User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Motorsiklet Sorunsalı - Kask vs. vs.

onurdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlarıma sordum ve ilk cevap geldi.

Yamaha BWS ile aynı motoru kullanıyormuş. 1000 km'de filtre temizliği yaplılmalıymış. 5 binde şanzıman yağı ve kayış değişmeliymiş. 90 TL civarında bakım ücreti varmış 5 bin km'nin. Buji değişikliğinde bpr7hs10 ya da Ngk b6hs kullanıcakmışsınız. Deponun içine de bir kapak yağ koyacakmışsınız. Ön frenlerden cıyaklama geldiği an balata bitmiş demekmiş. Diski yemeden hemen değiştirsin diyor. Bu bilgileri veren arkadaşımın İzmir'de bir motosiklet servisi var.
    Loading World's Best Magazine...

Jam da Joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kask olarak çenesi açık kaskları önermem full face bir kask herzaman daha iyi korur bu işin abartısı olmaz sonuçta can güvenliği herşeyden önemli 100 cc de olsa 1000 cc de olsa farketmez. Hangi marka kaskları denedin bilmiyorum ama Shoei biraz daha yumurta tarzı büyük bir kasktır oturabilir diye düşünüyorum ama ben Arai RX-7 Corsair kullanıyorum tavsiye ederim bunların dışında denemediysen Suomy ve Schuberthte işini görür. Kawasaki konusundada almadan önce biraz daha düşün derim zamanında Kawasakinin distribütörü Türkiyeden çekildiği için mağdur olan birçok kişi yüzünden insanımızın Kawasakiye bakışı biraz kötüdür o yüzden alırken ucuza alırsın ama satarken sorun yaşayabilirsin piyasası diğer japonlara göre ölüdür..
    unless you ride the beast
    you wouldn't understand

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jam da Joker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kask olarak çenesi açık kaskları önermem full face bir kask herzaman daha iyi korur bu işin abartısı olmaz sonuçta can güvenliği herşeyden önemli 100 cc de olsa 1000 cc de olsa farketmez. Hangi marka kaskları denedin bilmiyorum ama Shoei biraz daha yumurta tarzı büyük bir kasktır oturabilir diye düşünüyorum ama ben Arai RX-7 Corsair kullanıyorum tavsiye ederim bunların dışında denemediysen Suomy ve Schuberthte işini görür. Kawasaki konusundada almadan önce biraz daha düşün derim zamanında Kawasakinin distribütörü Türkiyeden çekildiği için mağdur olan birçok kişi yüzünden insanımızın Kawasakiye bakışı biraz kötüdür o yüzden alırken ucuza alırsın ama satarken sorun yaşayabilirsin piyasası diğer japonlara göre ölüdür..
    kanka bana arai r-x7 corsair deme ehehehe bütün modellerini ikinci el sıfır fiyatlarını ezberledim oytun abi yüzünden belki 10 tanesi ile ciddi pazarlık yaptım konu sahibi arkadaşa monster modelini tavsiye ediyorum biz ondan aldık 140tl yede siyah vizörünü aldık aleme noktayı koyduk masaya koyunca herkes bakıyor 10 nümero
    ..::PASSATURBO1::..

Jam da Joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PASSATURBO1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka bana arai r-x7 corsair deme ehehehe bütün modellerini ikinci el sıfır fiyatlarını ezberledim oytun abi yüzünden belki 10 tanesi ile ciddi pazarlık yaptım konu sahibi arkadaşa monster modelini tavsiye ediyorum biz ondan aldık 140tl yede siyah vizörünü aldık aleme noktayı koyduk masaya koyunca herkes bakıyor 10 nümero
    Oytunun aklına kim sokmuş acaba bro
    Aldırana kadar akla karayı seçtim AGV falan diyodu bide Rossi takıyor diye kanına girdiler buda inanmış bana gelip anlatıyordu öyleymiş böyleymiş diye
    unless you ride the beast
    you wouldn't understand

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jam da Joker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oytunun aklına kim sokmuş acaba bro
    Aldırana kadar akla karayı seçtim AGV falan diyodu bide Rossi takıyor diye kanına girdiler buda inanmış bana gelip anlatıyordu öyleymiş böyleymiş diye
    kanka bende çok yalvardım imkan varsa bundan alalım die sora çok para dedik ikinci el corsair rx-7 lerle pazarlık ettik baktık almışken 1 kere alıyoruz güzeli olsun hesabı yusuf cuğumunda emekleri ile aldık gitti hayırlı uğurlu olsun iikide aldırmışız
    ..::PASSATURBO1::..

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deathofacar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gürsel gerçi turan güneşte gezdim demişsin ama bir alt caddede sancak tarafın da dianese bayisi var. ali kaftanoğlu ve batu sahipleri. çok da iyi arkadaşlarımdır. malın envayi çeşidi ve kalitenin sonu onarın mağazada var. sana motor konusunda da en ince ayrıntısına kadar yardımcı olurlar. oraya gitmediysen tavsiye edeceğim tek yer.
    Galiba kapattılar abi???
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

killererkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    debriyaj yok , kayış tahrikli..
    açık kask tavsiye etmiyorum , full face tam korumadır herzaman için. kask a para harcamaya asla çekinme, en iyisini al, asla ucuza kaçma
    shoei, arai, schubert ,suomy çok başarılı markalar , agv ,laser,nolan gbi markalar biraz daha ekonomiktir ama onlarda iyidir.. tabi hepsinin ayrı kaliteleri vs vs var
    ninja 250 güzeldir ama o paralara farklı ,kısa zaamanda seni tırmalatmiyacak daha büyük hacimli motorlarda mevxcut..
    bknz : 2.el cbr600f 2.el fazer600 gibi
    .....Human At Sight , Monster At Heart.....

killererkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    veya.. modele dikkat..çokda konforludur..

http://www.sahibinden.com/orjinal_bi...XQQdisplayitem

gerçek bir motordur.. zorlama racing deyildir.. yoshimura powercommander gibi şeylere para harcanacaksada buna harcansındır
    .....Human At Sight , Monster At Heart.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı killererkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ninja 250 güzeldir ama o paralara farklı ,kısa zaamanda seni tırmalatmiyacak daha büyük hacimli motorlarda mevxcut..
    bknz : 2.el cbr600f 2.el fazer600 gibi

haklısın sonrada daha motoru bilmeden biryere patlasın gitsin dimi.. mazallah hiç motor bilmeyen insanlara böyle bilgiler vermeyiniz lütfen.. para olarak sorun olacagını sanmıyorum belki insanların o km R1 alacak parası bile olabilir ama bilmedikten sonra neye yarar ?? lütfen sacma sapan konusmayalım....

Tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SLVR_PTBLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklısın sonrada daha motoru bilmeden biryere patlasın gitsin dimi.. mazallah hiç motor bilmeyen insanlara böyle bilgiler vermeyiniz lütfen.. para olarak sorun olacagını sanmıyorum belki insanların o km R1 alacak parası bile olabilir ama bilmedikten sonra neye yarar ?? lütfen sacma sapan konusmayalım....
    Samsa

deathofacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kingpin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Galiba kapattılar abi???
    ne diyosunnn

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SLVR_PTBLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir ninja 250 ilede allah korusun bir yere patlayabilir bir insan. Bir motor 600cc de olsa 900cc de olsa kullanan kişi kendini bildikçe, olabilecekleri hesaplayacak kapasitede oldukça hiçbirşey olmaz ki konuyu açan kişi otomobil hobisi yüzünden birşeylerin abartıldığında başına neler gelebileceğini çok rahat idrak edebilecek bir insan. Ayrıca 600cc lik bir motor almayıp çok kısa sürede pişman olan bir sürü insan tanıyorum. En basiti babamda bile gördüm Ilk motorumuz bir yamaha virago 535 ti çok kısa sürede 1100 modeli alındı oh be dendi. Race motorlara geçincede zx-6r alındı o da kısa sürede yerini 900 e bıraktı kısacası durum yukarıda anlattığım gibi motordan anlamasada nasıl bineceğini bilmeyen adam scooter ile bile kendini öldürebilir bu iş bu kadar basit.

Kask konusunda da onur arkadaşımız çok doğru söylemiş mümkün olduğunca yüzünüze oturan, çene kısmından kaskı tutup sertçe sağa sola salladığınızda 'aah boynum' dedirtecek, kafanızdan ayrı haraket etmeyen bir kask almanızı tavsiye ederim kaskın yanında giydiğiniz kıyafette çok önemli arkadaşların dediği gibi biraz tuzludur fiyatları ama düştüğünüz zaman çok faydasını görürsünüz. Kaskta arai mont, pantolon-tulum, bellik, eldiven ve ayakkabı konusunda da dainese'den şaşmayın derim. Bu arada düşünce kalın kot pantolon fln bir yalan olur siz bile şaşırırsınız kim ne derse desin tüm ekipmanlarınızı giymeden yola çıkmayın

Tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir ninja 250 ilede allah korusun bir yere patlayabilir bir insan. Bir motor 600cc de olsa 900cc de olsa kullanan kişi kendini bildikçe, olabilecekleri hesaplayacak kapasitede oldukça hiçbirşey olmaz ki konuyu açan kişi otomobil hobisi yüzünden birşeylerin abartıldığında başına neler gelebileceğini çok rahat idrak edebilecek bir insan. Ayrıca 600cc lik bir motor almayıp çok kısa sürede pişman olan bir sürü insan tanıyorum. En basiti babamda bile gördüm Ilk motorumuz bir yamaha virago 535 ti çok kısa sürede 1100 modeli alındı oh be dendi. Race motorlara geçincede zx-6r alındı o da kısa sürede yerini 900 e bıraktı kısacası durum yukarıda anlattığım gibi motordan anlamasada nasıl bineceğini bilmeyen adam scooter ile bile kendini öldürebilir bu iş bu kadar basit.

Kask konusunda da onur arkadaşımız çok doğru söylemiş mümkün olduğunca yüzünüze oturan, çene kısmından kaskı tutup sertçe sağa sola salladığınızda 'aah boynum' dedirtecek, kafanızdan ayrı haraket etmeyen bir kask almanızı tavsiye ederim kaskın yanında giydiğiniz kıyafette çok önemli arkadaşların dediği gibi biraz tuzludur fiyatları ama düştüğünüz zaman çok faydasını görürsünüz. Kaskta arai mont, pantolon-tulum, bellik, eldiven ve ayakkabı konusunda da dainese'den şaşmayın derim. Bu arada düşünce kalın kot pantolon fln bir yalan olur siz bile şaşırırsınız kim ne derse desin tüm ekipmanlarınızı giymeden yola çıkmayın
    kardeşim güzel yazmışsında motorun tatına varınca insan bastıkca basası geliyor bunun akıllıkla veya yaşla alakası yok ustalıkla alakası var şimdi sana 1.000 HP bir supra versek ne yapıcaksın sağdan sağdan efendi efendi gidicekmisin
    Samsa

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim güzel yazmışsında motorun tatına varınca insan bastıkca basası geliyor bunun akıllıkla veya yaşla alakası yok ustalıkla alakası var şimdi sana bir 1.000 HP bir supra versek ne yapıcaksın sağdan sağdan efendi efendi gidicekmisin
    Sirf o yuzden motor ehliyeti almiyorum ztn ustada olsa abarttigi surece yani ya motorun ya da kendi sinirlarini zorladigi surece basina mutlaka birsey gelir ki? Bu arada 1000hp supra verseler misal olarak alismadan basamam hayatta kullandigimdan farki 100hp gucunde de bir arac verseler gene alismadan kullanmadan hicbir halt yiyemem.

egeturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlısı olsun abi.
    Scooterdan çok zewk alacağına eminim bağımlılık yapıyor.İzmirde MotoPit Serdar abiler var.Bi o firmayı ara sana yardımcı olurlar en kötü hemen siparişle ürnleri getiriyorlar.Ben ve İzmirde bir çok motorcu arkadaşım bu motorcuya gidiyoruz.
    0232 435 2282
    www.motopit.net
    Selamlarımızı iletirsen sana yardımcı olurlar.
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

onurdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullanıcağınız motor BWS ile aynı motor alt yapısına sahip. BWS'yi Antalya'da kiralayıp 400 km kullanmıştım. 2 kişi yolculuk yapabilme imkanınız var. Küçük ama iş görüyor yani Aerox bildiğim kadarıyla yapasıyla daha da geniş oturma yapısına sahip. Bu arada modifiye imkanı da bol. Salyangoz egzoz, kayış, hava filtresi bile onu hızlandırmaya yeter. 2 zamanlı olduğu için ince bir sesi vardır. Zevklidir. Trafikte diğer otomobillerden geride kalmazsınız. Kalkışta turbo araçları bile yiyebilirsiniz
    Loading World's Best Magazine...

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben ninjayı sıfır olduğu için sevdim, sıkıldım artık 2. el hızlı motorlu taşıtlar alıp orası burası ile uğraşmaya. Yok osu bozuk, yok şusu eski istemiyorum. Gidip acentasından sıfır ninja 250'yi alırım , dışarı çıkartmadan da eksozu ve power commander'i takarım, keyifle yıllarca binerim.

Ben aerox'a para vermedim, kullanmadığım bir gokartım ile değiştirdik, o yüzden aldım bunu yoksa gene para verip de almazdım.

Benim öyle çok yüksek hacimli racing motora ihtiyacım yok, hız ve güç istersem kapıda gt30'lu makine var, adrenalin isteklerimi karşılarken metal bir çerçeve ve 4 tekerli bir taşıtta olmak isterim

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deathofacar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne diyosunnn
    Geçen gittik kapı duvardı da onun için dedim.
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kingpin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen gittik kapı duvardı da onun için dedim.
    bazen acmıyorlar kafalarına göre davranıyorlar öyle bir günlerine denk gelmişsindir belkide =?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)