NE yaptında oldu bu bakim. Elektriklermi gitti anlat hele bi çözelim.
Printable View
NE yaptında oldu bu bakim. Elektriklermi gitti anlat hele bi çözelim.
check for errors nedir? onabas
advanced de ne var
bak burakcım sorun herneyse boşver verileri kurtarman için sana bi program öneriyorum ...
File scavenger 3.2
sürümünü indir netten o diski kurtar komple içindekilerle ...
sonra bas formatı ...
sorunu anlamadım bende ama diskinin son cırpınışları olabilir zaman kaybetmeden al yedeğini sonra deneme yanılma yaparak belki çözersin ...
başka bi sata portuna takıp bir dene bakalım . olmadı yedek alıp convertden ntfs i dene oda olmassa format :)
verileri kaybetmeden yedeklesen iyi olur biranönce
birde işletim sistemin bu 1.5 lik diskte değil dimi ?
Ne yaptıda oldu bi yazsa, firmware falanmı yükledi , windows veya bi program otomatik update install ederken bilgisayarmı resetlendi , cleaner gibi bi program falanmı çalıştırdı hatta düşünmek bile istemiyorum bi soruya evetmi dedi bi bilsek
Ramlerden birini çıkart tekrar aç biosu bi dolaş varmı anormallik
Diskin tek partition olarak mı formatlanmıştı. Master Boot Record yani MBR gitmiş. Aslında içinde tüm bilgiler durmakta. Ama sıfır izi üstünde diskin kaç partition ve bu partitionların nereden başlayıp nerede bittiğini belirten iz yok. Ayrıca disk NTFS olduğu için birde file listler var dağınık halde. Bunlarında adresleri yok. Get Data Back, Easy Recovery gibi programları dene. Sakın var olan diskin üzerinde MBRWizard gibi programları deneme. İyice bozma ihtimalin var. 1.5 tb bilgiyi nereye yedekliyeyim demişsin ama diski düzelterek direk kullanmayı düşünürsen hepsine elveda diyebilirsin. O yüzden önce bu programlar ile derinlemesine taratmayı yaptır. Daha sonra taratma sezonunu kaydedersin. Eğer işine yarar şeyler bulunursa o zaman bir yerden geçici bir harddisk temin edip kaydettiğin taratma sezonunu açararak tekrar saatlerce beklemek zorunda kalmadan direk kopyalamaya başlarsın.
Her ne yaparsan yap dikkatli okuyarak sakince yap.
Kolay gelsin.
ya walla hıc bısı yapmadım sabah actım muzık dınledım. E de butun muzıklerım
sora kapadım herseyı cıktım geldım sonuc bu. normal kapadım hemde hıc bısı yapmadım elımı surmedım memur bey :D
alternative superblock yok mu ntfs de ya? mbr gitti mi s..yor musun yani
Bu problem dosya tablolarının bozulmasından oluşuyor "Partition Table Doctor" bunu deneyelim abi bikaç arkadaş bunla çözdü. Programın download linkini bulamazsan yaz msnden arayayım bende.
http://rs267.rapidshare.com/files/83...or_3.5_Fit.rar aha bu program hadi nerdesin deneyelim :)
aha gunaydın :D
hemen deneyelım :D
hacı ben hemen 160 lık hdd deki fotoğraflarımı dvdlere falan aktarayım bu hdd lere güvenilmez benimde 500gb lık muzik arsivim gitmişti halen akıllanmadım bütün o anılarla dolu fotolar giderse hapı yutarım valla