User Tag List

Sayfa 23/26 İlkİlk ... 132122232425 ... SonSon
476 sonuçtan 419 ile 437 arası

Konu: İstanbul Park Tahliye Kararı

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    f1 gelemeyincedeki rahatlık bu yuzdenmiş demekki yanıcak bi teminat yok

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunlar yüzünden çok masrafa giriyorum, yakıyorum püromu bir bakıyorum hergün yepyeni fantastik ütopik değişik maceralar Şakşakçıları vardı , el ele yürüyen devletin federasyonu yönetenler vardı, kuyruğundan ayrılmayan gençler vardı…. Vardı da vardı… Ulan sahte evrakla devletin koskoca bakanlığının vakıflar gmlüğünü dolandıran, TFF den karga tulumba kovulan ( Instagram) birine pisti aldı diye menfaat için yapmadık yalakalık bırakmadılar…
    Hakaten deveyi seven kıymet görüyor develer arasında…
    Develer alınabilir

İhale başladığında ben bu holdingi kısa bir araştırmıştım ne olacağı aşağı yukarı belliydi. Fonfoncu Fatih Altaylı'nın desteğini görünce tamam dedim.
    Hayır onuda geçtim ihale şartnamesinde 1 ay içinde F1 ile anlaşma imzalanacaktı onu da kimse sormadı.
    Normalde Vural Ak akp'ye yandaş olmasıyla itham ediliyordu. Gol chp'den geldi. Bu çıkar ilişkilerin partisi purtisi olmaz zaten.

Ben hep Vural Ak'ta kalmasını istiyordum ta ki rayiç bedel meselesini ortaya atana kadar.
    Rayiç bedelle bize kiralanması lazım gibi bir saçmalık olamaz. 13 sene geçmiş ilk sözleşmenin üzerinden.
    Girersin ihaleye 250 verdilerse sende 251 verirsin alırsın. Rayiç bedel ne ya. Pistin bir kira değeri var sonuçta bu belediyenin rayiciyle ölçülemez.
    Intercity'nin mevcut ihale şartlarıyla istekli olarak ihalede bulunması gerekiyordu. Artırmasına gerek yoktu. Bu ticari bir hataydı bence. Daha önceden ihaleyi Intercity kazanmamıştı zaten. İkinci istekli olarak kendilerine teklif sunulmuştu.
    Şimdi ihale iptal edilse bile(ki sümen altı ederler yine) ikinci istekli yok.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olay aslında efsane büyük bir olay ama nedense üstü örtülüp kapanıp gidecek gibime geliyor.
    Net sayı 12 olmakla beraber yıllarca kurdukları tezgahla 100 lerce bebeğin ölümüne sebep olanları koskkoca medya da 2-3 kurum yayınladı.

Ana akım medya da haber dahi yapılmadı. Böyle büyük bir sağlık skandalı varken açıkçası f1 in sahte kefaleti, sözleşmenin apaçık maddesine uyulmaması falan gibi durumlar biraz devede kulak gibi kalıyor.

İnanılmaz şeyler yaşanıyor ve kimsenin sesi çıkmıyor, çıkamıyor (Kendimi de dahil ediyorum buna)

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gotham city için olağan şeyler bunlar arkadaşlar. gülüp geçelim

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

tr.motorsport.com ihaleyi yeni firma alinca sanki kendileri almis gibi coskulu sutunlarla bam bam haberleri paylasiyorlardi ? acaba bunu neden gormezden geliyorlar ?
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tr.motorsport.com ihaleyi yeni firma alinca sanki kendileri almis gibi coskulu sutunlarla bam bam haberleri paylasiyorlardi ? acaba bunu neden gormezden geliyorlar ?
    perperik'te biraz ilginç bir tip onun etkisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesadüfen şöyle de bir yazı buldum,

Bir yolsuzluğun anatomisi

kaynak kimdir nedir bilemem ama içerik hiç yabancı gelmedi.

