Çok hoş anılar bırakmasa da hatırlayalım istedim..Geleneğe devam..
2023'de yılın enleri neler tekrar hatırlayalım ?
Çok hoş anılar bırakmasa da hatırlayalım istedim..Geleneğe devam..
2023'de yılın enleri neler tekrar hatırlayalım ?
#eksikpazar
2023 Paranın sabit gelirli için ( Mesela emekli, asgari ücrete endexli maaşlılar ) en değersizleştiği yıl.
ÇİZİK BİR ELMAS, ÇİZİK OLMAYAN BİR ÇAKIL TAŞINDAN DAHA İYİDİR
Hayatımın "en" kötü yılı bu yıldır herhalde, hangi birini anlatsam bilemiyorum ama kısaca;
-Deprem
İnsanın kendine dahi yetişemediği, hiçkimseye yetemediği bütünüyle acı dolu bir süreç. Kimi sokaklarda, göçük altında kalanlar adımlarınızı duyup ümitlenmesin diye parmak uçlarında yürürsün. Tonlarca molozun altında soluk alıp veren canların olduğunu bilip yetememek, yetişememek tarifi imkansız bir his.
-Seçim
Ben ve benim kuşağımdakilere son seçim propagandası yapıp, kazanabilecek "son" aday olmasına rağmen ısrarla kendini direten dede sayesinde bütün olumsuzluklara rağmen seçimi yine iktidardaki partiye vererek kaybetmek(hoş gerçi bugünki duruma bakınca iki türlü de kaybedecekmişiz demekten kendimi alamıyorum, kazanmadığına değil de kendini aday olarak diretmesine öfkem sanırım) bu b.ktan "son seçim" kampanyası neticesi gencecik insanların ise canına kıyması, depresyona, bunalıma ve umutsuzluğa sürüklenmesi.
Seçim süresince istatistiksel olarak kazanma şansı en düşük aday ile domuz bağcılarla radikal islamcılarla iş tutan 20 senedir iktidarda türlü olumsuzluklarını gördüğümüz iki ana siyasi erkin arasında sıkışıp kalan biz Türk gençleri ise yaşadığımız travmayla kaldık. Bugün Ata'nın partisinin başkanının söylediklerini gördükçe kanım donuyor, büyük bir hayalkırıklığıydı seçim...
-Ekonomi
Kötü günler geride kaldı sırada daha kötü günler var konseptli ekonomi modeli sayesinde, borcumuz her geçen gün artıyor. Günlük yaşamımızı maliyetlerin artması nedeniyle doğal olarak etkiliyor ancak ben farklı bir durumdan bahsedeceğim, kardeşim pilotaj okuyor, toplamda 8 dönem olan okulun her dönem 9450$+35.000Tl ödemesi var. Biz bunu annemin bir miktar birikimi ve kazandığımız para-maaş ile kira getirisi eşliğinde hesapladık, gördük ki çark dönüyor, kardeşimi rahmetli babamın da hayali olan havacılık konusunda desteklemeye karar verdik, neden olmasın ki neticede aç ya da açıkta kalmıyorduk biraz tutumlu olursak yürüyordu değil mi?
Bu hesabı yaptığımız 2019-2020 yılları arası kur 7-8Tl civarında iken bugün 30Tl civarlarında. O gün kira getirisini hesaba kattığımız ev yaklaşık 1 senedir satılık ancak yeni faiz politikası nedeniyle ev de satılmıyor, piyasa durgun. Biz borç harç çarkı dönderdik tabi, ancak annemle benim ömrümden sanırım 10 sene gitti bile. Bir gün yine kardeşimin ödemesi nedeniyle Kapalı Çarşı'da döviz alırken gördük ki döviz borcu olanların hali harap, biz dahil, çalışıp ödesen bile durduğu yerde artan bir borç bu çünkü, bu arada neden Kapalı Çarşı diyecek abilerim ve kardeşlerimi de bankalardan döviz almayı denemeye davet ediyorum eğlenceli bir sürpriz bekliyor sizleri...
