dün aldım 97 bostancı köprüsü geçince sağdan. bişi demedi eleman hatta dedim iyi depodan doldur yarışa gidicem :D
Printable View
dün aldım 97 bostancı köprüsü geçince sağdan. bişi demedi eleman hatta dedim iyi depodan doldur yarışa gidicem :D
konu tupraş kaynaklı benzin cekemedikleri için biraz sıkıntı yaşamışlar ama sorun cozum aşamasındaymış 97 yoktan devam yani .
ben bp yi denicem bugun inşallah
po nunda 97 oktanı guzel arkadaslar denemenizi tavsiye ederim
Benzin istasyonu olan yakın bir arkadaşımla ( istanbul dışında ) biraz muhabbet edebildim.
Marmara tarafındaki rafinerilerde ( marmara ereğlisi ) sıkıntı varmış. Benzinlerde de sıkıntı varmış... Mersin tarafında olan rafineride ise aksine çok daha kaliteli benzin varmış. Hal böyle iken İstanbuldaki istasyonlar mersin den benzin almadıkça ( ki bu maliyetin altına zaten hiçbir istasyonun girmesi akıl işi değildir... nakliyesi... ) bu aralar Istanbul'da kaliteli benzin almanız ÇOK ÇOK ÇOK zor bir ihtimal dedi :)
Allah yardımcınız olsun dedi...
97 oktanın da çok kaliteli olmadığı için Marmara Ereğlisinden çıkışı çok çok az miktarda oluyormuş. Hatırı sayılır istasyonlar alabildikleri kadar 97 alıyorlarmış...
Bu söylediklerim Shell için değil; tüm istasyonlar için geçerli...
Bu arada Ümraniye Çamlıca tarafındaki arkadaşlar; " Ümraniye son duraktan hemen önceki SHELL istasyonundan" 97 oktan alabilirler, bu hafta başında yeni geldi oraya...
Bilgilerinize,
Benzini direk çekip yani tek bir yerden alıp satıyorlar ise ki 95 ve 97 oktan alıyorlar diyorsunuz. Ne anlamı var markanın hepsi birleşssin tek bir ad altında.
Bunlar ham olarak alıp işleyip satmıyorlarmı yani shell türkiye alıp benzini işleyip kendi adını taşıyan akaryakıt istasyonlarına göndermiyormu. Benim bildiğim bu şekilde.
Hepsi aynı yerdenmi alıyormuş işlenmiş benzini bunu bilmiyordum işte.
Bu arada opetten benzin alınca honda değilde audi avans vuruyor.
mesela total bp ve shell alialağada aynı tesisten total tesisinden dolum yapıyor. shellin kendi yeride var gerci ama bu sekilde de oluyor
oktan yükseltici var 97 kasmaya gerek yok boşuna
100 oktan varken shell tamam ama 97 oktanda shell aramak bp en iyisi hemde 95 oktanla aynı para tüm arkadaşlara bp tavsiye ederimn
bp denemek lazım hakikaten bende merak ettim doğrusu, ultimate kurşunsuz diye geçiyor sanırım bp de 97 oktan. istanbulda anadolu yakasında tercih ettiğiniz bp istasyonu neresi var peki?
istanbul anadolu yakasında kızıltoprak bp iyidir bence
shelle göre bp istasyonlarna bakınca bp istasyonları dökülüo buda biraz güven kırıyo :)
bahsetmiş olduğunuz konu doğru, markalar kendileri işliyorlar. zaten sorun hammadde de...
aldıkları hammadde çok sağlıklı değilmiş, işlemesi TAHMİNİMCE daha problemli ve maliyetli oluyor...
Bu nedenle de her istasyon 97 oktanı alamıyor sanırım.
Marmara ereğlisinde Opet ve Shell 'in dolum tesisleri var. Bu tesislerden bahsettim ben, orda anlatım hatası olmuş sanırım :)
Konuşmuş olduğum arkadaşımın OPET istasyonu var zaten.
bp guzel.1 depoyla karısık kullanım 570km gıttım.arabada ıı yuruor