User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Topraktan inşaata girmek hk.

MeHMeT-INC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Topraktan inşaata girmek hk.

Ankara'da topraktan inşaata yatırım yapmak üzereyiz ama daha önce böyle bir girişimim olmadığı için kaygılarım var. Öncelikle yatırım yapacağım yer Ankara İncekte gökdemir imza projesi. Projeyi yapan firma emre gökdemir inşaatmış. Daha önce bu firmayı hiç duymamıştık ama araştırınca 1.ligteki keçiörengücüne isim sponsoru olmuş vs. Daha önce güzel projeler yapmış ama bu proje kadar büyük değil. Şuan ruhsat aşamasındaymış ocak ayına kadar ruhsat çıkar diyorlar ve tapu işlemleri de o tarihte olabilecek. Parayı şirketin kendi hesabına atacaksınız herhangi bir şahısa değil diyerek rahatlatmaya çalıştılar ama ben biraz düşünmek istiyorum dedim. Sadece sözleşmeye imza atıp peşinden parayı aktaracağız sonrasında da ocak ayını bekleyeceğiz sonra da inşaatın bitmesini.
    Sizin tavsiyeniz ne olur, firmayı bilen var mı, güvenilir mi görüşünüzü belirtirseniz çok memnun olurum.

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıda firmayı tanımam bilmem.

Bknz YEŞİL İnşaat İNNOVİA

Ben riske girmezdim. Evet ucuz olabilir ancak birikiminizi kaç yılda yaptınız. Gün sonunda para hiç olabilir. Teknik olarak yeşil inşaat batmaz bir şirketti ancak battı.

Bu dönem bir çok firma konkordato ilan ediyor. Hiçbir firmaya güvenemezsiniz maalesef. Olumsuz dönüş yaptığım için kusura bakmayın.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Riskli iş, bir çok olumsuz örnek var...
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnşaat çok riskli iş dün en iyi olan firma 1 hafta içinde iflas edebilir. İstanbul maltepe de 10 12 tane bina yapan adam 1 haftada köprü altında dilenecek hale geldi İşin latifesi bir yana sözleşme çok önemli noter tasdikli olması gerekiyor ama kaçış maddeleride önemli o yüzden en az 2 3 tane avukattan fikir alınması lazım sözleşme yaparken. Bağladığınız paranın büyüklüğünü bilemem ama 30 40 bin tl avukata verip aksi bir durum olması durumunda bağladığınız parayı geriye alma şansınızı artırır.
    Benim şahsı fikrim en azından 4 duvarı yapılmış bir kaba inşaat halinde bir daireye yatırım yapmanız olur
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olum erken ödersen tabiki notun düşer adamın alacağı faize kesik atıyorsun adam seni ...kecekti ne güzel

MeHMeT-INC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Sözleşmeyle ilgili hiç bir değişiklik yapamayız dediler, teminat mektubu istedim güvenilirliğimize gölge düşürür dediler.

Projeyi sevmiştik ama giremeyeceğiz gibi duruyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 yıl önce incekte böyle bir projede çok büyük zarar gördük. proje tamamlanmayınca intihar edenler oldu, kanser olanlar oldu, boşananlar oldu.
    hele şu zaman daha da problem. en büyük dediğin şirketlerin hepsi birer birer konkordato ilan ediyor.
    bizde aynı şekilde A.Ş firmaya para göndermiştik, A.Ş' yi batırıp şahsına ait paralar ile spor araba almıştı en son soytarı.

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MeHMeT-INC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sözleşmeyle ilgili hiç bir değişiklik yapamayız dediler, teminat mektubu istedim güvenilirliğimize gölge düşürür dediler.

Projeyi sevmiştik ama giremeyeceğiz gibi duruyor.
    İtibarlarına gölge düşürmeyin adamların
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dert sahibi olmak isteniyorsa denenebilir.

Topraktan olmasa da %90 tamamlanmış bir ev satın almıştım, 1 sene merdivenlerden toz pis içinde girdim çıktım rezillik çektim.

O dönem benim evi sözleşme ile başkasına satmışlar adam geldi, tapuyu gösterdim döndü gitti.

Aynı arsa içinde temeli olan bir yer vard, güya üzerine daire çıkıp teslim edeceklerdi, ben evi oarada sattım, geçenlerde önünden geçerken gördüm, temelin üzeri kapatılmış park yapılmış.

Parayı veren verdiği ile kalmış.

Yatırım tavsiyesidir, topraktan yer alınmaz. Hele ki itibara gölge düşürür diyen firmadan simit bile alınmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abim evlenmeden 14ay önce aldığı düğününüze yetişir dedikleri ev yeğenim 6 yaşına geldiğinde,
    Dedemin kentsel dönüşüme verdiği ev vefatından 6 sene sonra teslim edilecek( seneye bitecek diyolar).
    Son dönem diyebileceğim 10 yıllık süreçte yaşadığımız 2 örnekten dolayı gözümle görmediğime inanmam diyenlerdenim

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı |KaAn| Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abim evlenmeden 14ay önce aldığı düğününüze yetişir dedikleri ev yeğenim 6 yaşına geldiğinde,
    Dedemin kentsel dönüşüme verdiği ev vefatından 6 sene sonra teslim edilecek( seneye bitecek diyolar).
    Son dönem diyebileceğim 10 yıllık süreçte yaşadığımız 2 örnekten dolayı gözümle görmediğime inanmam diyenlerdenim
    İnsanın yarına çıkacağının (hiçbirimizin) garantisi yokken 1 sene içinde eksiksiz teslim denip görece %10 -20 tersine ev almak = risk. Risk = getiri ve aynı zaman da götürü.

