200 dolarlık bir parça almıştım. Usps ile yollanmıştı. Kargo gelme süresi normalden biraz uzun sürünce gümrüğe takıldı ne yapacağım diye telaşlanmaya caşlamıştım ki kapı çaldı. Baktım ptt kargo ama 2 tl yerine 32tl istiyor. kağıdı okudum gümrük bedeli 30 TL kesmişler yani %10. Bende böyle bir uygulama olurken sizde niye aynısı olmamış? Kapınızda % 10 ödetselerdi daha mantıklı olmazmıydı.
geçmiş olsun![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
ula türkiyede gümrüğe ancak kitap takılır zaten herşey in kitap out...
Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
Ayağı yerden kesen güzellik otomobil
valla iyi halletmişsin ben fedex in depoda bekleme ücretine kadar ödemiştim ama giysiye takmış durumdalar her gittiğim adam yok türkiyede herşey var niye yurtdışından alıyorsun diye azarlamaya çalışıyorduilginç bir yer orası aman giyisi getirmeyin o zaman.
peki Topkapı dakime götürelim arkdaşlar bilen varmıgaliba saatler takıldı benim
cheap & fast = not reliable
reliable & cheap = not fast
fast & reliable = not cheap
Hergün ordayım...
Paypal dökümanı ve Kredi kartı ekstresinin bankadan onaylısı ile git. 3.no'lu odadaki bayan(eğer tipini beğenirse ve sinirli değilse) sana yardımcı olur. Gümrüksüz verebilir, eğer ikna edemezsen. Gümrük müşavirliğinde bir zımbırtı yazılıyordu, onunla beraber hemen alabilirsin, biraz ücret ödedikten sonra. Bir daha ki siparişlerinde ise 100€'nun altında olsun shipping dahil hiç bir problem olmaz. Satıcıyla anlaş. Bazen Amazon taşeronlarına yönlendiriyor onlar da ayarlıyabiliyorlar...
19051919-23041920-30081922-01111922-29101923
biz Tübitak'tan geliyoruz diye gittik. zorluk çıkartmadı. hemen hesaplayım çağırım sizi dedi, tam 97 pound geliyordu muafsınız dedi. kaydettirin alın gidin dedi
USPerformance by UtkuSelamoğlu
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance
100-200 km/h 5.761sec
Insanin yanliz olmadigini gormesi guzelmis, bu sene spor katalizor getirttim ingiltereden UPS'le 50 kerede soylemistim klasik posta yolla diye bildiklerini okumuslar. UPS super yontem bulmus kendi gumrukleme sirketlerini kurmuslar UNSPED mi oyle bir ismi vardi. Noterden vekalet veriyorsunuz daha sonra ne oldugunu anlamadiginiz envayi cesit fee kesiliyor. Tam parca parasi kadar masraf odedim. Muhtemelen REMUS yetkili saticisinin 1 senede verdigi kadar vergi vermisimdir. Krizden dolayi anladigim kadar ile gumrukler iyi isliyor bu ara aman dikkat. Ha bir de UPS de mali kalanin bulundugu sehirden almasi mumkun degil bilginiz olsun illa Istanbula gideceksiniz ya da benim gibi noterden vekaletname verip uzay mekigi getirtmis gibi butun prosedurlere uyacaksiniz
Evet haklisin bu dediklerinde.
Ama Amerikadan tekstil urunu getirmek gumruk acisindan hic bi zaman ii diil zaten.
Ondan baya odemissin sen.
Eger bole isler yapicaksaniz bi gumrukcuye sorun bisiler almadan once onlar size neyin getirilebilicegini neyin sorun vericegini solerler zaten.
bu gümrüğe zaten hep takılmıyorsunuz.. sonra tadı güzel geliyor dur şunuda alayım dur bunuda derken bir takılıyor ve güm.zaten takılan kardeşimdi ama ben ceremesini çektim biraz.
gümrükteki elemanlar tomarla ceplerine inen yeşillerden vakit pek bulmuyorlar burada ama tabi birkaç iyi adam var.
kısacası türkiyede gümrük olayı tamamen rezalet. ama neremiz doğru ki![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)