Bir üst mesajınızda aynı siteden aynı link ile paylaşılmış zaten. :)
Printable View
Saçma bir süreç ilerliyor,
İhale iptal edilse bile boşaltması gerekiyor,
Şartname şartları çok ağır, kimsenin yapması mümkün değil belki ama inanılmaz kötü bir süreç yönetiliyor,
V.A F1'i getiremezler diye pistten çıkmıyor.
Can Holding'de çıkın f1'i getiricez diyor :D
Benim anlamadığım, sonraki kiracının ihale şartlarını karşılayıp karşılamaması ne alaka? zaten uzun zaman önce pisti boşaltması gerekmiyor muydu ben mi yanlış hatırlıyorum?
Evden kiracıyı çıkartamayan ev sahibine döndü olay. İntercity iyiydi inşallah gelen gideni aratmaz.
Gelen, gideni İnşallah aratmaz ama gidenin de geliştirmesi gereken çok konu vardı bence.
tosfed'le barış ortamının sağlanması, halk günlerinin sayısı ve fiyat politikası, son F1 organizasyonundaki fahiş fiyatlı kötü yemekler ve eksik organizasyon gibi.
"İğneyi Kendine, Çuvaldızı Başkasına Batır."
şimdi bir taksi plakası aldın, dünya para verdin, hatta almadın kiraladın yani kiralama sonrası plaka sende kalmayacak... 365 günün 350 gününü doldurman lazım diye de hesapladın zarar etmemek için... dedin ki kalan günleri de ben bedava yapayım halk yararlansın, tamamen kendi insiyatifinle... şimdi sen bu süreyi zarar edeceğini bile bile yok ben 60 gün bedava taşıyayım diyebilir misin? yani bu pistin yeni ihale şartnamesine bakın bakalım halk günü değil 'halk' ibaresi geçiyor mu?TOSFED e gelince, eskiden bunlar TOMSFED di, motor kısmı kendini ayırana kadar akla karayı seçti, yahu şu anda premium en az 3 pilotumuz var motorda, peki ya TOSFED ne yapıyor? WRC vardı bizde, Formula 1 vardı, WTCC geldi , kamyon yarışı bile yapıldı, resmi dragları TOSFED düzenlerdi, Hitit rallisinde öncesi ve yarışta 1 hafta uyumazdık resmen, o kadar heyecanlıydı, tırmanma yarışları vardı nefis manzaralar gördük sayelerinde... peki şimdi TOSFED ne yapıyor??? hiç bir şey, dragcılar driftciler kafalarına göre takılıyor, rallici kankaları sponsor söğüşleyecek olmasa ralli bile yapmazlar, resmi drag yok, pist yok, çalışma yok... çok yanlış yerlerden çok yanlış şeyler bekliyoruz...halk günlerini TOSFED ile devlet beraber sübvanse etmeli, ederler mi bir düşünün? onların düüşünmediğini işletmeciden neden bekliyoruz hatta suçluyoruz?
Halk günü kavramını, tescilli markam olan pist günlerini size üstüne milyonlar harcayarak dünya standartlarında sorunsuz, adil ve güvenle sunan Intercity İstanbul Park’tır.
Olmayan arabaları ürettirip, eğitip insanları küçücük paralara yarıştırmayı görev edinen gene Intercity İstanbul Park’tır.
Görevi, zorunluluğu olmamasına ve özel bir şirket olmasına rağmen 10 yıldır maliyet hesabı yapmadan sokaklarda insanlar telef olmasın diye kapılarını sonuna kadar açan bizlere yapılan bu haksızlığa herkes şapkasını önüne koyarak bakmalı.
Çok yazarım yazmayacağım. Beceriksizliklerini başkalarının başarılarını gölgelemeye çalışarak eşitlediğini sananlar elbet birgün ….
Galatasaraylıyım ama Aziz Yıldırım’ın fb divanında yaptığı bir konuşmanın son cümlesini hatırlayın.