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tesadüfen şöyle de bir yazı buldum,

Bir yolsuzluğun anatomisi

kaynak kimdir nedir bilemem ama içerik hiç yabancı gelmedi.
    Yazı uzun olduğu için tamamını okuyamayanlar için özetini GPT'ye yazdırdım.

Yazı, İstanbul'daki Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park pistinin yapım sürecindeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını ele alıyor. İstanbul Park’ın inşası, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve birkaç devlet kurumu tarafından finanse edilmiştir. Ancak projenin maliyetleri, başlangıçta tahmin edilen 90 milyon dolardan 180 milyon dolara yükselmiş ve bu süreçte yolsuzluk iddiaları ortaya atılmıştır.

Yazıda, ihale süreçlerinin düzgün işlemediği, daha uygun fiyat veren firmaların dışlandığı ve inşaatın öngörülen maliyetlerin çok üzerinde tamamlandığı ifade ediliyor. Örneğin, TEKYOL İnşaat daha düşük maliyetle işi üstlenebilecekken, Evren İnşaat’a ihale verilmiş ve bu kararın sonucu olarak devletin büyük zarar ettiği belirtiliyor. Sanayi Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına göre, ihale sürecinde ve yapım aşamasında ciddi usulsüzlükler yapılmış ve yaklaşık 25 trilyon liralık bir zarar meydana gelmiştir.

Ayrıca, pistin yapımı sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin raporlarına aykırı zemin özellikleri bildirilmiş, bu da maliyetlerin artmasına neden olmuştur. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün arazisini kiralayan FİYAŞ’ın pist dışındaki diğer yapılması gereken projeleri (otel ve konaklama evleri) tamamlamadığı da vurgulanmıştır. Sonuç olarak, pistin yapımında ve işletilmesinde ciddi finansal kayıplar ve yolsuzluklar yaşandığı anlatılmaktadır.

Yazıda bu süreçlerle ilgili sorulması gereken sorular da yer almakta; İstanbul Park’ın gerçek maliyeti, FOA ile yapılan anlaşmaların içeriği ve neden bazı firmaların ihaleye dahil edilmediği gibi sorular gündeme getirilmektedir.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazı uzun olduğu için tamamını okuyamayanlar için özetini GPT'ye yazdırdım.
    özetin atlayan kısmında foa denen yere aktarılan kaynakların % sel çokluğu ve neden aktarıldığına dair sorular da var.

inşaat işleri gördüğüm full rant üzerine kurulu. Yani 10 liralık bir iş aslında 4 tl falan yapılaibliyor.

işi 10 a alan 8 e yapn birine, 8 e alan da 6 ya yapan birine taşere ediyor. Aradan kılçıksız para kaldırıyorlar.

Ha bir de imalt bütçesi yapıp 20 katına maletme süreci var, özel şirketlerde böyle bir durum olsa bileti keserler ama güzel şirketlerde olsun ya ödeyelim deniyor sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bernie'ye aktarılan paralar F1 yarışı bazlı ve o zaman neredeyse tüm yeni pistler bu paraları ödüyordu,
    İnşaat maliyetleri bir tarafa koyarsan yarıştan para kazanamıyoruz olayı tamamen pazarlama ve ülke başarısızlığı,
    Bugün ülkeler ikinci, üçüncü yarışı koymaya çalışıyorlar, Arap yarımadasında 2 yarış var üçüncü için ciddi bastırıyorlar, Amerika Las Vegas için çok uğraştı,
    Bu ülkeler bu kadar zarar etse bu işe girer mi hala?
    F1 dışında, MotoGP, SBK, DTM gibi yarışların gelememeside tamamen yönetimsel ve kurgusal hatalarla alakalı,
    Güzel bir pist yaptık ama uluslararası yapamadık,

