Eski model'de otomatiğe girme, her türlü giriyor![]()
Manuel, kara düzen, üstelik convertible Astra
Just a moment...
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Aşağıda linklerini ve bilgilerini paylaşacağım araçlar yalnızca görsel ve temizlik bakımından hoşuma giden araçlardır. Fiyatları ile ilgili bir yorumum yoktur..
1) 2004 BMW 545i Standart - 25.046 KM
Just a moment...
Bu kasa bana hep Aşk-ı Memnu, Binbir Gece tarzı 2000'li yıllar ortaları dizilerini hatırlatıyor. E60 için M pakettense direkt olarak bu görünüm çok daha hoşuma gidiyor. Araç km ve motor olarak müzelik bir araç, çok param olsa mutlaka garajımda yer alırdı..
2) 1993 Renault Broadway Orta Kasa - 49.000 KM
Just a moment...
Eski plaka, sarı fontlu eski Renault bayi/servis plakalığı, arka çeki demirindeki nazar boncuğu, aracın duruşu vs. ilanı görür görmez inanılmaz duygular yaşadım. Sanki 32 sene önce babası elinden tutmuş ve Renault bayisine araç almaya/bakmaya giden bir çocuğun heyecanını bizzat yaşadım desem abartmış olmam. Seveni sevmeyeni farketmeksizin Türk halkı olarak büyük bir kesimin tabanvaydan dört tekere geçişinin ilk durağı. Benzetme yapacak olursak Türkiye'de tekerin icadı.. Maşallah.
3) Honda Civic 1.6 VTEC ES Beyaz renk - 108.000 KM
Just a moment...
Bu kasanın beyaz hariç tüm renklerine bindim. Beyaz rengine olan sevdam forumda seneler önce paylaşılmış profesyonele yakın çekimli fotoğraflarıyla bir aracı görmemle başladı. O zamanlar bile en temiz beyaz harici renk 30 lira ediyorsa beyazlara 34-35 lira istiyorlardı hep de böyle devam etti. Çok istedim ama bir türlü alamadım. Her niyetlenmem "o paraya FD6 alırım" ile son bulsa da arada bir ilanlara girer böyle ilk sahibinden beyaz düşük km araçları bulur iç geçiririm..
4) Opel Astra F Kasa 1.6 GLS - 75.000 KM
Just a moment...
Belki daha evvel de bu F kasalardan favori paylaşmışımdır. Sebebi çocukluğumun bunların içinde geçmesi sanırım. Doğan SLX'lerden klimalı "Avrupa arabası" tabir edilen araçlara geçişte bizim için ilk duraktı. Bu araç da hem orijinalliğiyle, hem detaylarıyla beni mest etti. Bir not eklemek isterim, yıllarca ECOTEC motorlar için "yağ yakıyor, sürekli hararet yapıyor" diyerek kötüleme kampanyaları yapılsa da 100 HP'ye göre akıl almaz bir güce sahip. Eski Alman derken yalnızca Mercedesleri değil eski Opelleri de koruyalım, kollayalım..
5) Tofaş Doğan SLX - 28.000 KM
Just a moment...
"O Duruş..." dedikleri tabir bu aracı anlatıyor. Daha düşük kilometre olanları da elbet memlekette vardır ama ilan bakarken araçla birlikte fotoğrafları da benim için önem arz ediyor. Tüm Türk halkı olarak fiyatıyla ilgili hoş olmayan görüşler belirtsek de büyük bir çoğunluğumuzun rüya garajında yer vereceği bir araç bence..
6) BMW 525d xDrive Executive M Sport - 29.612 KM
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...42995625/detay
525d'ler benim içimde hep bir ukde olarak kaldı. Bugüne kadar çok sayıda araç kullandım ancak mantığım her zaman tutkularımın önüne geçti. 2020 yılında tam düzgün örneklerinden birine niyetlenecekken "fazla güçten şasi rijit kalamıyor ayrılıyor, 4 çeker kutusu sorun yaratıyor, dizel devri bitti sorun açmaya başlarsa önünü alamazsın" gibi ibarelerden ötürü rotayı yine 520i'ye çevirmiştim. Bugün artık herhangi bir koşulda dizel araç almayı kabul etmeyecek görüşlere sahip olsam da uzaktan sevmek de sevdaya dahil..
7) 1995 Renault Fairway - 186.000 KM
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...1370404/detay/
Bu galeri Broadway ve Fairway modellerinde gerçekten çok temiz araçları yakalıyor, Urfa'nın geri kalanı gibi. Mutlaka bilenler o bölgede yaşamış olanlar vardır, Urfa yollarında şehir merkezi, köy yolları farketmeksizin inanılmaz bir beyaz Renault 9 popülasyonu var. Bir tabir vardır Urfa'da kahvehanenin birinde "Broadway satıyorum" diyerek anahtarı havaya atsanız yere düşmeden araç satılır diye, kesinlikle gidip gördükten sonra doğru olduğuna kanaat getirdim. Bu araç özelinde limon sarısı farlar, sarı sis eklentileri, 1995 sonrası olması sebebiyle Flash S farlı ve jantlı olması görsel olarak hoşuma gittiği için paylaştım. İlanın 10.fotoğrafında görünen "34COF.." plakalı araç da aynı galerinin ara ara ilana girip çıkıyor. 77 binde tek parça boyalı numune bir araç![]()
Volvo C70 ler de çok güzel örnek olması adına bir ilan bıraktım.
Just a moment...
alıntılamaya unutmusum üst post ilan .
Just a moment...
Lancer
Just a moment...
Civic si ama fa5 kasa
Just a moment...
Cla wagon
Just a moment...
530
Just a moment...
C200
Just a moment...
reis sen bu postta şimdi ihaleden sahibindene düşen aracın hollandadaki satılıkken ilanını mı buldun
bunun bi üstü aracı fabrikada birleştiren ustanın rüyasına girmek , inceptionmısın la sen
1.8 GTI o araç. 180 hp de değil 91 yılında nasıl atmosferikten 185 beygir alınıyormuş kim almışmantık biraz yahu. 130 küsür beygir o araç. Yanlış yazmışlar ruhsata bunlarda 180 küsür beygir sanmış.
İnsan binerken farketmez mi 130 mu 185 mi ? Hiç mi anlamaz insan arada kayıp 60 beygir var
nsan
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
tofaş almayı düşünüyorum.
Just a moment...
tofaş > ae86
Mustafa Kemal ATATÜRK
Bu arada forum bir yerde patladı sanırım. Şu anda bu konuda 294 konuk, 2 üye var. İnşallah daha da canlanır forumumuz.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Zevk meselesidir elbet; tamam egzoz da arkada ama cabrio ve dizeli kafada yan yana getiremiyorum ben![]()
90'lı yıllar ve japonları küçümseme 1.6 atmosferik motordan 197 hp güç aldıkları zamanlar hayvani işler yapmışlar.
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)