Ayıp oluyor, yarın burdan üzülerek gidersiniz …
İhale yapıldı hala tek bir adım atılmadı
Su an Intercıtyde olsaydı mayıs hazıran da yapılmıs halk gunlerınde surelerımızı fotograflarımızı paylasıyorduk
W Weekend ıcın gun sayıyorduk..
at gozluklerını bıraz cıkarmak gerek oldugunu dusunuyorum
Hızmet veren emek veren ınsanları gormek gereklı
Bizler buradan ve haberlerden gördüğümüz kadarıyla biliyoruz. Bir kaçımız belki daha fazla detay biliyordur. Dışarıdan gözüken şey, bir ihale oldu, ihaleyi kazanan bir taraf var, şartnameyi yerine getireceğini taahhüt etmiş ve ihaleye girmiş bir firma var, iyiliği kötülüğü kendine o kısım bizi ilgilendirmez. İhaleye girebilmenin şartlarını tamamlamış, belli taahhütleri vermiş firmaya karşı eski kullanan firmanın “ ben çıkmıyorum “ demesi saçmalık. Katılsaydın o zaman ihaleye, verseydin parasını ve kazansaydın. Dışarıdan görünen bu şekilde…
İstanbul Park’ta ihale Acılır mı, TOSFED’in Girme şansı olur mu? - Ekonomim.
Birkaç detayda bu linkte var.
Evet faydalı şeyler yapmış olabilirler. Temelde kiralanan şeyin süresinin bitiminde teslim etmesi gerekiyor.
Yeni gelenin 1 ay içinde neye imza attırması gerektiği onun imtiyazında değil. İntercity neden çıkmadığını net bir şekilde açıklayamıyor.
Ama temelde iktidar gücü olmadan bunu yapmaları mümkün değil.
aksi takdirde (herne kadar yanlışda bulsam) V.A gözaltına alıp, günlük 100.000.000TL'lik cezalar kesip tahsilatı için firma mallarına haciz koysalar (git dava aç kazandığında bakarız diyerek) hiç kimse orada kalamaz.
Aşkın ihale aslında orasının bir motor sporları kompleksi olması değil, AVM yapılması muhtemelen de ilerde konut bölgesi olması için yapıldı... bu şekilde çıkarılan ihale tepki gördüğü için F1 in getirilmesi vs şartı geldi sonrasında... orası bir motor sporları kompleksi olarak devam edecekse bence VA girecektir ihaleye...
Vahap Munyar ın kendi köşesinde aşağıdaki alıntıladığım kısımlara yer vermesi şaşırttı beni açıkçası.
Kira netice de bir sözleşme ile belirlenmiştir, bu sözleşme esnasında kira için gerekli bir madde konulabilirdi, sözleşmeyi 2 taraf da kabul etmiş imza atmış neticede.Alıntı:
İstanbul Park, 300 futbol sahası büyüklüğünde bir alana sahip. İlk yıllardaki her organizasyonda sporcular İstanbul Park’a hayranlıklarını dile getirirdi. Bu tesis kiracı şirket tarafından çoğunlukla park ve lojistik üs olarak kullanıyor. Üstelik kirası çok düşük kaldı.
[IMG]Kiracı şirket, İstanbul Park’ı ikinci el oto satışı için kurulan açık oto pazarı gibi kullandı. Ayrıca, ülkemizin yerli ve milli otomobili TOGG’un rakibi Tesla’nın da satış öncesi geçici park ve teslimi için kullanılıyor. Oysa TOGG için kullanılabilirdi.[/IMG]
Bunu inanılmaz manasız buldum, adam kiralamış kira sözleşmesinde eğer bu duruma engel bir şey yok ise, kalkıp tesla yerine togg olabilirdi gibi bir şey söylemek nerden baksan manasız.
Bu da garip mesela, adamlar pist günü ve open pist yapıyorlar. Millet günlük bindiği arabayla piste çıkıyor 1-2-3 seans saıtn alıp.Alıntı:
Türk bayrağını dünyanın dört bir yanında göndere çektirmiş sporcularımız İstanbul Park’ta antrenman yapamıyor. Ayhancan Güven, Cem Bölükbaşı, Ali Türkkan başta olmak üzere onlarca sporcumuz İstanbul Park’ta bir tur dahi atmış değil.
Böyle bir talepleri olmuş ve red mi edilmişler antrenman yapmak için çok muğlak ifadeler bunlar.
Diğer taraftan sözleşmesi biten bir yeri tahliye etmem kısmını da anlamış değilim tabi.
En azından kendi adıma v weekend lere katılarak çok güzel zamanlar geçirdim, bunların devam etmesi güzel olurdu.
nedir bu biz hizmet yaptık sömürüsü, yaptıysan yaptın. kanun her şeyden üstündür. çık dışarda konuş.
hizmetler yapıldı,yapanların ellerine sağlık,tabii biz olayları yazılanlar kadar biliyoruz,ama intercity gibi büyük firmaya bu hareket bence yakışmıyor,yakışanı pisti yeni sahibine teslim etmesi idi bence,ha yeni sahibi getirir yada getiremez f1'i getiremezse ihale açılır,intercity katılır kazanır geri döner diye düşündüm
Haklısın fakat burada şöyle bir durum var; F1 i getirtme şansı konuldu ve getiremeyecekler. Adamlar getiremeyeceklerine rağmen şartı kabul edip pisti almaya çalıştı. Intercity de F1 i getiremeyeceklerini bildikleri için olması gerektiği gibi şartları kabul edemedi. Onlar Intercity i çıkartmaya çalışıyor, Intercity de diyorki sen haksız olarak bu şartı kabul edip beni çıkartmanın peşindesin. Kazanır geri döner diyorsunuzda oradaki kendilerine ait her şeyi oradan çıkarıp geri döndürmenin mali boyutları büyük ihtimal abzurttur.
Intercity i savunmuyorum kesinlikle ama saçma sapan bir ihale şartı var yani, bu ülkede yalan söyleyenide pek cezalandırmadıkları için ben Intercity nin yaptığını mantıklı buluyorum.
adamlar mafya gibi devlet malına çökmüş resmen. bir de bunu savunanlar var pes.
Ben şu açıdan bakıyorum TR ŞARTLARINDA
Intercity orayı bi boşaltırsa sittin sene daha kimse ilgilenmez orayla, Çernobil gibi belgesellerde izleriz ancak
Bence kalsınlar :)
Ben şahsım adına hem ekmeğini yedim hem de daha sonrasında çok güzel zamanlar geçirdim. Bir daha bu kadar güzel zaman geçirebileceğimizden de fazlasıyla şüpheliyim, keza gelecek olan firmanın bizimle ilgili tek bir fikri tek bir planı yok.
Sokaklardan çok fazla adamı piste ithal ettiğinizden de hiç şüphem yok, çalışırken de bunu gözümle gördüm. Ne diyeyim, hayırlısı neyse o olsun.
intercity den önce neler olduğunu gerçekten biliyor musun? neredeyse 20 sene öncesinden bahsediyoruz, senede 1 formula1 yarışı, wtcc ve de 1-2 yarış daha, 300 gün bekçilerle çekirdek çitleme... gerçekten de AVM ve konut alanı için açılan ihaleyle halk günlerinin yapılacağını zanneden bir grup... ihaleyi alan firma bu amaçla girdi, size iyi uykular...
İşin ticari kısmını bırakırsak, senin ve ekibin emeği çok. Özellikle etkinliklerde ben çok keyif aldım her daim. Böyle organizasyonları yapmak 14 kişiyi halı saha da toplamaya benzemez, bazı arkadaşlar bu konuda haksızlık etmiş. Ülkede tem / e5 kenarında milletin kendi arasında yaptığı buluşmaları çok daha güzel kaliteli bir ortamda bedavaya sununca insanlar da haliyle nankörlük oluyor. Ama ben gibi müteşekkir olan bir kitle de her daim var.
Benim basından ve forumdan takip ettiğim kadarıyla biten bir sözleşme ve net bir tahliye tarihi var. Bu konuyu nasıl izah ediyor intercity ?
Muhtemelen bu bilgiyi kapalı kapılar ardında alınan kararlar neticesinde forum ya da sosyal medya da paylaşılmayacaktır ama dışarıdan görünen manzara bu noktada çok hoş değil.