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bernie'ye aktarılan paralar F1 yarışı bazlı ve o zaman neredeyse tüm yeni pistler bu paraları ödüyordu,
    İnşaat maliyetleri bir tarafa koyarsan yarıştan para kazanamıyoruz olayı tamamen pazarlama ve ülke başarısızlığı,
    Bugün ülkeler ikinci, üçüncü yarışı koymaya çalışıyorlar, Arap yarımadasında 2 yarış var üçüncü için ciddi bastırıyorlar, Amerika Las Vegas için çok uğraştı,
    Bu ülkeler bu kadar zarar etse bu işe girer mi hala?
    F1 dışında, MotoGP, SBK, DTM gibi yarışların gelememeside tamamen yönetimsel ve kurgusal hatalarla alakalı,
    Güzel bir pist yaptık ama uluslararası yapamadık,

Ülkeler bir bütün olarak turiste ülke pazarlaması için yarışları kullanma peşinde. Bize kendisi gelen turistleri çakal esnafa taksilere vs yem ediyoruz. Yarış organize etme işini tamamen geçtim. f1 yarışına gelen yerli turist bir daha gelmem dedi trafiktir ulaşımdır şu bu sebepten.

Her bir yanı yozlaşmış "çete" dolmuş ülkemin herkes kendi kesesinin peşinde. Denetim mekanizması çalışmıyor. Çalışanın da ayağı kayıyor.

Normal bir ülkede şu başlıkta konuşulan iddiaların yarısı konuşulsa kim bilir neler olurdu. Bizde ülke gündeminde olanlar sebebiyle amann ne olmuş f1 pisti filan modunda ilerliyor işler. 3 gündür yoğun bakımlarda yaşanan olaylarla alakalı kahpelikler bile konuşulmuyor kaynadı gitti resmen. Bu yazdıklarımın yeri burası mı onu da bilmiyorum ama kusuruma bakmayın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    . f1 yarışına gelen yerli turist bir daha gelmem dedi trafiktir ulaşımdır şu bu sebepten.
    Şu olay biraz bizim kültürümüzle de alakalı, alışkın değiliz o tarz büyük organizyonlara, biz her türlü kuyrukta kaynak yapmayı seven bir toplumuz,
    Merkezlerden sabit ring sefer yapılması gerekiyor, son F1 yarışında köyde ATV'si olan biri ile anlaşmıştık, o götürüp getirmişti bizi,

Geri kalan konularla alakalı çok fazla yazmak istemiyorum, sinir bozucu çok,

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normalde, ihale şartları sağlanamadığı için Haziran 2024'te iptal olması gereken ihale, iptal edilmemişti.
    bir ihalenin en önemli konularından olan teminat mektubunun da sahte çıkmasıyla, yine iptal edilmesi gerekirdi.
    gördüğümüz ve bildiğimiz kadarıyla bir aksiyon yok.
    hazır ülkede gündem değişiyor deyip bunun da üstüne yatarlar...

ByMuSt! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    9-10 Kasım tarihlerinde FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonası, İstanbul Park'ta düzenlenecek.
    🚗 Daily Car 01" Corsa 1.4 - CarBusters 📷

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Eee bu iş bu şekilde nasıl devam ediyor ben anlamadım
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eee bu iş bu şekilde nasıl devam ediyor ben anlamadım
    yaka paça atılmaları ve üstüne çok ciddi maddi cezalar almaları gerekirken...

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı eminkilic61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaka paça atılmaları ve üstüne çok ciddi maddi cezalar almaları gerekirken...
    Ah Emin ah neler sölüyoruz da içimizden işte
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Denizdelisi diye bir adamı takip ediyorum inanılmaz komik bir herif. Onun bir lafı var genelde eleştirilerin sonunda kullanıyor. Beni siyaset hakkında soru sormayın konuşursam internet hızından daha hızlı becerirler diyor. Bu da öyle bir olay. Konuştuğun anda internetten hızlı koşman lazım. Ayı kovalarken yanındaki arkadaşından hızlı olman yetmiyor artık ayıdan hızlı olman gerek.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler