Herkese merhaba,
Şu "Drive" konusuna bir açıklık getirmek istedim. Çünkü çok hayal kırıklığı var heralde. Seyreden arkadaşlar belirtmiş zaten.
Ben esas şu " neden IMDB'de bu kadar oyu var. hatta nası oscar'a gidecek" türünden sorularınıza cevap vermek istedim.
Beyler, bu film orj. 1978'de çevrilen "The Driver" film'inin yeniden çevrilmesidir. 78'deki film amerika'da efsane olmuş bir film'dir. Başrol oyuncusu Ryan O'Neill'dır. Oda Amerika'da efsane yıldızlardan biridir. ( Öldümü, yaşıyomu bilmiyom)
"http://www.imdb.com/title/tt0077474/" burdan inceleyebilirsiniz.
Hatta bu ismi benzerliği bilerek yapılmıştır. (Ryan Gosling .2011)
Aynı konuyu ve aynı tadı verebilmek adına 2011'de yeniden çevrilmiştir ve Oscar'a kadar gider gibi gözükmektedir. ( gerçi eskisisinde araba sahnesi daha çok ama o araba sahnelerini günümüzde seyrederseniz çok basit kaldığını görebilirsiniz. Bu filmden sonra arabayla hareketler çekme, filmlerde kullanma efekleri o yıllarda patlama yapmıştır. )
Ancak 2 film'inde konusu tamamen aynıdır. Film ( yada filmler ) bir araba veya sürüş tekniği filmi değil, şiddet, cinayet, drama vs. türü olan bir filmdir. 2011'deki hali müziğinden, görüntüsüne bu ağırlıkta çekilmiştir. ( Not: Bence Amerika'lıların eskiye olan saygısından dolayı oscar'dan daboş dönmiycek. )
Belirtmek istedim.
Saygılar,