User Tag List

Sayfa 2/11 İlkİlk 1234 ... SonSon
203 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: dövüş sanatıyla uğraşan arkadaşlar

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barutçu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kick-box 4 yıl kadar yaptıysan zaten doğru noktadan başlamışsın demektir.
    4 yıl devam ettiğine görede idmanları ağır gelmemiştir.
    3-4 defa jijitsu idmanlarına girdim, bence jijitsu denemelisin bundan sonra.
    çalıştığım sporun içinde bulca jujtusu war şu an daha çok hıza yönelik bişiler arıyorum
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sayokan, kökleri Orta Asya'ya dayanan, yaklaşık M.Ö 6.7 bin yıllarından başlayan türk tarihinde bulunan bilgiler derlenmiş ve stratejileri oluşturulmuş bir Türk savaş sanatıdır. Nihat Yiğit tarafından gündeme getirilmiş ve Savaş Sanatları Ustaları Dünya Federasyonu tarafından analiz edilerek resmi bir branş olarak dünyaya tanıtılmaya başlanmıştır.Sayokan Dünya Federasyonu Amerika Newyork ta 2002 yilinda kuruldu.05.Ocak.2005 tarihinde Türkiyede Türk Savas Sanati Sayokan Federasyonu kuruldu akabinde Dünya Federasyonu Amerika da fes edilerek Türkiyede yeniden 07.12.2006 tarihinde kurulmus ve faaliyetlerine devam etmektedir.

Sayın Nihat YİĞİT bu sisteme “SAVAŞÇININ YOLU ve KAN’ı cümlesini uygun görmüş, bu cümledeki sözcüklerin baş hecelerini alarak kısaltmıştır. Onun ifadesi ile, “Savaşçı” Mete Han’dan Atatürk’e kadar gerek bedensel, gerekse ruhsal, zihinsel yetenek ve erdemliliğe sahip eşsiz devlet adamlarımızı, komutanlarımızı, kahramanlarımızı, “YOL” ise bu eşsiz insanların bu yetenek ve erdemliliğe giden yolunu, “KAN” ise yine bu eşsiz insanlarla olan bağımızı ifade etmektedir.” diye tanımlıyor. Tabiatı ile uzak doğu savaş sanatlarına bu alanda alternatif, yerelliği ve milliği olan bir kültürleştirme hareketi olunca kolay kabul edilebilir görünmektedir.

Sayokan’ı temel özellikleri ile tanıtmaya çalışacağız. Bu temel özellikleri tekniksel olduğu kadar, tarihi, kültürel geleneksel unsurlarını da tanımak zorundayız ki sıradan bir savaş sanatı imajı ile tanınmasın. Veya sadece uzak doğu savaş sanatlarına alternatif mantığı taşıyan, bu amaçla ortaya konmuş bir çalışma olarak görülmesin.

http://www.sayokan.net/

http://www.turksayokan.com/
    Experience is what you get when you don't get what you want.

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çalıştığım sporun içinde bulca jujtusu war şu an daha çok hıza yönelik bişiler arıyorum

Anlamadım açıkacası, bende yıllarca bunlarla uğraştım.
    jijitsu'uda içinde barındıran spor nedir?
    X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
    Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
    Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
    Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
    Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus

kickboxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerde çalışıyordun ? İstanbulda bakırköy taraflarında eli yüzü düzgün bi salon var mıdır?
    valla karsı tarafta bılmıyorm fakat hocama sorarım turkıyeye kıckboxu getıren hoca kendısı aynı zamanda fedarasyon baskanı
    Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz

newzat_r56 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. dan milli karateciyim 8 senedir yapıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barutçu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Anlamadım açıkacası, bende yıllarca bunlarla uğraştım.
    jijitsu'uda içinde barındıran spor nedir?

bujinkan ninjutsu youtube da bi ton vidyosu war izleyebilirsin bnm çalıştığım dojonunda war bujinkan türkiye die aratırsan çıkar

başlı başına bi sawaş sanatı ama bn daha bireysel bişilerle kendimi geliştirmek istiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yada bujinkan budo taijutsu diede bakabilirsin

edo typer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 sene tekwando,1 sene aıkıdo,1 sene wushu ve 6 sene kıckbox yaptım, tendonlarımı kopardıgım ıcın bıraktım..dowus sporu ıle ılgılenmeyı dusunenler ıcın kıckboxu sıddetle tawsıye ederım,dıger sporlar ne bılıyım bana pek gercekcı gelmıyo,yada yeterı kadar rahatlatıcı gelmıyo...kıckboxu 6 sene boyunca 1e1 haftada 4 gun ozel ders olarak calıstım,ozel dersıde tawsıye ederım..normal seanstan gercekten cok farklı oluyo,az bısey dayak yıyosunuz ama

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muay thai..
    tavsiye ederim
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzun seneler judo yaptim, vucut temel kuvveti ve dayaniklilik icin en ideal spordur. sonra genel maksatli jukado ya dondum.
    sonra bir kac sene kickbox yaptim cok keyifli ve genel olarak esneklik sagliyor.
    en son da bir kac sene box yaptim. bence dovus sporlarinin temeli box.
    simdi bircok hoca olan arkadas benim eski antreman arkadaslarimdir, misal wing tzun da nehar, capoeirada hakki vs vs.

kavga vs icin degilde eger sinirli bir yapin varsa ve kendinle yarismayi seviyorsan dovus sporlari cok ideal hem rahatlatiyor hem daha bir pozitif yapiyor.

