Tolga, yanlış bir şey söylememiş. Sadece çok anlaşılır yazmamış. O yüzden yazdığı şeyi yanlış anlamışsın sanırım.
Söylemek istediği;
İstediğin kadar 2 yıllık (ön lisans) diploması al kısa dönem askerlik için bir işe yaramaz.
2 yıllık (ön lisans) diplomanı aldıktan sonra,
4 yıllık bölüme (lisans) dikey geçiş yapıp, 2 yıl daha okuyup lisans diplomasına tamamlarsan olur demiş.
Yani senin yaptığın şeyin (2+2) aynısını anlatmaya çalışmış aslında.
Bu arada ek bilgi vermek istiyorum.
2+2 yapmak için ön lisansı örgün okumak zorunda değilsiniz.
AÖF den ön lisans okuyup, daha sonra AÖF lisans 3. sınıftan devam edebilirsiniz.
selamlar . abilerim kardeşlerim ben akdenizde okuyorum . bu sene tekrar sınava girip aöf kamu yazdım ve geldi . sınava girmedende geçebilrdin diyenler oldu ama işimi garantiye alıyim dedim girdim sınava . sorum ise yeni kayıt konusunda . anadolu üniversitesinden yeni kayıta tıklayın falan diyolar ama öle bi link bulamadım hep yatay geçiş yok tek ders sınavı vs . kayıt için ne yapmamız lazım tam olarak aöf bürosuna mı gitmeliyim ? birde son kayıt tarihi 8 eylül sanırım doğrumudur . kafam karıştı biraz . aöf bürosunu arıyorum açan yok telefonu . internette de farklı farklı bilgiler var . tşkler şimdiden .
Boşuna sınava girmişsin
Kayıt tarihlerini AÖF 'nin sitesinden akademik takvime bakarak görebilirdin.
Aşağıda linkini veriyorum.
https://www.anadolu.edu.tr/acikogret...kademik-takvim
Öğrenci belgenle ikinci üni. yapardın rahatça girerdin.
31ağustos-9eylül arası kayıtlar.
Sistem açılacak o tarihte kayit.anadolu.edu.tr adresine giriyorsunuz. Orası sizi yölendirecek zaten. İnternet başvurusu yapıp çıktısını almak gerekir. Birkaç belge daha gerekir onları toplayıp 31 ağu-8eylül arası büroya gitmek gerekir.
Kayıtların ilk tarihlerinde yani 31 ağustos 1 eylül falan gidersen büroya işin daha rahat halolur.
arkadaslar bende ıngılızce cevırmenlık mezunuyum 2yıl ve suanda sosyolojı 1. sınıftan basladım bolumumunu gecısı olmadıgı ıcın 4yıllıga suanda bı gecısvarmı yada bolum acıldımı bılgısı olan arkadaslar varmı
merhaba bu yıl iki yıllık meslekyüksekokulundan mezun oldum açık öğretim bi bölüme yazılmam gerek direk 3. sınıftan başlaya biliyormuyuz işletme gibi bi bölümden izlemem gereken prosedür nasıl daha önce aramızdan yapan oldumu direk 3. yıldan işletme başlayıp lisans mezunu olantercih yapmamız falan gerekiyormu biyerlere kafamda deli sorular cidden aöf ne kadar karışık bi durummuş
![]()
bilgisayar programcılığı okuyorum dikey geçiş yapıcam hangi bölümü tercih etmeliyim avantajları dezavantajları nelerdir ?
Transkript ile basvuru kabul ediyolar mi? Bilgisi olan var mi buro telefonlarini ariyorum acan olmuyor
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)