Bende bu sene Ağustos ta gitmeyi planlıyordum Genel Kurmay ın açıklamasından sonra ama ufak çaplı bir araştırma neticesinde (rütbeli asker tanıdıklardan bilgi aldım) gitmekten vazgeçtim.Genel kanı,bu olayın en az 2-3 sene sonra gerçekleşeceği yönünde..
2 gün önce Milliyet'in haberine göre 1 Ocak itibari ile yasalaşacak ve askerlik 12 ay olacak.Ancak karar çıktığında kısa dönem olan askerlere yansımayacak yazıyordu.
Öncelikle inşallah tertip oluruz (ağustos) demekle başlamak istiyorum.
329.KD olmak için en yakın askerlik şubesine giderek
EK7 erken sevk dilekçesini dolduracaksınız.
(http://www.asal.msb.gov.tr/er_isleml..._dilekcesi.doc)
ASKERLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
.................
.................................. Askerlik Şubesi Başkanlığına kayıtlı yedek subay aday adayıyım.
.................................. Celp Döneminde sevke tâbi olmama rağmen, ailevi sebepler dolayısıyla (İş zorunlulukları vb.) …………….. (NİSAN, AĞUSTOS, ARALIK) Celbinde silah altına alınmak istiyorum.
Gereğini arz ederim.
Tarih:
(İmza)
Adı ve Soyadı
Rütbesi
ADRES :
Tel. :
EKİ :
EK-A (Askerlik Durum Belgesi Fotokopisi)
Ve bu dilekçeyi şubeninin bağlı olduğu askerlik diaresini başkanlığına posta ya da elden ulaştıracaksın.
Bu arada AĞUSTOS Krş. Snf. Celbi 01 NİSAN-25 HAZİRAN tarihleri arasında erken sevk vermek zorundasın.
Bu arada erken sevk işlemlerinde en önemli detay doğum tarihidir.
Yaşlı olanlar erken sevk işleminde daha öne geçerler. Ama ben daha erken sevki kabul olmayan duymadım. İnşallah bizimkilierde kabul olur.
Hayırlısı olsun.
hmm şimdi baktım asaldan süreyi uzatmışlar normalde benim başvuru yaptığım sırada 25 Mayıs son gündü.Sanırım talep çok fazla bu yüzden süreyi uzattılar.
Bildiğim kadarıyla 2008 Ağustos celbinden itibaren değiştirildi.
O dönemde son yoklamada rapor alanların önlenmesi açısından:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp...%9Fustos+celbi
Öncelikle ben üni mezunu değilim..Düz gidicem..O yüzden yukarda verdiğin dilekçede 1-2 değişiklik yapmak gerekicek
Ama gerçekten çok teşekkür ederim..Hem tarihler hemde dilekçe için..
Diğer arkadaşlara da bilgileri için çok teşekkür ederim..
Kocaeli'ndeki şubeyle işim kalmadı sanırım..Burdakiler halledicek..Ben direk burdaki şubeyle çözücem..
İnşallah bizimkilerde kabul olurda gideriz..Hayırlısı neyse o olsun..
Haha, ben 10 subatta dilekce verip 22 sinde teslim oldum. işlemlerin uzamassa demiycem gidicek adamı hiiç tutmuyolar. Adam akıllı kimse ile vedalaşamadan gittim. Hayırlısı olsun Jemjum..
Uzun dönemler için Ağustos'da celp dönemi var mıydı?
Senin işlemler bizden farklı o zaman..
Hayırlısı ile gider geliriz inş.
Ağustos'da askere gidecek arkadaşların bir listesi yapılsa aslında ve nereye gidecekleri belli olsa belki aynı yere düşenler iletişime geçebilir![]()
Şubat 1 devre
Mayıs 2 devre
Ağustos 3 devre
Kasım 4 devre gider.
Eğer Jandarma Olarak giderseniz A - B olma şansınız yoktur. Fakat piyade giderseniz Bu celp dönemlerinde giderseniz A tertip olursunuz, 45 gün sonra giderseniz B tertip olursunuz.
Yani Eğer Piyade sınıfında olursan Cem, Eylülde gitme ihtimalinde olabilir B tertip olarak.
Ama Jandarma olursan Ayın 21binde bodoslama nizamiyeden girersin..![]()
Bende tecil bozdurmak için dilekçe verdim ama son durum ne bilmiyorum aramam lazıma slında bir askerlik şubesiniellerine geçmiştir heralde
Everyday I ** Çapulling!!!
ben okuldan sonra tecıl etme hakkım vardı ama gıdıp guzelce dılekçemı yazdım dılekceyı subede tanıdık varsa ona yazdırın guzel oluyor öyle zatenkabul oldugu 1o gun içinde gelır sanırım .. gıdersınız muayeneye sonra
askere
www.honda-tech.com