İnce detaylar olayın seyrini ve olay hakkındaki düşünceleri değiştiriyor.
Süreçte linkteki yazıdan anladığım kadarıyla anlaşmazlıklar ve kamu kurumlarının kendi içindeki evrak işlerinde yaşadığı gecikmeler var.
Üstüne bir de müze kısmı tarafındaki evrak işinin uzaması tuz biber olmuş.
Nette bakarken Emre Özpeynircinin bir gönderisinde vural ak ın söylediğini teyit eden bir cümlesi var.
Net bir şekilde sözleşme de yazan maddeyi ihlal etmek zaten hukuksuzluktur, kaldı ki yeni ihale bedeli ile intercity kira bedeli arasında neredeyse yarı yarıya bir fark olduğu bilgisi var.
Güncel ihale 30 yıl için 118 milyon dolara bitmiş, intercity 6 milyon dolara kira veriyor. Bakıldığında durum gerçekten enteresan.
Yani 6 milyona oturan kiracı varken onu çıkarıp 3.93 milyona başkasına kiralıyorsun. Burada bir terslik olduğu kesin.
https://x.com/eozpeynirci/status/1730864415283523835Alıntı:
"..... Sözleşme sürecinin (20. Yılın) sonunda, idare günün rayiçlerine göre belirleyeceği, aylık kirayı yüklenicinin kabul etmesi halinde kiracılık dönemi başlayacaktır. Aksi takdirde 30 gün içerisinde taşınmazı çalışır durumda, boş olarak teslim edecektir."
Bir de sözleşme de ihtilaf halinde hangi mahkemelerin yetkili olduğu maddeyi es geçerek tuzla kaymakalmlığına yazı yazmak nasıl bir iş bilmezliktir.
Kaymakamı da ayrıca tebrik ediyorum çok güzel şekilde cevabını vermiş.
Konuyla ilgili ulaşabildiğim yazıları evrakları beyanları vs okuduktan sonra bende oluşan izlenim, intercity yi çıkaralım ve avm yi dikelim inşaatı yapalım para kazanalım olmuş.
Hayır olan bizim festival ve pist günlerine oldu. Vatandaş olarak sanırım artık piste ancak uzaktan bakacağız.
Bu arada gittiğim her dönemde lavabo ve ortam temizliği beni hep şaşırtmıştı. Bu kadar büyük alanda bunu sağlamak ne kadar zor kaç kişi çalışıyor burada diye kendimce matematik yapardım. Gerçekten gelecekte bu tesisin durumunu merak ediyorum. Umarım rezil olmaz.