Haliyle bu riski alabilme potansiyeli ile alakalı.

Bu güne kadar gördüğüm parayı verip tapuyu alan insanın max yaşadığı sıkıntı komşuyla ya da evdeki bakım onarımla oldu.

Topraktan alıp sorun yaşayan 10 larca insan biliyorum bizzat çevremde, herkes bi yoklasın kendini mutlaka kendi çevresinde de vardır.

Bana makul gelen = para bir yana tapu bir yana, para bir yana araba bir yana.

Yarın tapu da 1 işlemim var , emlakçı ile sohbetim = Tapu esnasında rayiç'i öderim.

Tapu tescil olur kalanı gönderirim. Abi işte nakit çekelim, olur gelirsin bankaya, bankadan çekerim teslim ederim çıkar gidersin.

Abi çekip ofise gelelim ofis güvenli, ben seni tanımıyorum kardeşim o kadar parayla banka kapısından dışarı adım atmam.

Şartlar bu, ok değilsen iade edebilirsin kaporamı. Emlakçı: Tamam abi öyle yaparız.

2 bira için adam vurulan memlekette bu kadar nakit ile dolaşmak bile hayati risk içeriyor bana kalsa.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazsam roman olur, en iyisi yazmayayım, yazılacak ne varsa yazılmış zaten

Özet: Girmeyin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turkiye gercekten ilginc ulke, insanin alacagi mala karsilik ortada fol yok yumurta yokken teminat mektubu istemesi kadar dogal bir durum yok ama bizim ulkemizin esnafina, mutahitine gore itibar kaybi yaratiyor. Adamlar bizle is yapmayin diye tum ipuclarini vermisler girip sinir hastasi olup paranizi kaybetmeyin bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MeHMeT-INC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

...
    Yasal bir teminat mektubu ancak dolandırıcı gtverenlerin güvenilirliğini (!) zedeler. Uzak durun.

babayimben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sözleşme vs. hiç bir işinize yaramaz bir sorun olduğunda. Ben olsam uzak dururdum.
    1994 Doğan S, 1990 E30 318is, 2007 Astra 1.6, 2005 Mazda 3, 2012 F30 316i, 2017 HR-V 1.5 i-VTEC, 2007 E60 535D LCI, 2018 1.6 CDTI Insignia, 2018 C200d FL, 2018 Mx-5 ND 1.5, 2015 F32 420d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıdaki tüm arkadaşların dediklerine katılıyorum. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ben olsam girmem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnsanın yarına çıkacağının (hiçbirimizin) garantisi yokken 1 sene içinde eksiksiz teslim denip görece %10 -20 tersine ev almak = risk. Risk = getiri ve aynı zaman da götürü.

Haliyle bu riski alabilme potansiyeli ile alakalı.

Bu güne kadar gördüğüm parayı verip tapuyu alan insanın max yaşadığı sıkıntı komşuyla ya da evdeki bakım onarımla oldu.

Topraktan alıp sorun yaşayan 10 larca insan biliyorum bizzat çevremde, herkes bi yoklasın kendini mutlaka kendi çevresinde de vardır.

Bana makul gelen = para bir yana tapu bir yana, para bir yana araba bir yana.

Yarın tapu da 1 işlemim var , emlakçı ile sohbetim = Tapu esnasında rayiç'i öderim.

Tapu tescil olur kalanı gönderirim. Abi işte nakit çekelim, olur gelirsin bankaya, bankadan çekerim teslim ederim çıkar gidersin.

Abi çekip ofise gelelim ofis güvenli, ben seni tanımıyorum kardeşim o kadar parayla banka kapısından dışarı adım atmam.

Şartlar bu, ok değilsen iade edebilirsin kaporamı. Emlakçı: Tamam abi öyle yaparız.

2 bira için adam vurulan memlekette bu kadar nakit ile dolaşmak bile hayati risk içeriyor bana kalsa.
    Yaşadığın ülkenin farkında olmak..
    Emlakçı arkadaşım var epey yakınızdır, bankaya güvenmeyip onlarla iş bitirmeye çalışanı da duydum ondan..
    Yukarıda dediğim dedemin evde ilk firma batıyo ancak binaların yıkımı sonrası molozlarda hak sahibiyim diye dava açmıştı.. dava süreci- yeni firma bulunması 4-5sene kadar yıkık şekilde durdu ev. Anlaşma ancak +1 kat eklenip tüm gelirin inşaat firmasına kalması ile olabildi. Evin yeri çok merkezi,anlaşılan firma epey bilinen büyük bir firma hedef tarihleri var ama dedem gibi sitede topraktan sahibi olmuş bi çok kişi vefat etti.

fanatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel ülkemde "itibardan tasarruf olmayacağı" ile başladı pek çok şey..

DeNNis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aşağıda haberdeki firma bursanın büyük inşaat firmalarından biriydi ve büyük projelere imza atmıştı. 1-2 ay önce konkordato ilan etti, şuan devam eden projelerinde ödeme yapıp daireye girenlere allah sabır versin diyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 4 kullanıcı var. (2 üye ve 2 konuk)

1. individual,
  2. Silence45

Bu Konudaki Etiketler