Orcun6
    Misafir
    2.5 senedir muay thai yapıyorum çok önceleri 1 sene karate yapmışlığım var . Mauy thai ciddi çalışılırsa gerçekten oldukça sert bir spor , ama acı eşinizi ve dayanıklılığınızı oldukça yükselteceğini düşünüyorum. Kaval kemiklerini çarpıştırmak ilk başlarda pek kolay olmuyor bi de

cem06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baya bi arastırdım dovus sporlarını wing tsun a basladım aslında ninjutsu veya jiu jitsu ogrenmek ıstıyodum salon bulamadım
    ayrıca krav-maga, systema vs. dovus sporundan cok teknıge yonelik sayılır ve bildiğim kadarıyla mil/leo kısımlarını da ogretmiyorlar

full contact karate, bjj veya mma yapan warmı aranızda???

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla dövüş sanatı değilde bı kere gıttıgım spor salonunda yogaya katıldım. her yanım bırbırıne karıştı. 2 gun basımın ağrısından duramadım. guya rahatlatıyo haha )

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayokan, kökleri Orta Asya'ya dayanan, yaklaşık M.Ö 6.7 bin yıllarından başlayan türk tarihinde bulunan bilgiler derlenmiş ve stratejileri oluşturulmuş bir Türk savaş sanatıdır. Nihat Yiğit tarafından gündeme getirilmiş ve Savaş Sanatları Ustaları Dünya Federasyonu tarafından analiz edilerek resmi bir branş olarak dünyaya tanıtılmaya başlanmıştır.Sayokan Dünya Federasyonu Amerika Newyork ta 2002 yilinda kuruldu.05.Ocak.2005 tarihinde Türkiyede Türk Savas Sanati Sayokan Federasyonu kuruldu akabinde Dünya Federasyonu Amerika da fes edilerek Türkiyede yeniden 07.12.2006 tarihinde kurulmus ve faaliyetlerine devam etmektedir.

Sayın Nihat YİĞİT bu sisteme “SAVAŞÇININ YOLU ve KAN’ı cümlesini uygun görmüş, bu cümledeki sözcüklerin baş hecelerini alarak kısaltmıştır. Onun ifadesi ile, “Savaşçı” Mete Han’dan Atatürk’e kadar gerek bedensel, gerekse ruhsal, zihinsel yetenek ve erdemliliğe sahip eşsiz devlet adamlarımızı, komutanlarımızı, kahramanlarımızı, “YOL” ise bu eşsiz insanların bu yetenek ve erdemliliğe giden yolunu, “KAN” ise yine bu eşsiz insanlarla olan bağımızı ifade etmektedir.” diye tanımlıyor. Tabiatı ile uzak doğu savaş sanatlarına bu alanda alternatif, yerelliği ve milliği olan bir kültürleştirme hareketi olunca kolay kabul edilebilir görünmektedir.

Sayokan’ı temel özellikleri ile tanıtmaya çalışacağız. Bu temel özellikleri tekniksel olduğu kadar, tarihi, kültürel geleneksel unsurlarını da tanımak zorundayız ki sıradan bir savaş sanatı imajı ile tanınmasın. Veya sadece uzak doğu savaş sanatlarına alternatif mantığı taşıyan, bu amaçla ortaya konmuş bir çalışma olarak görülmesin.

http://www.sayokan.net/

http://www.turksayokan.com/
    Bu sayokan'cı amcanın dojosu bizim evin arka sokağında. Yıllardır görüyorum. Bir içeri girmek nasip olmadı...

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emir hiç bu sporlara para verme git gültepeden yada hacıhüsrevden ev kirala o paraya uzak doğu yakın doğu iç anadolu avrupa ne istersen hepsini ister istemez örenirsin
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orcun6 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.5 senedir muay thai yapıyorum çok önceleri 1 sene karate yapmışlığım var . Mauy thai ciddi çalışılırsa gerçekten oldukça sert bir spor , ama acı eşinizi ve dayanıklılığınızı oldukça yükselteceğini düşünüyorum. Kaval kemiklerini çarpıştırmak ilk başlarda pek kolay olmuyor bi de
    fenerbahçede yapıyorsun sen dimi
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imhotep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Full contactla ugrasmistim bir aralar tavsiye ederim cok keyifli vede surekli temas halinde olan bir yakin dovus sanati.

Bende 7 ay gitmiştim full contact'a.. Acaip keyifLi ve güzel bi spor

Bakırköy/Kartaltepe'de Ser grup die bi yere gitmiştim.. BaşLarda saçma gelsede işin içine biraz daha girince we biraz daha sertleşince mhabbetler anLıosun herşei iLk başlarda kawal kemiklerim we ellerim baya bi ağrımıştı,kızarmıştı ama zamanLa onada aLışıosun..

flexamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 senedir muay thai , aikido , tekvando ve wushu yapıorum nzmn istersen yardımcı olabilirim.
    Rs Racing Garage
    MK2 Ford Focus Silver Bullet
    BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ben çok sakin bir insanım, ama dövüş sporları acaip ilgimi çekiyor.
    Esasında boksu antremanları nedeniyle çok beğeniyorum.

böyle en iyi savunma saldırıdır diyip kafa göz rakibe girdiğin hangisidir?
    Böyle felsefesi varmış vs vs çok gereksiz, mottom felsefe yok diz ve dirsek var!

aikidoya gittim okadar sıkıcı geldi ki kolunu bük vs vs.
    Built to fall....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)