir.

(bahsettigin problem switch'ten daha basit bir elektronik sistem icin gecerli olabilir, boyle basit aletler vardi diye hatirliyorum. bir TV hangi frekansi secmisse alet sadece o frekans sinyalini cokluyor. diger TV'ler sadece secili frekanstaki kanallari gosteriyor. TV'lerden biri baska frekans secerse diger tum TV'ler mecbur kanal degistiriyor.)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diseqc ile ilgili olarak, tek hattan gelen sinyali çoğaltıyorsan, aynı anda 2-3 TV çalışmayabiliyor paketlerin çalışması nedenli.

Örneğin TV 1'in seyrettiği kanalı aynı anda TV 2 seyredemiyor. Hatta tek kanal olarak değil, o pakette gelen tüm kanallar diye yorumlamak lazım.
    detaya girip kafa karistirmayayim: switch'in anten girisleri ve STB cikislari var. switch anten girislerinden gelen TUM SINYAL BANDINI alir, kendisine bagli STB'lar bandin HANGI FREKANSINI secerse ona gonderir. bu sayede merkezi anten kullanan apartmanin her dairesi birbirinden bagimsiz istedigi kanali seyredebilir.

(bahsettigin problem switch'ten daha basit bir elektronik sistem icin gecerli olabilir, boyle basit aletler vardi diye hatirliyorum. bir TV hangi frekansi secmisse alet sadece o frekans sinyalini cokluyor. diger TV'ler sadece secili frekanstaki kanallari gosteriyor. TV'lerden biri baska frekans secerse diger tum TV'ler mecbur kanal degistiriyor.)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Çok teknik bilgim yok fakat bizim evde her daireye 2 hat çekmişler uydudan. Biri salona diğeri ise 3 oda ve mutfağa gidiyor.
    3 oda ve mutfağa giden hat üzerinde mesela bir TV Fox seyrediyorsa diğer TV'ler Fox kanalını izleyemiyor. Hatta sadece fox kanalını değil, Fox kanalına ait frekanstaki diğer kanalları da izleyemiyor. Ama, atıyorum, bir TV'de Fox varken öteki TV'de TRT 1 açılabiliyor.
    Okumadan imzalamam.....

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benıde bugun gene aradılar eski fiyatta devam edelim dediler ok dedim.

maçlarda ciddi problem yaşıyorum iptvde falan
    45 saniye falan geç geliyor.
    ben beşiktaş oturuyorum bütün millet gooll diye bağırıyor benim ip tvde daha gol olmamış

heyecan sıfırlanıyor

bende kabul ettim şimdilik
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teknik bilgim yok fakat bizim evde her daireye 2 hat çekmişler uydudan. Biri salona diğeri ise 3 oda ve mutfağa gidiyor.
    cekilen 1. hat salona gelmis, sorunsuz. 2. hat ise TV/STB'lardan birine girip cikarak diger odaya devam ediyordur. 3 oda + mutfakta 4 tane STB (veya TV icinde tuner) olmali. bu 4 STB bagimsiz CALISMIYOR.

3 oda ve mutfağa giden hat üzerinde mesela bir TV Fox seyrediyorsa diğer TV'ler Fox kanalını izleyemiyor. Hatta sadece fox kanalını değil, Fox kanalına ait frekanstaki diğer kanalları da izleyemiyor. Ama, atıyorum, bir TV'de Fox varken öteki TV'de TRT 1 açılabiliyor.
    merkezi sistemdeki switch uzerinde buyuk ihtimal cascade portu vardir (uyducuya kaskat dersen anlamasi lazim). sorununu cozmek istersen uyducudan sunlari isteyebilirsin;
    1. apartmandaki switch'i incelesin, cascade portu var mi, kontrol etsin.
    2. cascade varsa onunla calisacak, en az 5 cikisi olan bir DiSEqC switch temin etsin (yazdiklarina gore evde 5 TV var?).
    3. daireye gelen kablolardan birini kullanarak, yeni switch'i merkez switch'e baglasin.
    4. evin koaksiyel kablolamasini kucuk switch'e gore duzenlesin. tum TV'leriniz kucuk switch'ten yayin sinyali almali.

boylece her TV bagimsiz & sorunsuz sekilde kanal degistirebilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler