Deniz. Nickli Üyeden Alıntı
Benim eşim ilkokulda ingilizce öğretmeni devlette çalışıyor (istanbul-maltepe). Her ebeveynin çocuğunu okul ile ilk tanıştırdığı okuldan bahsediyorum.
Mesai arkadaşları (sınıf öğretmenleri) 30+ öğrencinin ki sınıflarda rus-suri-afgan-turkmen gibi yabancı kökenli ailelerin çocuklarınında bulunduğu karma sınıflarda öğrenciler ile ilgilenemediği bu durumun artık bezginlik düzeyininde ötesinde bir durum olduğu, beden eğitimi, müzik, el sanatları gibi derslerin çoğunun boş geçtiğini herdefasında söyler. Mesleki bilgilerini de böyle karma bir ortamda ne düzeyde çocuklara aktarabileceklerini anlatma gereği duymuyorum.
Özel okul taraftarı yada fanı kesinlikle değilim ataşehirde ikamet ediyoruz çocuğumuz kayışdağı caddesi üzerindeki bir okulun anasınıfına gidiyor. Anaokul ücreti olarak 140k ile anlaşma sağlamıştık ilkokul kısmı için devlet sırrı gibi saklanan kayıt ücretini heyecan ile bekliyoruz. Fısıltı gazetesi %110 gibi bir artış olacağını söylüyor ne derece doğru bekleyip göreceğiz.
Bu konular burada tartışıldığına göre belirli gelir düzeyinde olan insanlarız ve herkes 200-300k bandındaki fiyatları görece kabullenmiş durumdayız. 300k kazanması kolay olmayan ama değeride olmayan bir miktar para olarak görülebilir. Benim sorum şu %110 artışı bu sene kabullendik sonraki sene ne olacak ? 300-600-1200-2400 olarak devam mı edeceğiz ?
Ülke olarak batacaksak batalım biran önce kriz, savaş, yalandan darbe (kalkışma), salgın *** püsür herşeyi gördük birtek batmadığımız kaldı onuda söylesinlerde rahatlayalım bu vesile ile bekli fiyatlar en azından 2-3 sene sabit kalabilir.