Bildiğim kadarıyla sıfırlara höyle muamele yapamıyorlar ama showroomda çok yatan araçlarda hare ve kılcal görmüşlüğüm var
Printable View
Herkes gerekenleri yazmış zaten de benim asıl merak ettiğim şey onların kırdığı aynanın sonucu olarak siz neden para ödediniz?
Ayn durum İzmir Vosmer'de A3 aracım için yapıldı. Vosmer kameralardan baktıktan son boya koruma hediye etti. Yaptıkları da koruma! da dolgu ürünlü all-in-one ürün ile bir arabayı geçmekti. Çıkınca şıkır şıkır 2 yıkama sonra çizikler merhaba demişti.
Allahtan kendi polisaj makinam ve ürünlerim vardı garajda halletmiştim.
Tesla ile böle dertlerimin olmaması çok kadar mutlu ediyor ki beni bu yaştan sonra çekemezdim heralde :hehe:
Kendi adıma, 2006 model eski bir araba sahibi olarak , yıkamacılardan beklentim çok düşük. Yıkama sonrası bakıyorum, umarım fırça değmedik bir yer kalmamıştır, iyice temizlenmiştir diye. :)
öncelikle geçmiş olsun.
içimizi dökmek gibi olucak ama aracın üstüne bu arabayı yıkamayın lütfen diye yazı bıraksanız dahi o yazıyı alıp arabayı yıkarlar.
birde şu son 2-3 senede şunu fark ettim kendim içinde arabada örnek vereyim aracımın başına gelmesini korktuğum ne varsa aklıma ne zaman gelse başına o geliyor.bunu evrene mesaj veriyorsun diyen mi dersin abi ileri görüşlüsün diyenmi dersin.
bu konuyla ilgili 3-4 tane şey başıma geldi hepside aklıma gelip sonra arabanın başına geldi.ondan artık saldım bende.
Arkadaşlar bütün servislerde araçlar fırça ile yıkanır. Nereden biliyorum ASF de çalıştım Mothers teknik müdürlüğü yaparken adamlara söyledim arabaları yıkamayın diye dinleyen var mı yok. Kullandıkları şampuan içler acısı kostik manyağı.
Son dönemlerde birçok markanın yetkili servisi; sünger vs ile araç yıkamaya başladı ancak fırça hastalığından kurtulamayan,araç yıkamayı önemsemeyen yetkili servisler halen bu şekilde yıkamaya devam ediyor.
Alt kırılımında da; maliyeti en aza indirmek adına, en dandik/bilinmeyen markaların ürünlerini alarak kullanmaktalar. Dolayısıyla yetkili servislerde araç yıkatırken, büyük beklentiler içine girmeyin.
Benzer durum seramik kaplama uygulamalarında da var tabiki.
Şirket aracını servise bırakırken yıkama alanında camında " araç yıkanmayacaktır" yazılı kağıt olan aracı yıkanırken görmüştüm. :D
O yüzden çok şaşırmadım bu duruma
Ben art niyetli yapacaklarını düşünmüyorum, 10 dakikada 1 araba yıkatıyorlar insanlara iş emrine vs bakmadan direkt girişip yetiştirmeye çalışıyorlar gibi.
Serviste araç yıkama hizmeti de saçma. Müşteri memnuniyeti için 1 saatlik rutin bakım için araç yıkatılıyor. arabayı bakıma götürücez nasılsa yıkamayalım orada yıkanır diye düşünen bi ton insan var gerçi :)
işte sorun o işi geçiştirme yetiştirme kapasite üstü çalışma yada çalıştırma yada işini sevmeden yapma.bu türkiyenin sorunu.
daha farklı bakalım bu türkiyede çok oluyor.hasta ameliyata giriyor sol bacağında sorun var ve kesilmesi gerekiyor.girmeden önce işaretleniyor ve ameliyata giriyor sonra bi bakıyorsunuz sol bacak değil sağ bacak kesilmiş.
bunu şunun için yazıyorum insanın kendinede saygısı olması lazım.mesela benim yaptığım iş gereği aslında ben müşterilerime konuşup aynı anda 3 farklı yerde o işi yapıp 3 katı para alabilirim.ama yapmıyorum neden iş riskini 3 katlıyorum 2 düzgün olup 1 kötü olabilir ondan dolayı riske girmiyorum 1 tane yapıyorum iş teslim ediyorum ama sonrasın o iş için o 3 farkli müşteri işi düzgün sorunsuz teslim ettiğimi bildiği için bir sonraki işte yarışıyor benimkini yap hayır benimkini yap diye.
evet insanoğlu hata yapabilir ama 90's türkiyesinde yaşamıyoruz.artık araç sahiplerinin %90 aracını fırcayla yıkanmasını istemiyor bu bilinen birşey.ben servis olsam fırcasız yıkama yaparım yada fırcasız yapamıyorsam aracı teslim alırken müşteriye söylerim aracınız YIKANMAYACAK BİZİM YIKAMA BÖLÜMÜMÜZ YOKTUR diye belirtirim yazılı ve sözlü. :)
Bugün bulunduğum ilde renault yetkili servise geçtim. Aracı yıkamayın dedim. Tamam abi dedi. Daha önce yıkamamızı beğenmedin mi? dedi.
Dedim başka bir yetkili serviste sıfır ayarındaki araca fırça ile girmişler, anası ağlamış her yeri hare olmuş dedim.
Bizde fırça yasak sünger kullanıyoruz onu da yeniliyoruz sürekli dedi.
Bakalım neler olacak. Yaza doğru zaten hafif hafif acemi olarak pasta işine girmek istiyorum. Deneme yaparım.