-Yasadışı ve düzenli-düzensiz göçmenler ile turistler
Ömrümün hiçbir noktasında ülkemde bu kadar yabancı olduğunu hatırlamıyorum. Annem eskiden Akmerkez'deki Yargıcı'da çalışırdı, ben ufaktım tabi o zamanlar bedevi tipli peştemal giyen adamları görünce doğal olarak ilgimi çekerdi de sorardım, bunlar Arap ülkelerinden gelen zengin turistler, alışveriş yapmaya gelirler diye anlatırlardı. O zaman giyimleri nedeniyle garip gelse de bana çocuk aklımla, kimsenin şikayet ettiğini hatırlamıyorum. Bugün ülkeye gelen turistler ise toplum kurallarından çok uzaktalar. Taksim'de yürüyen merdivenin solunda bekleyenin etnik kökenini tahmin edebileceğiniz, ansızın toplum içerisinde telefonunu çıkarıp milletin karısını kızını çekip Tiktok'a atan haysiyet yoksunlarının az çok ne taraftan geldiğini kestirebileceğiniz kadar haşır neşir olduk bu insanlarla. Tabi Orta Asya ve Arap ülkelerine has değil bu. Ukrayna ve Rusya'dan gelip onlarca taşınmazı Alanya-Antalya arasında mesken tutup otel gibi kiralamaya çalışan "beyaz" ithal uyanıklarımız da var.
Çağlayan'daki evimin üst katında siyahiler oturuyordu, saat 04:00 (evet sabaha karşı)sularında ben yarınki finalime hazırlanmaya çalışırken bunlar vuvuzela benzeri bir aletle müzik çalıyorlardı, birçok sefer polisi aradık ancak kapıyı çalmaktan öteye gidemediler. Gelen faturalardan aldıkları geçici kimlik numarası ile İl Göç İdaresi'ne elemanı sorgulattım, adam ülkede bile görünmüyordu. Elemanı polise bildirince evden 18 sandalye, onlarca yer yatağı, bir büyük masa ve 14 Nijeryalı renkli kardeşimiz çıktı. Bu renkli kardeşler evin içinden geçmiş, her tarafı harap ederek ev sahibine güzel bir sürpriz yapmışlar hem de verdikleri fazla kirayı zannımca çıkartmak istemişlerdi.
Daha anlatsam konuşacak çok şey var. Ancak ben en çekilmez ve en bariz konulara değinmek istedim kendimce. Daha hala depremden kalma binaların enkazı kaldırılıyor, kapıda bekleyen bir İstanbul depremi de var. Bir yandan sürekli yükselen kur sonrası değişen politikalar, faizler, durgunlaşan ticaret, sıkıştığınızda malınızı satamıyorsunuz, ama markette petrolde alışveriş yaparken sırtınızdaki yük artmaya devam ediyor, bu sıkıntıları biraz olsun unutayım diyip dışarı çıktığınızda ise toplum terbiyesi almamış binbir milletten farklı insanın birbiriyle bağıra çağıra konuşurken huzurunuzu kaçırmasına, bayrağı altında doğup büyüdüğünüz kardeşinizi aracıyla altına alıp elini kolunu sallaya sallaya yurttan kaçtığına falan şahit oluyorsunuz. Gerçekten, hayatımda bu kadar olumsuzluğu bir arada hiçbir yılda görmemiştim bence "en" kötü yıl bu 2023.
Tüm bunlar yaşanırken ana muhalefet denilen, ülkemizin kurucu partisi bir opera sanatçısı ve çeşitli suçlamalarla tutuklu sanıkların durumuyla meşgulken iktidar partimiz ise Kıbrıs'ta bizi, Karabağ'da kardeş ülkemiz Azerbaycan'ı sırtından bıçaklayan(tabi tarih tekerrürden ibaret) Filistin'le meşgul ne yazık ki. Yanlış anlaşılma olmasın sivillerin katledilmesi tabi doğru değil, ancak içimizde bu kadar sorun varken odakların farklı noktalarda olması can sıkıcı. Üniversiteden Vanlı bir arkadaşım var, uzun yıllar Hdp saflarındaydı, ben de tam tersi milliyetçi bir ailede büyüdüğüm için sık sık siyaset konusunda tartışırdık. Anlaşamadığımız noktada, "bazı" konularda haklısın demekle yetinip konuyu geçiştirir ama mevzunun içine girmek istemezdi sanırım haksız olduğunu düşündüğü için. Geçen gün hal hatır için konuşurken, bu günlerde "ırkçı" olarak lanse edilen bir partiyi destekleyeceğini söyleyince çok şaşırdım ama argümanı bu sefer çok mantıklıydı. "20 sene sonra bugün göçmen ve mülteciler parti kurarsa o zaman ne Kürt, ne Arap, ne Çerkes ne de başka bir TC vatandaşının devlette sözü geçmez çünkü iktidara gelecek parti onlara da bir şey sunmak zorunda olacak."
