Aslında en temizi Extreme Sound Özhana git deki ben böyle böyle muzik dinleyeceğim şu kadar param var yık ortalığı. O çıkartır sistemi ortaya.
Printable View
Aslında en temizi Extreme Sound Özhana git deki ben böyle böyle muzik dinleyeceğim şu kadar param var yık ortalığı. O çıkartır sistemi ortaya.
Istanbulda SQ tarz arac hazirlayacak insanlardan su saatte aklima gelenler
Veysel Koç
Halil Solak
Murat İleri
gibi isimler..
ozhanın sq larını dınle derım sana ;) 155 calan sqlar
wikipedia ya bakar gibiyim valla :)
okadar ses sıddetınde calan bı sq sıstem dınlemedıgın bellı. sq deyınce ıllakı dusuk db lerde calan sıstemler gelıyor sanırım aklına.DD nın sq ıcın uretılmıs 99 serısı hı endlerıde mevcut. ozhanında uyguladıgı DD 99 lu sq sıstemler var.gereklı wattlarla beslenen 99 hı end sw DD ler ve ısmı lazım deıl compo kıtler ve gereklı sahne ıle hersey olur.db rekortmenı dıye sq yapamıyor sanmanıza sasırdım :)
yapamiyor demedim, genelde cadde icin yapiyor dedim onu öncelikle bi düzelteyim..
dd 99lari hepimiz biliyoruz, lambali ampli bile yapti DD ama kullanan kim?
emma'da şu kişi dd sub kullandida şu dereceyi aldi diyebiliyormusun?
ayrica dd özhan doğruerinde degil, ve eklemek isterim ki subwoofer sadece muzikteki ara boşlukları, sadece düşük frekanstaki bir kaç sesi vermek için var ;)
önemli olan sahne, kalite, sahnedeki rijitlik vs ;)
ben yaklasık 10 senedır ozhanın yaptıgı onlarca sq yu dınlemıs bırıyım. kımselerde audıcontrol yokken ozhanın sene 2001 de o cıhaz ıle bı volvo t5 e kıck panel sahnelendırmelerını yaptıgı gormuslugum var :) bılırsınkı dogru sahneyı audıocontrolun mıkrofonuyla test edersın ısıkların duzenıne bakarak :) yaw varsın sq yapamasın :D dB kıng ya o yeter :D
Focal 165v2 polyglas mid-tiz
Kicker comp12 bass
Audison srx3 3 kanallı amfi
Orta sınıf alpine ünite..
Bunlar gayet tatmin edici çalar..
Alpine ana ünite , comp olarak focal.
Özhan abinin yaptığı sistemleri çok iyi biliyorum sistem yapamaz diye bişey yok :) Ancak 155 db çalan sistemin ne kadar sq olacağı ciddi tartışma konusudur.Olsa olsa sql-spl arasıdır.Sadece sub ile sq olmaz sadece component ilede sq olmaz.Sq'da önemli olan tek şeyin kulağı çizmemesi ve yormaması olacağından o db alan araçda bu imkansızdır :cool: Benzer bir subwoofer'ı kendi aracımda zamanında kullanmış biriyim.Doğru tonlaması harikadır en ufak bir bası yakalar ve zamanlaması bile 25 cm lik subwoofer gibidir.Bunuda dinleyen herkezin ağzı açık kalmıştır.Hatta kapalı 25-30 cm de çalan bir subwoofer gibi çaldırmıştım 38 cm subwoofer'ı.Cenk'de şahitdir :D Sq da hiç bir zaman bir ürün diğerini bastırmamalıdır.Yoksa sahne bozulur mantık budur :icon_tup:
şu an aracımda 1 takım Focal 165 k2 Power 16cm, arklarda da Focal 130 v1 power 13cm comp var gayet memnunum :)
ana ünite alpine
midler focaL
amfi audison
bass-kicker veya DD