bence rahmetlik pilotlar büyük bir cesaret gösterip ucagı en az hasar alacak şekilde düşürmüşler. daha öncede düşen ucak enkazları izlemiştim tv lerden. bu ucagın içinden gercekten cok sayıda canlı insanın cıkmasını, önce Alllaha sonra onlara boçluyuz ölenlere Allahtan rahmet diliyorum...
Bacak diye ögrendim ben de ilk, sonra ayak bileginden dediler.
Yanında, aynı koltukta oturdugu kabin memuru arkadası kaybettik...
Yine sırtını dayadıgı kokpitte, 3 kahramanı kaybettik...
O yüzden ne olursa olsun kurtulması mucize...
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Boeing: Pilotaj hatası yok, kule hatalı
Amsterdam'da düşen THY uçağ için Boeing'den, "Kule hatalı, düşüşün nedeni vorteks" açıklaması geldi.
Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşen THY uçağında pilotaj hatası olmadığı ortaya çıktı. Boeing, "Kule hatalı, düşüşün nedeni vorteks" dedi. Türk Hava Yolları'nın Tekirdağ uçağının düşmesiyle ilgili Türk pilotların gündeme getirdiği 'vorteks' iddiasını, 'Uçak normalden hızlı indi' savunması yaparak kabul etmeyen Hollanda makamlarına tokat gibi iki cevap birden geldi.
EN AZ 4 DAKİKA
THY'nin Amsterdam seferini yapan Tekirdağ uçağının Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşmesinin ardından Boeing firmasından çok önemli bir uyarı yapıldığı ortaya çıktı.
Firma, bünyesindeki Boeing 757 tipi uçakların güçlü bir vorteks oluşturduğunu vurgulayarak arkasından yaklaşan uçaklarla arasında 4 dakika ara mesafenin olması gerektiğini belirtti. Üretici firma 757 tipi uçakların da diğer uçaklara oranla çok daha güçlü Wake Turbulence oluştuğunun altını çizdi.
Türkiye'den ve dünyadan bu yönde yapılan açıklamalar üzerine Hollanda makamları kendilerini temize çıkarmak için önceki gün açıklama yaptı. Açıklamada THY uçağının vorteks'ten değil, uçağın normalden çok hızlı alçaldığı gerekçesiyle düştüğü ileri sürüldü. Hollanda makamları THY uçağının önünde seyreden Boeing 757 ile arasındaki 2 dakikalık mesafenin yeterli olduğunu iddia etti.
KAYITLARDA 2 UÇAK ARASI 2 DAKİKA
THY uçağından önce Schiphol Havaalanı'na inen North West Havayolları'na ait Boeing 757 tipi uçağın iniş saatine ilişkin kayıtlar da ortaya çıktı. North West'in kayıtlarına göre uçak Schiphol Havaalanı'na 10.24'te iniyor. THY uçağı yere yıkıldığında ise saatler 10.26'yı gösteriyor.
Hollanda basını da dün Tekirdağ'ın pilotaj hatasından düşmediğini duyurdu. Hollandalı uzmanlar, "Uçağın, iniş pistine kusursuz biçimde yaklaştığını" söyledi. Uzmanlar "270 metreye kadar uçağın normal hızda alçaldığı, ancak daha sonra hızla irtifa kaybederek düştüğü görülüyor" dedi.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Boeing gibi koskoca bi firma açıklamada bulunmuş allahın kulesindeki adam mı daha iyi bilicek kaç dakka yeterli olcağını uçağı yapanlar adamlar biliyor neyin ne olduğunu.
Bencede vorteks olayı büyük bir ihtimalle.Kara kutu yarın açıklanıyor netliğe kavuşur inşallah..
Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi
Uçakğın inerkenki kule ile olan kayıtlara göre boeing firmasının yaptığı açıklama bu.Kara kutu bu gün çözümleniyormuş ve yarın açıklanıcak.
Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi
yarın paris'teki kara kutu ile ilgili ilk açıklamalar yapılacakmış tv de haberlerde duydum bugün.. bizde thy uçuş işletmede pilot arkadaşlarla konu hakkında tartıştığımız zaman çoğunluk olarak vorteks üzerinde düşünmüştük..bakalım yakın zamanda kara kutu ile anlaşılır büyük ihtimalle nedeni..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)