Kullanım hakkı olmayan bir yeri işgal ediyor durumu var. O ölçekte bir operasyonu kalkıp ev taşır gibi 1 günde taşımak elbette imkansız ama büyük bir kurum bu tarihleri atlamadan öncesinde bunun planını yapmıştır diye düşünüyorum.
intercity den önce pist ile tanışma fırsatı bulamamıştık açıkcası ihale alınır alınmaz ilk pist gününde çıkmıştım ben 2013 yılında burdan birçok arkadaşta aynı şekilde her dönem aktivitelere katıldık daha ne olsun
öncesinde böyle bir girişm yoktu f1 den sonra atıl duruyordu
https://www.patronlardunyasi.com/int...peskes-cekildi
Buyurun arkadaşlar atıp tutan bilmeden yazıp çizenler okuyun evrakları inceleyin anlayın nedir bize yapılan haksızlıklar.
Tesisi an itibariyle Formula İstanbul Yatırım A.Ş ye devraldığımızdan daha da kusursuz bir biçimde teslim ettik.
Ölmezde sağ kalırsak 10 sene sonra karşılaştırırız kiralama dönemlerini.
Evde kirada oturuyorum. İlk girerken kira sözleşmesi imzaladık, aksi belirtilmedikçe her yıl kontrat kendini yeniliyor. Eğer ben çıkıcaksam evden bir kaç ay önceden haber veriyorumki, ev sahibi plan yapsın veya ilan versin.
10 seneliğine pist kiraya verilmiş, pistin kira süresi bitmeden en az 6ay belki 1 sene önce tekrar ihaleye açılması gerekmiyor mu? Kiracı yeni haleyi alamazsa çıkacağını bilir, alırsa sonraki 10 sene için planını yapar.
Neyse öyle yada böyle pist boşaltılmış, teslim edilmiş. Umarım pist pist olarak kalmaya, üstünde etkinlikler yapılmaya devam eder.
bütün futbol stadyumları devletten kiralıktır, devlet hiç bir zaman BJK ye sen çık ordan seneye GS oynayacak demez, diyemez demiyorum, demez... kirası belirlenir ödenir, Buğra'nın attığı link çok önemli, size resmi çıkarma tebliği gelmezse kontrat devam eder, zaten İntercity orada alt yüklenici değil, alt yüklenicinin taşeronu gibi olmuş yani arada bir kurum daha var... netice itibariyle sapla samanı karıştırmayalım, bazı arkadaşlar Intercity biran önce çıksın ki halk günleri artsın piste girelim derdindeler ama ihaleyi alan firma yapacağı AVM ve konutların derdinde onun bile farkında değiller...
İstanbulpark işgalden kurtuldu paylaşımı yapıyorlar. Bana gerçekten komik ve cahilce geliyor bu paylaşımlar. Umarım aksi çıkar ama bence hiç yarış olmayacak f1'de gelmeyecek. Takvime girmek isteyen bir sürü ülke var. Keşke gelse. İlk yarış ve pandemideki hariç tüm yarışları izledim istanbulparkta. 2026 için takvime girmesi zor gibi geliyor bana.
Yavaş yavaş imara açılır ranta yenik düşer..
Fatih Altaylı böyle bir tweet atma gereğinde bulunmuş. bu adamın tarafsızlığı beni bitirecek :D
[IMG]https://i.hizliresim.com/5r7jf0s.JPG[/IMG]
yazık oldu. Zaten bu tesis böyle yöneticilerin olduğu bir hükümete fazlaydı. doğal olarak avm, residance,villa cart curt. islamda betona inanan ayrı bir alt var bence.
yaa konut alanı ve F1 mevzusu çok tezat zaten. Yıllardır Körfez'in etrafına yapılmış olan konutlar kapatılması için dava açmıyor mu ses var diye :D Şimdi hem piste F1 gelmesi şartı var hem de konut alanı :D
Hani bir video var ya "ne diyeceğime, deyip demeyeceğime..."
https://www.youtube.com/watch?v=XcLVjr-UVpc
Bence pist kapatılmalı ben sesten rahatsız oluyorum diyen ev sahipleri bakalım kaç sene sonra ortaya çıkacak.
Ya da şey de olabilir oraya AVM açarlar, AVM ye gidenlerden bazıları rahatsız oluyoruz vs diyebilirler pisti çocuklara açalım bisiklet binsinler vs.
BOSPED de göstermelik 1-2 org yapar kendi şakşakçıları için biter gider işte.