Çok uzattım, benim için biraz da dertleşme gibi oldu. Yaşıtlarım ve çevremdekilerle olan mevzularımız hep bu çerçevede, ne yazık ki ülke gündemlerinden başka şey konuşamaz olduk biz Z kuşağı olarak...
Yılın en fenomeni, teker teker patlayan enerciler.
Yılın en aptalı, Fatih fonunda boğulanlar
Bu yılın başından beri bütün zamanımı hastane hastane dolaşmakla geçirdim,Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah babam için çok emek harcadım o bana çocukluğumdan bu yana nasıl el bebek gül bebek baktıysa bende ona öyle baktım ama işte 3 ay önce kaybettik kendisini onun için ne oldu ne bitti hiç umrumda olmadı...
Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 2.0Tquattro Manuel B7-Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 1.8Tquattro Manuel B6
OTOKAR&FOTON&İVECO
Gaziantepli Kardeşler A.Ş
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Söylediklerini 2022 de yaşayan birisi olarak tüm duygularını derinden paylaşıyorum .Bende 13 Ekim 2022 de kaybettim babamı.
2023 en acı, en tatsız yıl olabilir belki de.
Babaannemi ve dedemi 1er hafta arayla coronavirüs-zatürre karışımı illet yüzünden kaybettim, ikisi de yan yana odalarda 1 ay entübe kaldı, yaştan dolayı vücutları dayanmadı. Derken onlar yoğun bakımdayken babama da bulaştı, hem psikolojik hem fiziksel yorgunluk olunca onun da bağışıklık çöktü, o da 20 gün yoğun bakımda kaldı.
Kötü kısmet mi diyeyim, kadersizlik mi diyeyim bilmem ama babamı da aynı hastanede aynı ünitede yan odaya aldılar... Yoğun bakıma bilgi almak için girdiğim zaman kapıda isim soran güvenlik görevlileri her seferinde şaşırıyordu, "trafik kazası falan mı geçirdiler, nasıl olabilir yani aynı aileden 3 hasta" diyorlardı.
Eylül-Ekim-Kasım ayı benim için yok gibi, o 3 aylık süreçte ömrümden bir 10 sene gitmiştir heralde. Tek çocuk - tek torun olmanın sıkıntısını dibine kadar yaşadım maalesef. İnsanın aldığı bir saniyelik nefes bile o kadar önemliymiş ki gerçekten.
Öte yandan hayat inanılmaz anlamsız gelmeye başladı artık.
Kaybettiğimiz tüm merhumların mekanları cennet olsun.
'TR'de tek'' bir M3 hikayesi..
bence bu da yılın eğlenceli konularından.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Bu yıl beni çok yordu... 2011 yılında da benzerini yaşadığımı düşünmüştüm ama maddi kayıplarımızın içinde yaşımın da getirdiği toylukla göremediklerimi bu yıl kayıpsız görmüş oldum. Dost bildiklerimin menfaatlerinin ne denli önemli olduklarını.. Omurganın sadece ayakta durmaya yaramadığını daha net anlamış oldum. Canları sağ olsun. Ben öğrendim, onlar kaybetti.... Doğru bildiklerimden yine de şaşmadığım, 3 kuruş için ya da menfaat için kimseyi satmadığım bir yılı geride bırakacağım. 2024 yılında tüm ülke olarak huzurlu olalım gerçekten başka bir şey istemiyorum. Sağlıkla alakalı sorun yaşayanlara Allah acil şifa versin, maddi darlıkta olanlara umarım bir an önce toparlar... Kayıpları olanlara da Allah rahmet eylesin.. Bu seneyi kendimi en en en en çok yorulduğum, en yalnız hissettiğim yıl olarak buraya not alıyorum....
2014 - VW GOLF MK7 R 3K
2002 - BMW X5 4.6is
2013 VW BEETLE
hobi instagram@thegarageoffical_
2023 yılı iş ve sağlık anlamında beni çok yordu.
Umarım 2024 daha güzel gelir herkese...
/// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI
2022-2023 Bana hiç iyi gelmedi, sağlık anlamında berbat aylar geçirdim, umarım 2024'te hepsinden kurtulabilirim.
Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)